Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
Začal bych tím, že bych spočítal šířku aut se (sklopenými) zrcátky. To, že byste jeden musel zajíždět popředu a druhý pozadu je jasné, ale i tak myslím, že se nevejdete. Obzlvášť, pokud se žena učí řídit.
Pokud nakonec spočítáš, že se přecijen vejdete, můžou auta stát mimochodně za sebou, budete mít prostor na vystupování. Ale budeš muset zastřešit větší plochu.
Pokud nakonec spočítáš, že se přecijen vejdete, můžou auta stát mimochodně za sebou, budete mít prostor na vystupování. Ale budeš muset zastřešit větší plochu.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Postav si vedle sebe auta, tak jak bys je parkoval, změř si prostor, který potřebuješ na fungování a máš hned jasno, jestli je místo dostatečné.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Stal jsem se účastníkem dopravní nehody, situace:
- jednosměrka v dejvicích, parkující auta po obou stranách pod úhlem 45° cca
- já i pán se sprinterem jsme vycouvávali ven, oba jsme si hleděli prostoru kolem auta
- v tu chvíli mi levou zadní částí nárazníku najel do mých zadních dveří a blatníku, já jsem skoro stál (možná už řadil 1 a v tu chvíli do mě najel)
- auta jsme vrátili do stání, nikdo z nás vinu neuznal, zavolali jsme PČR
- PČR tam byla rychle, chichi chacha, to jste se měli líp koukat, doklady, sluníčko, pohodička a zalezli to do auta sepsat
- od první minuty jsem jak pánovi tak jim říkal, že s vinou nesouhlasím
- šetření uzavřeli jako spoluvinu, oba jsme foukali, pán podepsal, zaplatil 200 pokutu, odjel
- já nepodepsal a se spoluvinou nesouhlasil, což je evidentně naštvalo
- nejdřív se mě snažili přesvědčit, když zjistili že to je marný, tak to začli šetřit s kolečkem
- policista se mě zeptal kde cca jsme se srazili = ukázal jsem mu prostředek silnice
- na konci šetření mi dal podepsat "návrh situčního plánku", kde ale bylo místo střetu na straně mého parkovacího stání s tím, že to je příbližně a že do spisu to překreslí na PC přesně na půlku - to jsem odmítnul a od té doby už se mnou ani jeden nepromluvil
- pak mi dali ještě s dokladama záznam o šetření, kde byla jako druhá strana uvedený nějaký cizí auto (chyba copy paste), tak jsem je to nechal předělat, doklady a odjezd
Poznámky typu: ve správním zaplatíte tisíce, proč tu práci neděláte sám když tomu tak rozumíte, Vás asi baví ta správní řízení, apod proběhly všechny.
A teď dotazy:
- kdo má v této situaci přednost?
- hodně je zajímalo jestli bylo moje auto v pohybu nebo v klidu - proč?
- jakou váhu má plánek dopravní nehody neodsouhlasený řidičem?
- stěžovat nebo nestěžovat si na zjevnou manipulaci ze strany šetřícího policisty?
- jednosměrka v dejvicích, parkující auta po obou stranách pod úhlem 45° cca
- já i pán se sprinterem jsme vycouvávali ven, oba jsme si hleděli prostoru kolem auta
- v tu chvíli mi levou zadní částí nárazníku najel do mých zadních dveří a blatníku, já jsem skoro stál (možná už řadil 1 a v tu chvíli do mě najel)
- auta jsme vrátili do stání, nikdo z nás vinu neuznal, zavolali jsme PČR
- PČR tam byla rychle, chichi chacha, to jste se měli líp koukat, doklady, sluníčko, pohodička a zalezli to do auta sepsat
- od první minuty jsem jak pánovi tak jim říkal, že s vinou nesouhlasím
- šetření uzavřeli jako spoluvinu, oba jsme foukali, pán podepsal, zaplatil 200 pokutu, odjel
- já nepodepsal a se spoluvinou nesouhlasil, což je evidentně naštvalo
- nejdřív se mě snažili přesvědčit, když zjistili že to je marný, tak to začli šetřit s kolečkem
- policista se mě zeptal kde cca jsme se srazili = ukázal jsem mu prostředek silnice
- na konci šetření mi dal podepsat "návrh situčního plánku", kde ale bylo místo střetu na straně mého parkovacího stání s tím, že to je příbližně a že do spisu to překreslí na PC přesně na půlku - to jsem odmítnul a od té doby už se mnou ani jeden nepromluvil
- pak mi dali ještě s dokladama záznam o šetření, kde byla jako druhá strana uvedený nějaký cizí auto (chyba copy paste), tak jsem je to nechal předělat, doklady a odjezd
Poznámky typu: ve správním zaplatíte tisíce, proč tu práci neděláte sám když tomu tak rozumíte, Vás asi baví ta správní řízení, apod proběhly všechny.
A teď dotazy:
- kdo má v této situaci přednost?
- hodně je zajímalo jestli bylo moje auto v pohybu nebo v klidu - proč?
- jakou váhu má plánek dopravní nehody neodsouhlasený řidičem?
- stěžovat nebo nestěžovat si na zjevnou manipulaci ze strany šetřícího policisty?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Bez kamery jen z popisu jedné strany těžko soudit.
Nicméně, pokud jsi stál už v silnici v pozici, že jsi řadil 1, a tehdy do tebe on nacouval, je to IMHO jednoznačné. Chtělo by to záznam z kamery (byť i jen přední), kde bude vidět, že jsi stál a pak přišla rána.
Pokud byste byli v pohybu oba, IMHO spoluvina 50/50.
V tom tvém popisu ti chybí jedna věc, kterou považuji za chybu. Než vrátím auto do parkovacích stání, měla proběhnout fotodokumentace místa činu. Bez ohledu na to, kdo měl/neměl přednost, pokud couvám a vidím druhé auto, že couvá do mě, reaguji na vzniklou situaci. Trochu se to vylučuje s tím, že "oba jsme si hleděli prostoru kolem auta". Evidentně jste to dostatečně nedělali ani jeden z vás.
Nicméně, pokud jsi stál už v silnici v pozici, že jsi řadil 1, a tehdy do tebe on nacouval, je to IMHO jednoznačné. Chtělo by to záznam z kamery (byť i jen přední), kde bude vidět, že jsi stál a pak přišla rána.
Pokud byste byli v pohybu oba, IMHO spoluvina 50/50.
V tom tvém popisu ti chybí jedna věc, kterou považuji za chybu. Než vrátím auto do parkovacích stání, měla proběhnout fotodokumentace místa činu. Bez ohledu na to, kdo měl/neměl přednost, pokud couvám a vidím druhé auto, že couvá do mě, reaguji na vzniklou situaci. Trochu se to vylučuje s tím, že "oba jsme si hleděli prostoru kolem auta". Evidentně jste to dostatečně nedělali ani jeden z vás.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
Záznam z kamery není. Fotka z postavení při nehodě taky ne, on hned zajel zpátky a já po chvíli troubení aut v ulici taky, protože mi to přišlo jednoznačný. Já stál nalevo, takže při vyjíždění jsem koukal hlavně za auto a do ulice a vycouvával pomalinku protože tam je provoz. On stál o jedno stání výš + měl 6m auto, než jsem se rozjel, tak jsem zkouknul celý okolí a to ještě stál.
Policista argumentoval, že musel ujet delší dráhu do místa střetu, což měl pravdu a proto začal couvat dřív, s čímž nesouhlasím, protože zatímco já jsem se tam plazil přes spojku rychlostí šneka, on mi stihl udělat díru do zadních dveří a blatníku.
Policista argumentoval, že musel ujet delší dráhu do místa střetu, což měl pravdu a proto začal couvat dřív, s čímž nesouhlasím, protože zatímco já jsem se tam plazil přes spojku rychlostí šneka, on mi stihl udělat díru do zadních dveří a blatníku.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Ještě doplním - ve chvíli nárazu jsem skoro stál, nevybavuju si to přesně, ale na autě mám z boku díru, prakticky bez žádnýho šrámu do strany.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Imo protože když stojíš, ať už z jakýhokoliv důvodu (parkování, porucha...) tak je dost těžký ti tvrdit, že máš spoluvinu. Kdežto když se hejbeš...
Nejsou v tom místě nějaký kamery na barácích nebo tak?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Aha, hejbeš/nehejbeš je dobrý poučení pro příště. Kamery přímo na tohle místo nebyly, možná odněkud z dálky, ale hledal jsem a neviděl jsem.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
to je easy - nemáš jak dokázat, že jsi stál. A ten, co by měl být viníkem, tvou verzi asi nepotvrdí
Takže policista nemá moc jinou možnost, než 50/50.
Takže policista nemá moc jinou možnost, než 50/50.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jedna dopravní situace:
jedu ve směru červené šipky, kde mám IP 25b, která mi mimo jiné říká, že následuje zóna s předností zprava. Nicméně, první dvě ulice zprava, jsou obytné zóny, řádně osazené IP 26a a IP 26b.
Třetí ulice již ne.
Je mi jasné, že místní úprava, což IP 25b zcela jistě je, je nadřazená obecné úpravě.
Podle mého názoru, je ale také IP 26a místní úprava.
Jak tedy správně postupovat v rámci přednosti?
jedu ve směru červené šipky, kde mám IP 25b, která mi mimo jiné říká, že následuje zóna s předností zprava. Nicméně, první dvě ulice zprava, jsou obytné zóny, řádně osazené IP 26a a IP 26b.
Třetí ulice již ne.
Je mi jasné, že místní úprava, což IP 25b zcela jistě je, je nadřazená obecné úpravě.
Podle mého názoru, je ale také IP 26a místní úprava.
Jak tedy správně postupovat v rámci přednosti?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time