Politický koutek
Re: Politický koutek
Babiše nemám rád, vlastně nikoho z politiků. Ale čistě teoreticky. Pokud by se k moci dostal někdo, kdo by zabránil ostatním rozkrádat a sobě přikrádal v určitých mezích, bylo by to pro celek výhodnější, než když krade většina. Ale to je pouze zbožné přání.blah píše:Erik Tabery z týdeníku Respekt:
"..Babiš si nakrást nepřišel. Ano, využívá své moci, aby se firmám v holdingu dařilo lépe, ale on je hlavně misionář, cítí se být otcem národa a především - on to myslí dobře. Ať se to někomu líbí nebo ne, je naprosto evidentní, že chce Česku pomoci. A veřejnost to cítí."
V praxi by měla víc fungovat přímá demokracie. Možná i to je jeden z důvodů, proč se ve Švajcu mají dobře. Politici jsou v podstatě úředníci vykonávající vůli voličů na všech úrovních. Prostor ke korupci mají menší. Ale taky lidi jsou vyspělejší. Ale vyspějou u nás, když to jde i všude jinde z kopce?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Co to jsou za hovadiny? Tak buď podporuji zlodějinu (v jakékoliv formě) nebo ne. Nebo jakože pro sebe ANO, ale pro ostatní ne? Zamyslel jsi se nad tím, cos napsal?
Bohužel, to co napsal ten fas Tabery, je právě ta argumentace, která dobře zní Burešovým polodementním voličům.
BTW: proti Burešovi jsou nějaká Blanka nebo 11 haléřů z jízdenky DP Praha pro Rittiga jenom drobné. On jede v úplně jiných řádech...
Bohužel, to co napsal ten fas Tabery, je právě ta argumentace, která dobře zní Burešovým polodementním voličům.
BTW: proti Burešovi jsou nějaká Blanka nebo 11 haléřů z jízdenky DP Praha pro Rittiga jenom drobné. On jede v úplně jiných řádech...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Nijak jsem nehájil Babiše, ani toho agenta Stb nemám rád Pouze jsem napsal, že tisíce přikrádajících přikrade víc než jeden, pokud bude rozumný. Jako vysvětlení, jak to zřejmě myslel Tabery. Myslel zřejmě vládu formou jakéhosi osvíceného monarchy, který dbá na blaho země. V tom se ale u Babiše mýlil, na to, aby přitáhl opratě, nemá a využívá sám kdeco. A na to jsem chtěl poukázat, nic víc. To nepovažuju za hovadinu, ale realitu.
Druhá věc je, jak rozkrádání zabránit či minimalizovat a přitom zachovat demokracii. Musím konstatovat, že Švýcaři, ač jinak docela suchaři, si zemi formou přímé demokracie spravují dobře. Politici tam zdaleka nemají takový prostor k nekalostem jako u nás. Tedy rozhodně nepreferuju, aby někdo kradl a druhý ne, ale důslednou kontrolu politiků. A to zajišťuje právě ta přímá demokracie. A zase to neberte jako obhajobu Okamury. Někdy se stane, že i dobré téma sebere ze země ten nepravý. Ale to neznamená, že přímá demokracie je špatná. A dost si po sobě čtu, co napíšu
Druhá věc je, jak rozkrádání zabránit či minimalizovat a přitom zachovat demokracii. Musím konstatovat, že Švýcaři, ač jinak docela suchaři, si zemi formou přímé demokracie spravují dobře. Politici tam zdaleka nemají takový prostor k nekalostem jako u nás. Tedy rozhodně nepreferuju, aby někdo kradl a druhý ne, ale důslednou kontrolu politiků. A to zajišťuje právě ta přímá demokracie. A zase to neberte jako obhajobu Okamury. Někdy se stane, že i dobré téma sebere ze země ten nepravý. Ale to neznamená, že přímá demokracie je špatná. A dost si po sobě čtu, co napíšu
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já to nebral jako obhajobu Bureše. Jenom mi ta argumentace přišla krapet podivná
Přímá demokracie je fajn...v našich podmínkách jsme to zkusili s volbou hlavy státu a myslím, že raději ty polity, čo kradnú
Přímá demokracie je fajn...v našich podmínkách jsme to zkusili s volbou hlavy státu a myslím, že raději ty polity, čo kradnú
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Proto je třeba moc politiků kontrolovat a zmenšit, účinný mechanismus je přímá demokracie, proto se jí tolik bojí. Současný stav nevede nikam, lidi nějak navolí a politici se dohodnou jinak. Nestačí být v partaji, je třeba být ještě ve správné partě. Že se nepovedla volba presidenta, to není důvod. Jsme si jisti, že by zastupitelé volili líp? Mimochodem Zeman mi taky dost vadil a nevolil jsem ho, ale to, jak se staví k uprchlické krizi, je dost zásadní plus.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je právě ono - stačí pár populistických kydů a lidé mu na to skočí. To je ovšem velmi smutný stav společnosti. Nemám ten příměr rád, ale i Hitler měl správné postoje k mnoha věcem a v jednu chvíli se to také zdálo, jako plus. Pak se to ovšem zvrtlo. Zemák je KOKOT nonplusultra a nějaký jeho populistický postoj k tomu nebo onomu, na tom nic nezmění.
Ale jak je vidět, jsou lidé. kteří mu to žerou
Ale jak je vidět, jsou lidé. kteří mu to žerou
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Myslím, že trochu přeceňuješ Zemanův vliv a moc. Vždyť reálně může jen kafrat a maximálně vracet zákony, které se pak stejně prosadí. A i když se to mnoha lidem nelíbí, tak na některý věci má názory blízké většinové společnosti a umí je prezentovat tak, že mu ta většina rozumí (možná populisticky). Zemana jako problém moc nevnímám, podle mě je to spíš kosmetická věc - to takový Babiš je jiný kalibr.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).