Smyl Flek z Nohavic píše:A navíc něco s výsuvnou klávesnicí bych teda chtěl vidět. HTC mělo poslední model S740, Nokia pak E75. Líbí se mi oba, neprodává se už ani jeden.
aikoN píše:Ví někdo, proč vlastně má česká kláveska zaměněné y a z oproti anglické?
Protože v němčině se Y vyskytuje minimálně a výskyt kombinace "tz" je mnohem častější. Německý koncept kdysi přebrala celá tehdejší střední Evropa a všichni to tak máme doteď.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
nevyhoda, ze se to musi vysunout, ale zase klavesnice se mi zda pouzitelnejsi nez, namackany klavesy na sobe u nokii.
OK, tak z dotykáčů s klávesnicí bych si vybral i zajímavější alternativy. Nicméně tuhle koncepci pořád beru spíš jako nutné zlo. Pokud by to bylo jen trochu možné, bez dotykového displeje bych se obešel.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
aikoN píše:Ví někdo, proč vlastně má česká kláveska zaměněné y a z oproti anglické?
Protože v němčině se Y vyskytuje minimálně a výskyt kombinace "tz" je mnohem častější. Německý koncept kdysi přebrala celá tehdejší střední Evropa a všichni to tak máme doteď.
po aktuální zkušenosti (CZ, A, DE) musím s článkem nesouhlasit. Ovi maps navigují (pro mě) výrazně lépe - přehledněji, srozumitelněji, lépe informují o radarech, o několik generací dopředu je navigování v pruzích - než navigon.