Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Pav99
Adept autoškoly

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Pav99 »

rhinos píše:taky mam dotaz.
Dnes mi volala pan z financaku.
Pry si nemohu odecist "urok" z hypoteky kdyz jsem nemovitost nevlastnil cele zdanovaci obdobi...?
Jsem to jen v rychlosti hledal v zakone ale nikde jsem to tam nevidel...
To jako fakt?
A proc tam teda ve formulari je pocet mesicu?
Ja barak prodal v zari a tak mi nenapadlo ze nemuzu uplatnit slevu
§ 15/4 věta druhá

Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) a e), může být základ daně snížen pouze ve zdaňovacím období, po jehož celou dobu poplatník předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) vlastnil a předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a), c) a e) užíval k vlastnímu trvalému bydlení nebo trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů nebo prarodičů obou manželů a v případě výstavby, změny stavby nebo koupě rozestavěné stavby užíval předmět bytové potřeby k vlastnímu trvalému bydlení nebo k trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů nebo prarodičů obou manželů po splnění povinností stanovených zvláštním právním předpisem pro užívání staveb

Počet měsíců se týká zaplacených úroků.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše:Mám si nechat nové auto rovnou ošetřit keramikou? Zkušenosti? Výdrž? Doporučení?
Ja mam posledni 3 nova auta osetrena od zacatku keramikou a na dalsi to dam znova. Ale: 1. udelej to az tak mesic po koupi, aby byl lak vytvrdlej jak ma a slo to pred aplikaci dolestit. 2. Stejne tim neujdes ranam od kaminku posypu, takze zvaz jestli nedat nejdriv folii na cumak.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Fólii na čumáku jsem měl a po cca 6 měsících se mi na tom utvořily mapy z bůchvíčeho a bylo to ošklivé - tak jsem to sundal. Byla to 3M, takže snad i relativně kvalitní. To už nechcu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

jj, folii spolehlive zlikviduje prvni aktivni cistic much v autorizaku. No jestli nejezdis extra dirama, obzvlast na slovensku kde sypou brokama, tak staci keramika.

Ja mam zkusenost se dvema:

Lexus Protect, levna, funguje, ale neumi pod ni lak pripravit.
Matej Veprek, drahej, ale buh a fakt to vydrzi kdyz se drzis zasad jak a cim to mejt.

Nechal bych si vysvetlit moznosti, protoze ted frci nakej samozacelujici se coating a mozna to taky nebude spatny.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Nebo muzes dat folii, tu nechat natahnout keramikou a pro sichr prevoskovat :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

honziss píše:Nebo muzes dat folii, tu nechat natahnout keramikou a pro sichr prevoskovat :D
Není potom levnější to jednou za čas poslat na lak :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Je to na soukromé auto, takže nájezd 10 ročně.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše:Je to na soukromé auto, takže nájezd 10 ročně.
Keramika staci. Ale z dobryho vosku se da vykouzlit lepsi vzhled nez z keramiky, tak to zvaz.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
retron
Letec

Příspěvek od retron »

doporučuju to dát do keramiky rovnou cestou od dealera, jinak se to poškrábe a musí se lak více leštit a předtím dekontaminovat
mám to taky od Matěje už pátým rokem, první tři to vydrželo absolutně bez údržby jenom mytí spešl šamponem, vloni jsem to dokrmil Gyeonem a funguje to dál
jo teď frčí Feynlab, zacelí se to samo na slunci ale stojí to raketu
v UK zase letí celofolie na míru (PPF) a na to ještě keramika
driver
Letec

Příspěvek od driver »

honziss píše: jestli nejezdis extra dirama, obzvlast na slovensku kde sypou brokama, tak staci keramika.
Nesouhlasím. Jak západ, natož v CZ, teď na jaře jak se staví, tak je to děs. Všude maras v okolí staveb na dálnicích, a to funguje jak pískovací pistole!
Pokud máš štěstí a přežije sklo, světla a kapota, kam to umí udělat normálně díru několik mm, tak i nárazník to ostřílí, jako by to mělo najeto půl mega a přitom to nemá ani rok. A to jezdím zásadně s odstupem po těchto místech a stejně. Nejhorší je, když máš vpředu černý klavírní lak. Ten to odnese nejvíc a kapoty, jak jsou alu nebo nové plechové lehčené, ty se prohýbají už při mytí a jeden jediný kamínek Ti do ní udělá důlek že bys nevěřil...
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Odpovědět