IT poradna
Re: IT poradna
Downgrade neni zalezitost vendora (Dell), ale poskytovatele licence (Microsoft).
Ty mas ale nejspis na mysli toto, kdy se rovnou poskytovaly downgradovane licence spolu s novejsi. V dobe kdy byl Win 8 novinka to bylo v non-consumer sektoru ze samozrejmych duvodu v podstate nutnost.
Ty mas ale nejspis na mysli toto, kdy se rovnou poskytovaly downgradovane licence spolu s novejsi. V dobe kdy byl Win 8 novinka to bylo v non-consumer sektoru ze samozrejmych duvodu v podstate nutnost.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
ne, u nas se prechazi na novejsi Win v co mozna nejkratsim case, uz ted ma pul firmy W10. downgrade na W7 jsem od prichodu W8 pozadoval kvuli rade duvodu, pak jsem tu moznost zkoumal primo na notesech, co dostavame a neproslo, licence neumoznuje.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
A byly to Win 8 Pro(ffesional) jo? Predinstalovany OEM?
Uvědomujete si, že plná podpora W7 skončila před rokem? Přelepování webky apod. mi přijde poněkud směšné vzhledem k tomu, že už nemáte plně záplatovaný systém. To je jako výměna zámku hlavních dveří za speciální a přitom nechávat zadní dveře otevřené
http://tech.ihned.cz/c1-64954780-mytus- ... bezpecnost
Navíc nakolik se cítíte exponovaní, že byste se mohli stát cílem hackerů? A pokud korporátní politika vám dovoluje, abyste si sami měnili bezpečnostní nastavení svých strojů, bude korporátní systém tak slabý, že hackeři se do něj dostanou velmi snadno. A nakonec podle PP dotazů je zřejmé, že není žádný expert, takže podprůměrný hacker jeho "zabezpečení" překoná během chvíle. MMiro ty se taky zabýváš jinou oblastí.
http://tech.ihned.cz/c1-64954780-mytus- ... bezpecnost
Navíc nakolik se cítíte exponovaní, že byste se mohli stát cílem hackerů? A pokud korporátní politika vám dovoluje, abyste si sami měnili bezpečnostní nastavení svých strojů, bude korporátní systém tak slabý, že hackeři se do něj dostanou velmi snadno. A nakonec podle PP dotazů je zřejmé, že není žádný expert, takže podprůměrný hacker jeho "zabezpečení" překoná během chvíle. MMiro ty se taky zabýváš jinou oblastí.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
W7 mají garantovanou podporu do 2020
v mém příípadě je odpor vůči W8 resp. W10 zcela principielní, nechci ŽÁDNÉ novinky. howgh
v mém příípadě je odpor vůči W8 resp. W10 zcela principielní, nechci ŽÁDNÉ novinky. howgh
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
S tim bych si dovolil nesouhlasit. Z hlediska bezpecnostnich aktualizaci bude Win 7 podporovan az do r. 2020. Letos byla ukoncena pouze vyvojova a technicka podpora.ExFun píše:Uvědomujete si, že plná podpora W7 skončila před rokem? Přelepování webky apod. mi přijde poněkud směšné vzhledem k tomu, že už nemáte plně záplatovaný systém.
Dokonce velci OEM partneri (treby zde zminovany Dell) mohou Win 7 Pro jako predinstalace prodavat az do rijna 2016.
do 1/2015 byla plná podpora
do 2020 je tzv. rozšířená podpora
nyní tedy už W7 dostanou nedostanou žádné úpravy zlepšení a v podstatě budou chodit jen základní bezpečnostní záplaty
http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/lifecycle
Tohle https://support.microsoft.com/cs-cz/lif ... updates/cs je poněkud nesrozumitelné, ale tato věta mě děsí víc než FW webky
do 2020 je tzv. rozšířená podpora
nyní tedy už W7 dostanou nedostanou žádné úpravy zlepšení a v podstatě budou chodit jen základní bezpečnostní záplaty
http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/lifecycle
Tohle https://support.microsoft.com/cs-cz/lif ... updates/cs je poněkud nesrozumitelné, ale tato věta mě děsí víc než FW webky
Security essential ještě na W7 aktualizují, nebo to s přechodem na Defender už zahodili?Může se stát, že společnost Microsoft nebude moci poskytovat aktualizace zabezpečení pro starší produkty.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Zavadejici je uz ten tvuj preklad "plna" podpora. V originale je to "mainstream", na ceskym MS to interpretuji jako "hlavni faze", coz o dost lepe vystihuje realitu.
V dalsi vete pises totez co ja, vyvoj ukoncen, vylepseni uz chodit nebudou, na telefonu uz MS neporadi. Nic z toho nema vliv na bezpecnost pouzivani.
Ano, muze se stat ze MS neposkytne aktualizace starsimu produktu a jako priklad je tam W2000, kteremu zanikla podpora pred peti lety. Az tu stranku v roce 2021 updatnou, dost mozna se tam misto W2000 objevi Win 7.
Aktivne podporovane produkty je aktualne vse od Vista nahoru, cili nedoporucenihodne je pouzivat XP a starsi.
P.S. Jedu na W10, ale kdyby W7 umel nativne pracovat s virtualnimi plochami a i v Home edici adresovat vic nez 16 GB RAM, tak jsem na W7 zustal taky.
V dalsi vete pises totez co ja, vyvoj ukoncen, vylepseni uz chodit nebudou, na telefonu uz MS neporadi. Nic z toho nema vliv na bezpecnost pouzivani.
Ano, muze se stat ze MS neposkytne aktualizace starsimu produktu a jako priklad je tam W2000, kteremu zanikla podpora pred peti lety. Az tu stranku v roce 2021 updatnou, dost mozna se tam misto W2000 objevi Win 7.
Aktivne podporovane produkty je aktualne vse od Vista nahoru, cili nedoporucenihodne je pouzivat XP a starsi.
P.S. Jedu na W10, ale kdyby W7 umel nativne pracovat s virtualnimi plochami a i v Home edici adresovat vic nez 16 GB RAM, tak jsem na W7 zustal taky.
každého boj. Nemám možnost paralelního srovnání, ale dost pochybuju, že 7 budou záplatovány stejně (množství/rychlost) jako 8 a 10. Nejde jen o to, zda MS záplaty poskytne, ale taky kdy a na co.... Když MS udělá záplatu na W7 1 měsíc po záplatě W8/10 (teoretický příklad), tak podmínky splní, ale reálně to bezpečný systém není.
U officů se po hlavní podpoře záplaty v podstatě nekonaly.
Další věcí je, proč vůbec u W7 zůstávat...
U officů se po hlavní podpoře záplaty v podstatě nekonaly.
Další věcí je, proč vůbec u W7 zůstávat...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
jak jsem dnes zjistil, sice jde o predinstalovany OEM W8 Pro, ale nejak zvlaste upraveny pro firmu.ctrl_j píše:A byly to Win 8 Pro(ffesional) jo? Predinstalovany OEM?
ja W7 pouzivam na vybranych strojich, ktere bezi jen na intranetu, tak me bezpecnost netrapi. na vlastnim stroji kvuli nemoznosti downgrade musim provozovat virtualni masiny, coz je opruz, ale co uz.
Autoforum.cz