IT poradna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
vonkreuz
Letec

Re: IT poradna

Příspěvek od vonkreuz »

Videa střihám v MS Movie Maker. Originál videa jsou přes celou obrazovku, ale po sestřihání je tam "pasparta". :-o Video pak vypadá, jak točené kamerou z televizoru... Poradí někdo, jak se jí zbavit?
https://www.youtube.com/watch?v=oqknX7mWBgM
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Typicky neshoda mezi formátem kamery (16:9) a formátem střihu (3:2) nebo obráceně. Následně to YT ještě celé nepochopí a pak je to v "paspartě".
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Polo PC lama prosí o pomoc zkušenější - jak píšu XPS se nějakým omylem rozběhl - data sem vyzálohoval, co dál? Prosím o radu, co spustit, prohlídnout, exportovat - kdyby náhodou se to nerozebějhlo, ať mám nějaké záznamy kde co jak zlihalo..... kuju
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Na jakém tam jedeš systému? Co to dělalo, když to kleklo - Nechtěl se vůbec zapnout? Pípal? Blikal?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

w7/64 profi

když sem ho marně zapínal, tak se akorát podsvítilo tlačítko napájení (bez ohledu esli byl XPS připojen na baterii nebo nabíječku) a dál nic - ani nenaskočily obrázky (na dsipleji trvalá tma) ani nezačal vydávat zvuky v souvislosti se startem W7

a asi po 30 sek začala dvoubarevně (bílá/oranžová) blikat signalizační diodka a začal hlasitě pípat/vřeštět.... jediné na co v tu chvíli reagoval bylo dlouhodobé přidržení napájecího tlačítka - tj. násilné vypnutí

baterku to má NEvyndavací, takže to jsem ani nezkoušel....
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

To světlo tlačítka napájení je právě ten chybový kód. Příště, jak se to stane, tak si zapiš, co to dělá. Buď určitou dobu svítí, nebo bliká v různých intervalech. Co jsem se dočetl, tak tyto stroje mají problém se základní deskou, ale to už by se nerozjel. Druhá, častá závada je, že špatně detekuje baterii či nabíječku, ale víc bychom věděli podle toho chybového kódu.

Teď si jen zálohuj vše, co potřebuješ, projeď chybovost disku https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/2641432
a pro jistotu i zkontroluj breberky http://www.superantispyware.com/ (ideálně v nouzovém režimu).

Jen se celkem bojím, že se rozjel kvůli vyšší moci a restartování jak kvůli kontrole disku či antiviru jej znovu rozhodí.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dík. proto píšu, že mám strach ho vypnout...

stejně v pondělí zavolám podporu a nechám sem dojet technika DEllu (mám předplacenou podporu NBD onsite)

antivirem smaozřejmě už zkontrolováno, čisto
disky nehlásí jedinou chybičku
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ha!

Jedno 10min uspání zavřením víka (bez přenášení) přežil a rozběhl se..... fčíl ešče najít odvahu ho vypnúť....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Uff, tak restart W7 taky dal (teda bez zavření víka, prozatím)....

kuwa, fakt do meloňa, ženský hlavy a pc nevidíš co tam je a děje sa tam....
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

neco mi to pripommelo. jden z minulych dellu obcas zablbnul a nesel pustit kvuli spatne zasunute baterce. obvykle ji stacilo vytahnout a znovu poradne zacvaknout na misto. trouflebych si odhadnout, ze to ted, pokud s nim nebudes hybat, bude bezet.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět