řidičBOB píše:Jistě, protože všem proplatí 80% loňských čísel. U nás 500 na den.
Svět se komplet zbláznil a všem hrozně chutná moc. V D to má své kořeny také, mein führer.
Malé upřesnění přímo z Bavorska. V regionálních novinách udávají restauratéři, hoteliéři a podobní, že na jaře podpora ok a hned. Teď podáno od začátku listopadu plno žádostí o podporu a peníze zatím nikde. Nějak už se jim nechce platit těch 80% tržeb. Jinak podpora tu bude vždy větší, protože větší mzdy. Naopak v Rumunsku bude menší než u nás. A to jsme mzdovou úrovní blíže tomu Rumunsku.
Jinak se v tom také začínají plácat, jak počty rostou, je cítit nervozita od politiků i úřadů. Po návratu z návštěvy rodičů v ČR jsem byl nemilosrdným policistou poslán do karantény. Ač po návratu z návštěvy příbuzných 1.stupně v rizikové oblasti do délky 72 hodin je výjimka a není nutný test ani karanténa. Ale jinak by mě nepustil domů. A to jsem byl venku jen den. Až posléze se telefonem na úřadu vysvětlilo, že si mylně vykládal zákon.
A od zítra totální lockdown všeho jako byl u nás na jaře. Navíc zákaz nočního vycházení a přes den jen z pádných důvodů (práce, nákup potravin a jiných základních potřeb, lékař atd.). Vycházky možné po okolí ve 2 osobách z jedné domácnosti, při chycení bezdůvodné jízdy za výletem někam dál citelné pokuty. A oni to fakt tvrdě kontrolují. Na druhou stranu lidé jsou všude stejní a bez kontroly nemají žádná opatření cenu.
EDIT: Teď se hodně poukazuje, proč u nás ne jako v Německu. Německo je u nás často moc glorifikováno. Nesmysl, je to tu lepší než u nás, ale problémů a chyb je tu také plno. Už jsem to v minulosti zmiňoval a mohu potvrdit pořád. Staří Němci jen vzpomínají, že od 90.let do jde postupně do kopru. Proč, to už by byla dlouhá debata v politickém koutku.
U nás je největší průšvih totální neschopnost politické sféry. Ale upřímně to asi odpovídá stavu společnosti. Teď zrovna čtu knihu s rozhovory s Arnoštem Lustigem. A zmiňuje několikanásobné "krvácení" společnosti odchodem schopných lidí od nás vlivem emigračních vln. A na úrovni je to bohužel poznat. Ale abych končil aspoň trochu optimisticky, oproti jeho zážitkům z války a lágrů jsou naše problémy brnkačka.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.