IBM ThinkPad pro Voleja

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
PaTaK
Pan Řidič

Re: IBM ThinkPad pro Voleja

Příspěvek od PaTaK »

Já se taky bál, že se 120GB SSD v NTB nevystačím. A zrovna teď mám zabráno jen 80GB a z toho navíc 20GB videa z kamery co jsem teď stáhl. Zbytek mám v NASu/homeserveru s WHS 2011, na kterej se dostanu odkudkoliv z internetu, a když chci filmy někam na cestu, do vlaku atd., tak je to hodím na 1.8" exterňák.
Neříkám, že bych se 7200ot. diskem nepřežil - zas taková pomalá katastrofa to není. Jenže 7200ot. disky jsou hlučné vibrující mrchy a to mi v ThinkPadu Edge, který 90% času se chladí pasivně, dost vadí.

Mmch, v PC mám jako jediný disk Vertex 2 60GB a uplně v pohodě žiju. Všechny data mám v NASu připojeném přes Gbit.
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

vasco píše:Ne, ale vážně :-h Nikdo tady ani jednou nezmínil externí disk nebo nevím jestli nečtu jedno téma a přispívám do druhého. Ti tady ještě vypíšu srozumitelně varianty, aby tam bylo jak SSD, tak velká kapacita a ty zas plácneš něco o externím disku.

Nevím, jak nemůže denně používaný "desktopový" počítač nepotřebovat SSD a chceš ho plácnout do nevýkonné 12ky, kterou použiješ jednou za uherský rok, ale kdo chce kam...
To je zcela logická dedukce. Pokud si dokoupím SSD, co budu potom jiného dělat s 500GB HDD?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

Vždyť to tady už bylo párkrát zmíněno - dáš ho do UltraBay.
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Upřímně - aby se čuník vyznal v tom, co tu všechno bylo jak zmíněno. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

Ultrabay = datova sachta, kde je defaultne DVD mechanika, je to proste suflik, vytahnes mechaniku a mozes tam dat HDD v ramceku, nejake porty a kedysi sa tam aj pridavna baterka dala dat

Obrázek

komprende?
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

glider píše:Ultrabay = datova sachta, kde je defaultne DVD mechanika, je to proste suflik, vytahnes mechaniku a mozes tam dat HDD v ramceku, nejake porty a kedysi sa tam aj pridavna baterka dala dat

Obrázek

komprende?
ta dodatečná baterka se stále prodává a dá se tam dát ;)
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Volivovej volej píše:
vasco píše:Ne, ale vážně :-h Nikdo tady ani jednou nezmínil externí disk nebo nevím jestli nečtu jedno téma a přispívám do druhého. Ti tady ještě vypíšu srozumitelně varianty, aby tam bylo jak SSD, tak velká kapacita a ty zas plácneš něco o externím disku.

Nevím, jak nemůže denně používaný "desktopový" počítač nepotřebovat SSD a chceš ho plácnout do nevýkonné 12ky, kterou použiješ jednou za uherský rok, ale kdo chce kam...
To je zcela logická dedukce. Pokud si dokoupím SSD, co budu potom jiného dělat s 500GB HDD?
To je zcela chybná dedukce, jak už bylo zmíněno, od začátku to radíme dát do dockingu místo mechaniky... Pokud tedy zvolíš variantu s dokoupením SSD. Pokud si zjistíš víc info o odstřelení toho obslužného softwaru RapidResponse, tak abys mohl pořídit model s hybridním diskem, zachováš si i tu mechaniku. Naposledy - ŽÁDNÝ externí disk není potřeba a kromě tebe si to tady nikdo nevydedukoval...
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

Alex.. píše:
glider píše:Ultrabay = datova sachta, kde je defaultne DVD mechanika, je to proste suflik, vytahnes mechaniku a mozes tam dat HDD v ramceku, nejake porty a kedysi sa tam aj pridavna baterka dala dat

Obrázek

komprende?
hej? lebo niekde som cital ze dali z tade prec nabijacie kontakty a namiesto toho sa zospodu pridava baterka (u tychto novsich x20)
ale ruku do ohna za to nedam lebo uz si nepamatam kde som to cital

tak teraz neviem a neni to baterka pre starsie thinkpady ?
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Do T420/T520 na 100% pasuje toto: http://www.alza.cz/lenovo-do-ultrabay-a ... 179476.htm i když to tam není napsáno ve výčtu podporovaných modelů.
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

glider píše:
Alex.. píše:

Obrázek

komprende?
hej? lebo niekde som cital ze dali z tade prec nabijacie kontakty a namiesto toho sa zospodu pridava baterka (u tychto novsich x20)
ale ruku do ohna za to nedam lebo uz si nepamatam kde som to cital

tak teraz neviem a neni to baterka pre starsie thinkpady ?
já měl T410si, teď mám T420s a pasuje to ;)
Odpovědět