Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Zajda
Letec

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od Zajda »

Jako momentový klíč jsem viděl v akci dosud v jednom nezávislém pneu servisu.

Autorizáky budou mít jistě servisní postupy propracované, ale nedělám si iluze o jejich dodržování když se třeba spěchá.
Nejmenovaný dealer Renaultu mi předal nové auto ve stavu že levé pneu měly tlak cca 1,5 baru a pravé 2,5 baru. Clio má jen pasivní hlídání tlaku a i takhle velký rozdíl sežere když se nastaví jako výchozí :D
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Tak vacsinou chodim do dielne ku kamaratom, tam vzdy dotahuju momentovym klucom. Dalsi typek co tu prezuva v sidliskovej garazi tiez dotahuje momentovym klucom. Dedinsky pneuservis v areali JRD dotahuje momentovym klucom ked ich o to poprosim.

Nevidim dovod nerobit to spravne ked to stoji vpodstate 0 usilia naviac a potencionalne to usetri desiatky eur/hodiny casu.

Vyhoda autorizaku je hlavne to ze tam mechanik nemusi prezut jedno auto za 5minut. A aj to ze pri tych cenach pouzivaju kvalitne stroje a naradie. Je troska rozdiel vyvazovat koleso hunterom za 20k€ alebo s cinskym lincosom za 600€.

Nam inak predali nove auto(T6) ktore sice malo 2,4baru, ale predpisany tlak bol 3,8-4,2baru :D Vsimol som si to tak po 400km dialnicnej jazdy ked som na benzinke polozil ruku na pneu a popalil sa.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

V autě jezdím prakticky pořád s navigací. Jak jezdím celou ČR a víc zastávek denně, tak mi to hezky odškrtává zastávky a je to pohodlný.
Ale občas si ji omylem nechám zaplou i v místech, kde se vyznám "bez ní", říkám si, jakýma prdelema mě to táhne a pak se trošku naštvu, když si uvědomím, že podobný fuckupy předvádí určitě častějc jenom vo tom já nevím. A že vobčas je to vopravdu motokros po silních snad sedmé třídy...

Ale teď se holka navigační opravdu překonala.

https://ibb.co/j6pbHLw

Rozdíl mezi modrou a šedou trasou je asi 2 vs. 10 kilometrů, přičemž těch 8 je po cestičkách, kde se v případě protijedoucího auta couvá... :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Lol. Ale znam to. Uz sem si taky projel par lesu
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

to znám také...co používáš?
Je to sice už déle ,ale nezapomenu jak mě to někde u Hulína odnavigovalo na takový ten mostek kde projede jen cyklista :-D
Citroen C4 GP
Jaggie
Pan Řidič

Příspěvek od Jaggie »

To je slabe, kdyz jsme minuly rok byli v Rakousku, nedaleko Hallstatt jezera.
Na jednodennim vyletu jsem zadal do navigace Wengerau-Alm, horska chata, a startovaci bod na vyslap.
Ve vesnici pod chatou byli nejake rekonstrukce, navigace to pobrala jako neprojizdne a tak nas vedla off-road trasou.
Su chlapec z vesnice, tak se toho prece nezaskocnim, passat predohrab teda dostal co proto v tech stoupacich
(Stoupak tak leda pro traktor) Vetve ho liskaly z obou stran.
Vyjel jsem 2.1km a cesta byla zablokovana kladami. Takze zpatecka na nejblizsi zakrutu a hledani jine trasy.
Asi aby se clovek nenudil no.
Obrázek
A6 C7 3.0tfsi na steroidech 416hp
ex. A6 C6 2.8fsi 210hp
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Takže vlastně škody od ukrajinských aut platíme v POV všichni. Kancelář pojistitelů si prachy netiskne. Ale vždyť to přece musí mít pojištěný doma, tak proč to neplatí jejich pojišťovny? Jako suveréni jsou ukáčka velký, nedaleko plzeňského bytu si na place před vjezdem do garáží dělá jeden pravidelně velký servis. Vůbec neřeší, že někdo přijde a bude chtít vyjet. Podobně se chová i jeden mongol, či co to je. Holt asijské zvyky,
https://www.testyojetin.cz/zajimavosti/ ... .sznhp.box
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pokud se nepletu, tak tam nějaká povinnost registrace v CZ je.
Ale netuším, zda to má souvis i s POV
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Jasně, že takový nešvar tady je. A není to OK. Pokud tady už nějakou dobu žijí, měli by to mít pojištěné. Hotovo. By mě zajímalo jak to řeší např. v holandsku, kde by si tamní řidiči také rádi auto zaregistrovali okolních zemích kuli brutálním sazbám, ale s cizí značkou 1/2 roku max a pak nazdar.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

v Itálii je registrace v cizí zemi, když prokazatelně žije na území IT, dokonce TČ v oblasti správy daní...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět