Vše co se týká OS a SW...

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Psycho vlk Wolf
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Vše co se týká OS a SW...

Příspěvek od Psycho vlk Wolf »

Tak zrovna používat TV a jejich integrovaný systém jako media centrum není moc šťastné řešeni, pokud to nebude echt vymakaný co se týká podpory všech možných formátu jak multimediálních, tak diskových. Problém je, že TV dost často používají pro disky nějaký svůj vlastní formát, který nikde jinde nefunguje anebo chtěj disk s FAT32. Tam je zase problém se soubory většími 4GB. Podle mě je HTPC menší zlo, idkyž bude o něco dražší než taková TV.
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp

Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Kdyby chtěl někdo něco vědět o OS X, nebo s čímkoli poradit, jsem plně k dispozici... ;)) :-h :D
mager
Pan Řidič

Příspěvek od mager »

Psycho vlk Wolf píše:Pokud by si Pick koupil ten Synology, tak jako tak to běží na linux, ale asi je správa jednoduší. :)

Mager: Za dobu co jsem měl KDE4 na netbooku (PClinuxOS), tak se vyskytl jediný problém a to s připojováním externích karet. Stačilo umazat v jednom systémovém souboru jede řádek. Jinak jsem si ničeho zásadního nevšiml.
ja som skusal kde4 2krat, naposledy asi mesiac-dva dozadu 3 tyzdne nonstop. s velkou radostou som potom presiel spat na gnome 2.30. proste su tam malickosti ktore zneprijemnuju kazdodennu pracu. shortcuty, prepinanie medzi desktopmi atd nefunguju tak ako maju.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Psycho vlk Wolf píše:Tak zrovna používat TV a jejich integrovaný systém jako media centrum není moc šťastné řešeni, pokud to nebude echt vymakaný co se týká podpory všech možných formátu jak multimediálních, tak diskových. Problém je, že TV dost často používají pro disky nějaký svůj vlastní formát, který nikde jinde nefunguje anebo chtěj disk s FAT32. Tam je zase problém se soubory většími 4GB. Podle mě je HTPC menší zlo, idkyž bude o něco dražší než taková TV.
nedělal bych z toho kovbojku. O Vánocích jsem to vyzkoušel na Samsungu a z USB disku přehrál všechno a dokonce IMAX video s vysokým bitrate lépe než W7 a i3. Sosání dat z disku by se nekonalo, bo by se sosalo přes LAN prostřednictvím DLNA. DLNA také zajistí, že to bude fungovat.

DLNA bylo právě pro účely jaké Pickuper popisuje stvořeno. Takže kdo chce jednoduché řešení, koupí certifikované DLNA přístroje a funguje.
Samozřejmě existuje i cesta vlastního projektování, zkoušení, nastavování, upravování a spravování něčeho. :ymhug:
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

vasco píše:Kdyby chtěl někdo něco vědět o OS X, nebo s čímkoli poradit, jsem plně k dispozici... ;)) :-h :D
už se ten šmejd naučil "otvírat" do docku minimalizované app při přecházení jabko+tab?
přestal padat?
mail už nerozesírá diakritiku? a naučil se doručenky?
java už nehroutí safari a nevytěžuje proc na 50%?

;)
Back to basics.
Příčina -> následek
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

ExFun píše:
vasco píše:Kdyby chtěl někdo něco vědět o OS X, nebo s čímkoli poradit, jsem plně k dispozici... ;)) :-h :D
už se ten šmejd naučil "otvírat" do docku minimalizované app při přecházení jabko+tab?
přestal padat?
mail už nerozesírá diakritiku? a naučil se doručenky?
java už nehroutí safari a nevytěžuje proc na 50%?

;)
1) jestli jsem to pochopil správně, tak jsem to teď zkoušel a ne, to nejde
2) nedovedu posoudit, mě nikdy ani padat nezačal
3) s diakritikou jsem problém v Mail.app neměl nikdy (Lion i nová Mail.app už je v CZ, takže o tom pochybuju, že by problém měl být), bohužel v Outlooku pro Mac teď někdy ano. Doručenky nevím, nepoužívám, tak řekněme, že neumí
4) java mi nikdy safari nehroutila a procesor nevytěžovala, nahoď web, kde to můžu vyžkoušet. Např. BMW konfigurátor mi funguje úplně v pohodě :-)

EDIT:
ad 1) jde to i nejde. Pokud si tu appku minimalizuješ pomocí cmd+H, tak ji cmd+tab vyvolá. Pokud si ji manuálně hodíš do docku, tak pak ne.
Psycho vlk Wolf
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

ExFun píše:nedělal bych z toho kovbojku. O Vánocích jsem to vyzkoušel na Samsungu a z USB disku přehrál všechno a dokonce IMAX video s vysokým bitrate lépe než W7 a i3. Sosání dat z disku by se nekonalo, bo by se sosalo přes LAN prostřednictvím DLNA. DLNA také zajistí, že to bude fungovat.

DLNA bylo právě pro účely jaké Pickuper popisuje stvořeno. Takže kdo chce jednoduché řešení, koupí certifikované DLNA přístroje a funguje.
Samozřejmě existuje i cesta vlastního projektování, zkoušení, nastavování, upravování a spravování něčeho. :ymhug:
Z této oblasti mám jen mizivé zkušenosti. V tom případě asi ano. :)

mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ExFun píše:O Vánocích jsem to vyzkoušel na Samsungu a z USB disku přehrál všechno a dokonce IMAX video s vysokým bitrate
dej vedet, az se Samsung nauci passthrough audio pro DTS apod. bo ten, co mam doma, sice zvladne i 1080p kvalitu, ale zvuk z toho leze priserny.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

ExFun píše:nechci ti do toho kecat, ale proč řešíš nějaké mediacentra, když dnes lepší a střední TV mají mediacentrum v sobě a mnohé i ten prohlížeč? Philipsy dovolují připojit k klávesnici a myš... Jasně ten prohlížeš není úplně na 100% ale na blbosti stačí a náklady budou výrazně nižší než stavět několik HTPC. BUde to výrazně komfortnější a uživatelsky přívětivětjší.

pravda, ovšem co jsem z dostupných recenzí vyčetl nebo u někoho viděl, tak zatím tyhle "smart televize" jsou celkem bída s nouzí. Vůbec nepochybuju, že při současným vývoji je to otázka několika desítek měsíců než budou funkčně i cenově tam, kde bude potřeba, ovšem do té doby radši dám přednost možná složitějšímu, ale ne polovičnímu řešení.
ExFun píše:mám pocit, že to řešíš moc složitě. jednoduše udělej NAS, kde budou data, ke kterýmu budou přistupovat PC, Televize a pak buď do každé místnosti dej audio systém, který bude umět přehrávat z NASu nebo multiroom. Vyřešeno. Nemusíš se patlat s nějakým linuxem, spravovat ho.

tak v týhle souvislosti je třeba říct, že momentálně jsem pouze ve fázi roztahování stovek metrů cat5e a vizionářství co se týče jejich budoucího možného využití. Obecně mám pro začátek představu o vytvoření jakéhosi "domácího cloudu" (NAS) na kterej budou proudit různým způsobem zachytávaný data, který budou následně možný ledaskde zobrazit a zacházet s nima. V další fázi pak v rámci možností implementovat další zařízení týkající se domovní automatizace, EZS, řízení topení atd. Zastávám názor, že jedna platforma je lepší než deset konvertorů.
ExFun píše:P.S. browsování se sedačky v obyváku není nic moc. Spíš je úplně na prd.
to je myslím odvislý právě na tom zařízení přes který browsuješ. Přes Do televize jistě. Přes BT periferii to začíná být o něčem jiném zvláště, když browser má rozumnou odezvu. Každopádně mě nejde o nějaký plnohodnotný browsování, spíš o možnost mít puštěný věci jako jsou onlajny.cz, tvtipsport,cz atd. a to na místě kde se zrovna zdržuju. V opačným případě bych proseděl dny v pracovně :D

ale jinak, já prostě miluju složitá řešení a vymýšlení již vymyšleného :ymhug:
Niko nadžanel ko kerdža
Psycho vlk Wolf
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Mager, tak už vím co bylo s tím Mintem. Včera jsem to znovu nahodil a chyba byla v instalaci. Ono to totiž při ní detekuje webkamerku, aby sis tam mohl dát svůj ksicht místo nějakého obrázku. No a ono to to okno roztáhne směrem dolů. Jenže na netbooku je to mimo obrazovku a je problém pokračovat. Nakonec se mi to podařilo. Musel jsem se vrátit na předešlou obrazovku, odtabulátorovat na Pokračovat a pak jen mačkat Enter. =))

Odpovědět