Který zdroj? 500W - 550W

Volné diskuse na libovolná témata...
šmoula
Mistr volantu

Re: Který zdroj? 500W - 550W

Příspěvek od šmoula »

A nechci ti brát iluze ale takovanej phenom topí jako blázen a nvm nvm zdali bych ho uchladil pasivem. Často na něm renderuju video, hraju FSX a všechny tyto věci vytíží procesor na maximum klidně i na několik hodin. Potom není problém aby teplota procesoru, ačkoliv ho chladím velice slušným chladičem se dostala i k hranici 60°C a pokud bych to chladil pasivem tak nvm nvm ;) Možná že, netaktovanej I7 pasivem uchladit lze, ale přetatkovanej Phenom rozhodně ne ;)
2.0i 107kW
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

no bezva, já raděj pořídil box na HDD než abych na něj foukal.

a větrák tam mám celý jeden, aby se nepřehřívala napájecí kaskáda. (kondíkům vyšší teploty nesvědčí - na pár deskách už jsem je přepajoval - dlouhodobý provoz bez chlazení napájení vždy po roce nebo dvou dopadl vydutýma kondíkama, v závislosti na výrobci to byl půl rok až dva roky).

kdybych ten počítač užíval více tak si doplatím i za pasivní zdroj.

nicméně každý máme nároky na ticho jiné a Tebou vybrané větráky i zdroj jsou dobré a v pohodě dostačující.

k té cirkulaci, když uděláš windtunel nebo case bude končit kousíček nad CPU fanem a nad ním uděláš díru, tak se nějak ten vzduch dovnitř dostat musí a to pak stačí udělat na správných místech dírky a máš o proudění vzduchu vystaráno, tady se suprově osvědčil cigaretový dým pro nastudování kudy se tam ten vzduch dere :).

Nicméně uznávám, že tímto jsem se kdysi bavil, protože dlouhé zimní večery a když jsem byl na střední tak bylo cool mít vykoumanej case.

a nejdřív na škole bylo dostupné strojírenské vybavení a dnes je dostupné u známých, co dělají ve strojírnách :)
Naposledy upravil(a) KoPP dne pát 20 led 14:14, celkem upraveno 2 x.
Slow and serious
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

jak bylo řečeno za předpokladu dobrého rozvodu tepla od základny lze uchladit i atomovej reaktor pasivně :D

- nicméně nechápu proč bych si měl kupovat přímotop v podobě phenomu a já počítač moc nevytěžuju a i tak pár hodin Prime 95 při vypnutí větráku a max byl kolem 55° C.

horší je grafika... ta mě pěkně s.... a kámoš ve strojírnách se zapotil a ani tak výsledek není nic omračujícího 80-85°C v dlouhodobé zátěži.

Nicméně tohle byl určitě poslední mohykán, stejně už 90% času trávím u notebooku :(

edit: Svého času jsem si pohrával s myšlenkou výroby pasivně( či s jedním nízkootáčkovým větrákem) relativně výkonných PC sestav... Dnes by to bylo o SSD jednodušší a taky se staly dostupne LV a ULV CPU, ale zase jsme u těch dementních grafik :(
Naposledy upravil(a) KoPP dne pát 20 led 14:20, celkem upraveno 1 x.
Slow and serious
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Phenom, že by proto, že je o hodně levnější a má větší potencionál co se týká taktování než podobná sestava na intel platformě? ;)
2.0i 107kW
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

tak cenu ano, potenciál když vezmeš nějaký intel s K ... a nevím jak si vede přetaktovaný phenom vs nějaké core na základním taktu, nehledě na spotřebu. AMD sice "fandím", ale aktuálně bych nenašel jediný důvod si od nich cokoliv (CPU) koupit u grafik ano.
Slow and serious
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

KoPP - Jsem rád, že diskuse se vrátila zpátky do "nenapadací" podoby. To, že máš atypické komponenty chlazení to totiž celé dostává úplně jinam. Já mluvím o běžně dostupných komponentách, se kterými přicházím denně do styku, kdežto ty o řešení na míru. 22kg hliníku je někde trochu mimo, pokud jde o běžný trh (jako pasiv se v tomhle případě předpokládám používá nějaká atypická case).

Co se ale individuality a pár dalších věcí týká, to jsem zmiňoval celou dobu a je tvoje škoda, že jsi to vytáhnul až v době, kdy se to tobě hodilo. Když si to znovu přečteš, celou dobu jsem se to snažil vztahovat na Šmoulovu sestavu, abychom se drželi jedné konfigurace. ;) Víc k tomu nemám co říct. Snad jen to, že mi nejde o hádky, nebo jak ty píšeš "žabomyší války", prostě si jen rád vyměňuju názory a tvých postů se prostě nedalo nechytnout. Teď se to ale krásně vysvětlilo. ;)
ratus ratus
Pan Řidič

Příspěvek od ratus ratus »

22kg hliníku dám raději do sběru :o3
Uživatel neexistuje :-)
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

ty být magnet? :D :D
Slow and serious
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

mimochodem spíš se hadal min s vilikem následně až bylo vyřešeno jsem to trochu pošťouchl :) tak trošičku, nenápadně :D

a navíc kdo měl vědět, co má šmoula našmoulovaného v PC :D
Slow and serious
Odpovědět