pavproch píše:Tak a fčíl ta druhá (potenciálně mnohem horší zpráva) - před chvílí mi volal pan dochtor, že se k němu podrobné výsledky krve dostaly až fčíl a že je tam nějaký paraprotein čico, což může být nic nebo taky (dost) vážné. Takže mě chce vidět znova + extra podrobné rozbory krve atd. A já (už tak skoro nespím) nebudu spát už vůbec + hledám v sobě odvahu se strejdy gůgla zeptat na ten paraprotein v krvi. Chjo no.pavproch píše:Neska sem byl zase u pana dochtora (hemato-onko - jako obvykle s čekáním ca 2 hodiny přes objednaný čas) a ten pro mě měl tři dobré zprávy:
a) že ve mně nic nevidí (= potfora scípla)
b) že sem už čtyři a půl roku po a je už extrémně nepravděpodobné, že by se potfora ešče vrátila
c) a že naposled za půl roku "nashle", paq už budou kuntroly enem jednou ročně
Hezky!
Jediné mínus - opět mi potvrdil, že se musím naučít žít s tím, že tělo (biologické hodiny v něm) ta chemie posunula ca 10-15 roků napřed a že to je už definitivně nevratná změna. Dědek s papírem - napsal mito neska i do zprávy. :twisted:
pavproch píše:Taxem se díval do té zprávy ze středy (+ do zpráv z předchozích vyšetření = rozborů krve):
Albumin (což je ten paraprotein) mám fčíl 48 (dřív to dlouhé roky bylo 45 či 46) , ALE.... ještě před ca rokem bylo "povolené" rozmezí 19-52, najednou ve středečním rozboru už je ale "jen" 19-45, čili sem se svýma 48 lehce za povolenou hranou a (asi/zřejmě) proto mě pan dochtor volal a chce mě vidět/rozborovat. Čili pro mě uklidnění, že mi to číslo sice vylezlo o chlup nahoru (+ změnili hranici), ale ne dramaticky.... tak snad aspoň trochu naděje mi svítá.... ale od fčerejška mám v hlavě (po přečtení gůgla ref paraprotein) milion vykřičníků: Myelom. Brrr.