Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od Stepan »

Je to škoda. Já šel na školu s tím, že mě ten obor zajímá, tak ho budu studovat, u toho sbírat zkušenosti v oboru a po ukončení studia v něm začnu buď podnikat, nebo sloužit jako kolečko v korporátu...

Tak na kalbě s garantkou oboru jsem se dozvěděl, že oborový předměty budu mít během bakalářského studia přesně 3 za celkem 17 kreditů z celkově potřebných 180. A práci v oboru neseženu, protože nemám Bc. Takže dělám v úplně jiném oboru, sice taky perspektivním s možností dostat se do 30 k baráku a béemwé, ale já si to představoval jinak :-??
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No jo...já jsem chemik a dělám ve strojírenství :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Kalousku? :D
A kolik % tvý práce přímo visí na znalosti strojírenství a kolik je pouze obchod? :-bd
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No, bez znalostí není obchod :-(
Teď už méně, protože jisté věci jsou již zaběhlé lety praxe...ale pořád jsou nové linky, procesy, stroje...a tam čistý obchod nepomůže. Já se za obchodníka ani nepovažuji - nikdy jsem to nestudoval, nikdy jsem neabsolvoval školení prodejních nebo jiných dovedností...a jsem za to rád. Dělám to tak, jak to cítím.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Tak to nevím, do jakých firem se hoši tlačíte. Protože techniků je katastrofální nedostatek od řemeslníků přes středoškoláky až po VŠ. Všichni mají práci a firmy brečí, odříkají zakázky, protože technici jsou prostě k nesehnání a nemá to kdo udělat.
A diplom nikoho nezajímá, já ho naposledy ukazoval někdy před 15 lety. Jestli to nebude tím, že buď hledáte místo kde se nemusí pracovat a nebo nic neumíte (neberte to prosím osobně, neznám Vás).
Abychom si rozuměli, technik je ten, kdo to přímo vymýšlí, vyrábí, odlaďuje,....... ať má v ruce pilník nebo myš.
Podržtašků jsou samozřejmě plný ulice.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mi je diplom u prdele. Já požaduji znalosti.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

řidičBOB píše:No jo... U nás byla tuhle na pohovoru čerstvá absolventka VŠE, která nebyla opakovaně schopna vypočítat, kolik m2 je 200cm x 2000mm!
Druhý ročník Bc., 40% lidi odpovědělo, že pokud je inflace 3%, cenova hladina se sníží, 20% netusilo jak to spočítat. Nedělám si iluze o schopnostech absolventů
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Honza: Ano, technika/strojařina je úplně jiná kategorie. Kamarádi z bakalářského studia strojařiny na ČVUT by třeba i rádi pracovali, i by ty nabídky už v průběhu studia měly, ale nemají na to kvůli škole čas. Prý na magisterském už je to lepší...
Rozdíl je taky v tom, že když strojař, co k tomu má trošku vztah (->umí), vyleze školu, tak přijde do korporátu, hodí na stůl diplom a nastupuje za 35-50 bez problému. Protože ta škola se reálně nedá vychodit bez toho, aby se člověk naučil, takže ten jejich titul má relativně velkou hodnotu.
A mně ve škole místo toho natvrdo řeknou, že nás věci z praxe učit stejně nebudou, protože než to dostudujem, tak se to stejně změní a místo toho mrháme čas studiem Hospodářského vývoje v Řecku na pomezí 16. století. Takže já s diplomem přijdu na pohovor, oni si odškrtnou, že ten titul mám a stejně mě praktické věci budou muset naučit sami. A tomu samozřemě odpovídá i nástupní plat...
A když chce člověk rovnou při škole do firmy, aby se mohl učit ty praktické věci ihned, tak ho nevezmou, protože ten titul nemá ;;)

Oxik: Diletanství, co dodat. Proto mě uráží, když jsem při přijímacím pohovoru považován za druhořadého, když nemám za sebou 3 roky studia podobných chujovin. :(
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: Popravdě - v takové firmě bych asi ani netoužil pracovat...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Problém je, že oni ti strojaři z ČVUT většinou fakt něco umí...Navíc, nikdo si nelajzne nechat něco projektovat blbečka. V HR, marketingu...se něčí tupost i schová. Ale nechat si od dementa nakreslit nedejbože součástku do sériové výroby?
Mně na tom vadí, že ten titul z VŠ nemá odpovídající váhu. Kdyby to fungovalo tak, že se budu 5 let drtit na škole užitečnou látku, pak přijdu do praxe a zaměstnavatel bude vědět, že ano, on udělal tuhle VŠ, takže umí to, to a to, ergo může z fleku dělat to, to a to a za to mu zaplatíme tolik a tolik, nemám problém. Ale když jediný, co ten titul znamená je, že ses dokázal 5 let učit uplný píčoviny a nezemřít na otravu alkoholem, je to smutný...A když vidím, co nám předvádí Bureš, tak ani nemám chuť sám s něčím začínat. Nápady by byly, prachy na rozjezd taky, ale má to smysl? Stejně by mi to za chvíli někdo znárodnil :ymblushing:
Odpovědět