@jerry
Možná vás to překvapí, ale už se ke mně podobná prohlášení druhých donesla, nikdo mi to ale zatím nesdělil přímo, pokaždé jsem se to dozvěděl od někoho jiného ve stylu "mluvil jsem s X a ten říkal, že se s tebou bavil a vůbec ti nerozuměl".
Vaší upřímnosti si tedy vážím a jak je vidět, jazyková bariéra může existovat i mezi lidmi se stejnou mateřštinou.
Každopádně první odstavec o nezbytnosti znát statisíce předpisů, vyhlášek a zákonů a schopnost v reálném čase přizpůsobovat své jednání tak, aby člověk ani jeden nikdy neporušil, je ad absurdum dotažená představa o tom, jak rezignovat na trénink vlastní schopnosti kritického myšlení a jen slepě a stádovitě poslouchat zkorumpované byrokrady a zároveň mít v paměti všechny stávající zákony a jejich neustálé změny, je obecně řečeno naprosto nereálná a mylná, a tedy oslabující a škodlivá.
Co mě ovšem mírně řečeno nenechává chladným, je pevně zakořeněný a posilovaný sebeklam zjevně velké části populace zahrnující mnohdy i řekněmě nadprůměrně inteligentní lidi, která se ze všech sil snaží z tupé připosrané stádovitosti vytvářet jakousi ctnost, a především své velmi úzkoprsé, omezené a ustrašené vnímání reality slovním a/nebo fyzickým násilím vnucovat druhým.
Edit. Ještě přidám citaci příspěvku z diskuse pod článkem na d-fens.
"Ta opatření k žádnému normálu nevedou a vést nemohou.
Lockdown není žádným způsobem schopen ovlivnit množství viru, pouze zpomalit rychlost jeho nevyhnutelného šíření výměnou za totální destrukci ekonomiky i právního státu (stát ukládá občanům povinnosti a zároveň jim zakazuje možnost je splnit, viz bazény a platba státního penále za neodebranou elektřinu, kterou bazény neodebraly protože jim to ten samý stát zakázal.)
Vakcína bude fungovat pouze do příští mutace při přenosu ze člověka na zvíře a nazpět, která je nevyhnutelná protože je nCOV19 zoonóza.
Vše co se děje je tedy pouze REVOLUCE, jejímž cílem je „nový normál“ digitální společnosti kde je zakázáno riskovat a umírat."