Chlubítko univerzální
Re: Chlubítko univerzální
Jinak se musím pochlubit, OEM baterie na O3 RS vydržela přes 9 let Až v pondělí klekla, tak jsem startoval pomocí powerbanky a jel pro novou. Jezdím s oktávkou převážně delší trasy přes pohraniční hory, vypínám důsledně stop/start. Občas jí dobíjím pomocí chytré nabíječky z Normy.
S výdrží dalších komponentů už jsem na tom hůř Přední kotouče a desky na swift sport budu měnit po 27 tis. km. Přední pneu na oktávce mají 21 tis. km a moc času už jim nedávám. Na důchodce slušná spotřeba Budiž mi omluvou, že jezdím převážně po kopcích a užívám si to
S výdrží dalších komponentů už jsem na tom hůř Přední kotouče a desky na swift sport budu měnit po 27 tis. km. Přední pneu na oktávce mají 21 tis. km a moc času už jim nedávám. Na důchodce slušná spotřeba Budiž mi omluvou, že jezdím převážně po kopcích a užívám si to
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Já teda nevím, ale doklady snad už dneska s sebou vozit nemusíš, ne? A i v době, kdy byly povinné, tak te za jejich absenci nezastrelili, ale dali nějaké 2 stovky pokuty.pavproch píše: ↑sob 10 srp 12:40 Postěžuju si na tu svou stařeckou demenci/sklerozu a zároveň se pochlubím - nechytili mě. F poslední době už podruhé sem brmbrmbrm bez papírů (= šrajtofle doma na polici), tentokráte sem to zistil až na Benzině v RpR s kanistrem v ruce - takže bez papírů z5 dom (10 km = 2 byli poliši, nestavěli mě, prtelí bych ale uštíp dvoustovku hřebík) a pak znova (už s doklady) pro benzín.
To není nic na štípání hřebíků prdeli.
Není to tak dlouho, co jsem bez dokladů jezdil asi měsíc a vůbec mi to nevadilo.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Já žiju (možná blbě) v přesvědčení že i neska jim při kontrole musíš předložit jeden digi-doklad, zbytek si dohledají, Já u sebě neměl vůbec nic. A taky žiju v přesvědčení, že řízení bez dokladů = pětka nebo kolik pokuta resp. papíry do čistírny.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
možná by ses měl více zajímat o realitu
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Občas jseš trochu mimo, občas úplně.
Nemusíš vozit IMHO nic (ale nejsem si tím jistý, mě když kontrolovali a neměl jsem nic, jen se zamračil a dohledal si), musíš se prokázat.
To nebylo nikdy. Nemotej dohromady řízení bez dokladu s řízením bez oprávnění. Nevím, proč by ti měl někdo za zapomenutí kartičky brát papíry, nebylo by to na hlavu? Trochu zapojit mozek.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
Ja po CR nevozim nic. Doklady mam naskenovany v telefonu + app s OP. Ani karty, ani cash.
Naposledy upravil(a) honziss dne pon 12 srp 09:18, celkem upraveno 1 x.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Presne! Jeste mi jednou nekdo radil ze nemam rikat, ze s sebou nemam nic zamerne, ale ze jsem zapomnel a nebo nevysvetlovat vubec, ale to uz predpokladam taky dnes neni potreba..?petr_riha píše: ↑pon 12 srp 09:02 Občas jseš trochu mimo, občas úplně.
Nemusíš vozit IMHO nic (ale nejsem si tím jistý, mě když kontrolovali a neměl jsem nic, jen se zamračil a dohledal si), musíš se prokázat.
To nebylo nikdy. Nemotej dohromady řízení bez dokladu s řízením bez oprávnění. Nevím, proč by ti měl někdo za zapomenutí kartičky brát papíry, nebylo by to na hlavu? Trochu zapojit mozek.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Za spáchání dopravního přestupku "Řízení bez dokladů nebo záznamů o provozu vozidla" nejsou v rámci bodového hodnocení řidičů přičítány žádné body. Přestupek je možné vyřešit příkazem na místě (udělením pokuty) do 5000,- Kč. V případě zahájení správního řízení hrozí sankce do 10.000,- Kč.
Tak nějak nevím, čemu věřit.Od 1. ledna 2024 totiž platí novela silničního zákona, dle níž už u sebe řidiči nemusí mít fyzicky doklady od vozidla jako řidičský průkaz nebo malý technický průkaz. Postačí jen sdělit své identifikační údaje.
tohle se tě v osobáku netýká/netýkalo a navíc, jak píšeš, už to neplatí
Pravda vyděsí
ŘP a OTP u sebe teda zřejmě mít nemusím, ale jak je to s OP, dřív byla povinnost mít doklad totožnosti u sebe?