Řídíte pořád stejně?

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
charger
Mistr volantu

Re: Řídíte pořád stejně?

Příspěvek od charger »

Vzhledem k tomu, že jsem držitelem řidičského průkazu jen zhruba rok a půl a ilegálně jsem nejezdil, tak se zatím jedná spíše o učení se všeho podstatného, možná ještě stále rozkoukávání. Vývoj jde tedy vidět rapidní. Důvodem je i to, že se snažím na svém řidičském (ne)umění pracovat. Hodně jsem tedy zrychlil, avšak v běžném provozu se snažím jezdit co nejplynuleji, i když svižně.

Při ježdění na okreskách určitě pozoruji taky nějaký pokrok. Silnice v okolí mám dosti náročné a kolem sebe velkou komunitu lidí, kteří na ně jezdí jen tak pro radost a snaží se za volantem učit se novým věcem a zrychlovat. Kdykoliv tam však jedu ostře já, tak mám v hlavě neustále strašáka, že kdyby se něco stalo, budu z toho mít jako student minimálně finančně veliký průser. I díky tomu jsem snad nikdy neměl problém a nic nezničil (musím zaklepat), ačkoliv na okreskách prohnáním všemožná auta a ne zrovna pomalu. Snad to tedy není jen nějaká mladická nerozvážnost. Poslední dobou se tedy spíš snažím naučit projíždět zatáčky i alternativním zábavným způsobem, tedy dveřmi napřed. Samozřejmě mě to nesmírně baví a nenechám si to jen tak znechutit, ačkoliv se čím dál více lidí i automobilek snaží...
Ain´t nobody got time for that
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já tedy více/méně souhlasím s důvody Pavla. Popravdě se nejvíc bojím toho, co mi vyvedou ostatní okolní účastníci provozu. Tomu bohužel musím přizpůsobit svůj styl, tedy hlavně rychlost. Dneska je obecně sportem zdržovat, překážet a dělat schválnosti a pak se ještě rozčilovat. Nad obecnou znalostí zákona, který provoz na silnicích upravuje, se již ani nepozastavuji.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Vavris: ano, pardon, Jarunka, 8 let staré Barumy a zledovatělý kopec, to nejde dohromady... :D
Ain´t nobody got time for that
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

řidičBOB píše:Já tedy více/méně souhlasím s důvody Pavla. Popravdě se nejvíc bojím toho, co mi vyvedou ostatní okolní účastníci provozu. Tomu bohužel musím přizpůsobit svůj styl, tedy hlavně rychlost. Dneska je obecně sportem zdržovat, překážet a dělat schválnosti a pak se ještě rozčilovat. Nad obecnou znalostí zákona, který provoz na silnicích upravuje, se již ani nepozastavuji.
hele to je nekonecne handrkovani kdo je vice v pravu. pokud se potkaji dva co porusuji zakon a jeden napr. rychlosti, druhy napr. nedanim prednosti v jizde, ci omezenim je otazkou kdo je ten lepsi a kdo ten horsi. nemaji si realne co vycitat.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

goes: nemám na Tebe a Tvoje flejmy dneska náladu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

to neni o flejmu, to je o realite, kdy rikas jenom A a chybi ti tam B. Proste ty prasis a divis se, ze jiny dela to same. k smichu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já nikde nic o prasení nepsal. To v tom máš asi zmatek.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

goesi zklidni se. Tvém případě sice oba mohou porušovat předpis, ale pouze porušení jednoho z nich má dopad do sféry toho druhého.

To co se snažíš předestřít je pohled policejní/správní/soudní, ke kterému je ale oprávněn pouze soudce v soudní síni, policajt ve službě nebo úředník v zaměstnání. V běžném životě to je irelevantní.
Back to basics.
Příčina -> následek
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

pjanda píše:Jednak je to jakasi ztrata motivace - drive jsem jezdil ostre programove, proste me to bavilo, naplnovalo.
Vida, tohle mě nikdy nenapadlo. S větším nájezdem a zkušenostmi se obrousily hranda, pravda. Z řízení se namísto vzrušujícího objevování stala mnohdy nutná rutina, byť místy zábavná.
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Nenajezdím toho tolik, aby mě řízení přestalo bavit, ale za těch téměř 20 let co řídím obrovsky zhoustl provoz a i tenhle faktor má vliv na to, jak řídím. Dřív se mi často stalo, že jsem jel po silnici prakticky sám, dnes je to výjimka a naopak často jde o probíjení se provozem, na které od určité hustoty rezignuji resp. dříve jsem málokdy dospěl k závěru, že předjíždět v dané situaci s přihlédnutím k délce trasy nemá smysl. Děti mě kupodivu nezpomalily, na delší trasy spíš naopak. Další faktor jsou zhoršující se cesty, v mém okolí jsou okresky samá díra a úseků, kde se dá jet rychle tak, aby to auto nebolelo, je pomálu.
Odpovědět