To jsem navrhoval majklovi via icq i tady už od samého začátku. Prostě koupit model dejme tomu kolem 20tis. bez DPH, k tomu SSD za další 3500Kč, ultrabay je na ebayi za 10USD a je to... Stále je ve svém limitu.glider píše:do ultrabay dat 500GB s datami
a do bezneho slotu nejake lacne SSD na system...aj tie najpomalsie SSD su stale "rakety" oproti obyc
IBM ThinkPad pro Voleja
Re: IBM ThinkPad pro Voleja
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Tazatel ale nejspíš taky. SSD by se hodilo spíš do toho IdeaPadu, co se mnou testuje - tam kupa uložených dat potřebná není.vasco píše:Dobře, ty potřebuješ 500GB dat mít stále u sebe, ale tazatel třeba ne
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
jj za tu cenu ma doost pouzitelny notas
to sa mne paci na thinkpade,
staci kupit neco co ma CPU a displej pouzitelny a ostatne si clovek ked tak casom prikupi a "vytuni"
vsak 500GB budes mat v ultrabay namiesto mechaniky
to sa mne paci na thinkpade,
staci kupit neco co ma CPU a displej pouzitelny a ostatne si clovek ked tak casom prikupi a "vytuni"
vsak 500GB budes mat v ultrabay namiesto mechaniky
Sice nechápu, jak někdo musí mít nonstop u sebe víc než 120GB a nevyřeší to externí disk, ale v pohodě.Volivovej volej píše:Tazatel ale nejspíš taky. SSD by se hodilo spíš do toho IdeaPadu, co se mnou testuje - tam kupa uložených dat potřebná není.vasco píše:Dobře, ty potřebuješ 500GB dat mít stále u sebe, ale tazatel třeba ne
Nicméně i když potřebuješ třeba klidně 450GB nonstop, tak stále se bavíme jen o dvou variantách:
a) TP s hybridem
b) TP + doukoupení SSD
Tak i tak bys měl k dispozici 580GB (a) nebo 620GB (b), takže vážně už asi 12 stran nechápu, co se stále dokola řeší, aspoň jsme to tady trochu oživili s ExFunem ohledně Applu...
Já mám snad pocit, že jediný glider mě tady chápe a rozumí psanému textu...
já si taky myslel, že u sebe musim mít 30gb muziky a 200gb filmů, všechno sem hodil na NAS a od té doby mam v noteboku obsazeno jen 50gb a všechno na síti a SSD už bych za mrdku normal disk nevyměnil
SSS - vdechne tě do života
V: tiez nerozumiem co sa tu stale riesi
NAS je pecka riesenie snad casom sa k tomu prepracujem
NAS je pecka riesenie snad casom sa k tomu prepracujem
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Odkládám SSD na zatím blíže nespecifikované budoucno. Může to být i blízké budoucno, ale dostane ho prcek. Stolní laptop ho nepotřebuje a řešení formou externího disku už jsem si před časem vyzkoušel - to vskutku zatím není pro mě.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Ale jaky externi disk??? Ctes poradne? Vzdyt bys to mel vsechno vevnitr, psal jsem to jako varianty a) a b) kousek nad tebou!
Ne, ale vážně Nikdo tady ani jednou nezmínil externí disk nebo nevím jestli nečtu jedno téma a přispívám do druhého. Ti tady ještě vypíšu srozumitelně varianty, aby tam bylo jak SSD, tak velká kapacita a ty zas plácneš něco o externím disku.
Nevím, jak nemůže denně používaný "desktopový" počítač nepotřebovat SSD a chceš ho plácnout do nevýkonné 12ky, kterou použiješ jednou za uherský rok, ale kdo chce kam...
Nevím, jak nemůže denně používaný "desktopový" počítač nepotřebovat SSD a chceš ho plácnout do nevýkonné 12ky, kterou použiješ jednou za uherský rok, ale kdo chce kam...