Chválím 3/4.... vzhledem k ledoffce (na všem tu máme ca 1cm ledu) mi právě volala, že dneska budeme doma hlady, že na nákupy nejede.
Tohle sem naspal na OF.cz:
pavproch píše:Samozřejmě nevím jak je to inde, ale tady u nás se ledoffka přes noc udělala - na všem ca 1cm ledu, na tom 2-3cm sněhu. Bylo to dost nepříjemné jaxe to pod botou propadalo, ale kupodivu to neklouže. Haluze to polemlesemloukou3 nepolámalo, jen ohnulo fest.
Filozofická - lze 1cm (neklouzavého) ledu nazvat "extrémní" ledoffkou? IMHO si nemyslím.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jakože v Praze tady nekomplikuje situaci sníh jako takový, ale debilové. Jako jo, jede se po sněhu. Ale to není důvod se ploužit Touaregem 30km/h po spojce.
Já se na to dnes vysral, protože bych se zase nedostal domů, tak jsem si udělal homoušský ofis, je to docela příjemné
Jinak Forda už mám zpět, ale zas jsem si do něj navymýšlel nějaké chujoviny, čekám až dorazí z US, tak se mi ho nechce převážet tam a zpět, takže musím letošní zimu přežít se zadohrabem.
Když bývaly opravdové zimy, hodně sněhu a mráz, což jako kluk pamatuji, tak někdy byla kalamita. Teď je kalamita, když napadne 10 cm sněhu a trochu přituhne Tvl to jsme fakt tak v háji, že nás zaskočí trocha normální zimy?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Ty zas vidíš dneska vše špatně. Zkus to porovnat s tehdejší mobilitou?
Kolik lidí tehdy dojíždělo do práce 20/30/50km/cesta? Kolik nákladu se převáželo? Kolik přeprav fungovalo v režimu just-in-time? Jaká část výroby se řešila dodavatelsky?
Ano, systém je v mnoha ohledech křehčí. Na druhou stranu díky tomu žiješ v mnohem větším komfortu, statky násobně zlevnily, ty sám si můžeš dovolit auto na každé roční období... Třeba ty auta. Kolik průměrných platů stála E-klasse před 30 lety a kolik dnes přičemž ta dnešní nabízí násobek funkcí, komfortu...
jerry píše:Když bývaly opravdové zimy, hodně sněhu a mráz, což jako kluk pamatuji, tak někdy byla kalamita. Teď je kalamita, když napadne 10 cm sněhu a trochu přituhne Tvl to jsme fakt tak v háji, že nás zaskočí trocha normální zimy?
No já si to se svým příjezdem opravdu nemůžu dovolit vyjet v takových podmínkách z domu. Když pominu hardcore výjezd do kopce tak pak se kilák modlím, ať proti mně nic nejede, protože nesmím zastavit a 2 auta se nevyhnou. Tady jedině řetězy nebo 4x4 a řetězy se mi dávat nechce, tak budu muset vydržet
HM: Tvoje tvrzení se s mým vůbec nevylučuje. Jen jsi rozvedl, proč současnou společnost rozhodí pár centimetrů sněhu. A je to dobře? Zvládne takto křehká společnost vůbec nějakou opravdovou krizi? A nepřátelé, a že je má každá společnost, moc dobře o té křehkosti vědí.
M.Z.: Plně chápu. Udělal bych to stejně. Bohužel většina se chová jinak. Ač hodně z nich neumí pořádně řídit ani na suchu, tak přece musí za každou cenu vyrazit. Jsou přece nepostradatelní.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Já si myslím, že současnou společnost nerozhodí pár centimetrů sněhu víc než dřívější společnost, spíš méně. Jen si někdo myslí, že když zachytí víc informací, je to horší.
Stěžuju si, že (pracovní) záležitosti se VŽDY vykrystalizují tím nejhorším možným způsobem (konkrétně: forma a obsah účasti ve výběrovém řízení na ty naše stroje). Chjo no, to zas bude (zbytečného) papírování, aby byla naplněna litera 134/2016....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Trochu si postěžuji. Oficiální německy dealer mi odmítl prodat nové auto s tím, ze export nedělají, jedině jestli mám firmu v DE, tak by mi to prodali... To jako vážně?!