Pivní koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Pivní koutek

Příspěvek od řidičBOB »

boss-ivoss píše:Vzdělání v oboru kvasné chemie a zároveň degustátorské zkoušky? Rád bych ten nasranej kýbl viděl, těch lidí v republice moc není.
A to v tom článku, cos postoval, bylo psáno kde?? :hm
BTW: vzdělání v oboru chemická technologie mám taky ;-) A na praxi v pipovaru jsem strávil uřčitý čas svých studenstských let, takže vím, o čem mluvím.

A k té vodě: je jedno, odkud se použije - jde o to, že je prostě jiná. A může se v tom konkrétním místě upravovat na "standardní" parametry a stejně to nebude originál.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
boss-ivoss
Spolujezdec

Příspěvek od boss-ivoss »

V tom článku to napsáno nikde nebylo. Stejně jako v něm nebylo napsáno, že to degustujou lidi, který denně vyklopěj 15-20 kousků a Ty jich nasereš kýbl :-)
Vím to jen proto, že některé z nich osobně znám a byl jsem přítomen (jako divák) jedné z těchto degustací.

Já zatím vzdělání v oboru nemám - až od září nastupuju na střední školu se zaměřením na pivovarnictví \:D/

Netušíš, jak je to s tou vodou? Já o tom zase tolik nevím. Mám na mysli, zda se voda dá přesně definovat na základě nějakých měřitelných hodnot (Ph, tvrdost, obsah XY, ...), nebo zda může být i při stejných hodnotách různá chuť/vůně/... - tedy zda by bylo nutné i vodu "degustovat" senzoricky.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

boss: 15 kousků dám u Tygra taky a nikde se s tím nechlubím ;-)
Na degustaci doporučuji zajít třeba do nějaké hospody ve ValMezu, dát 3-4 kousky a ráno uvidíš, jak se Ti bude chtít rozskočit makovice. U Tygra jich dáš 15 a ráno nic! Ta Plzeň je prostě jiná ;-)
BTW: Pan J. Bejček byl hostinský od Magitra Kellyho, takže nejedná se o člověka se vzděláním z kvasné chemie, ale o hospodského :ymparty: I když dobrého!

K té chemii: smaozřejmě, že vodu lze definovat podle mnoha parametrů - i těch, které si vyjmenoval. Mimo ně voda obsahuje ještě mnoho kationtů nebo aniontů. Některé jsou žádoucí a jiné nikoliv. Senzoricky se voda netestuje - zkoumají se pouze důležité parametry a to jak ty potřebné, tak ty, které voda nesmí obsahovat. Ale i když ta voda má stejné parametry, tak upravovaná ze studny nebude nikdy tatáž, jako upravovaná z vodovodní sítě.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PeTr7650
Pan Řidič

Příspěvek od PeTr7650 »

http://www.pivnidenik.cz/data/images/ar ... r%2013.JPG

kudla nevite nekdo, kde to v brne toci? Master trinactka
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

řidičBOB píše:
boss-ivoss píše:Vzdělání v oboru kvasné chemie a zároveň degustátorské zkoušky? Rád bych ten nasranej kýbl viděl, těch lidí v republice moc není.
A to v tom článku, cos postoval, bylo psáno kde?? :hm
BTW: vzdělání v oboru chemická technologie mám taky ;-) A na praxi v pipovaru jsem strávil uřčitý čas svých studenstských let, takže vím, o čem mluvím.

A k té vodě: je jedno, odkud se použije - jde o to, že je prostě jiná. A může se v tom konkrétním místě upravovat na "standardní" parametry a stejně to nebude originál.
no uz sem se zacinal divit, ze o tomto oboru nic nevis a vidim, ze vis. Uf. Vse v poradku, jen ti opet pripomenu

řidičBOB píše:BTW: tím podpisem chci jenom otevřít oko pJandovi, aby se zamyslel nad faktem, že kam vleze Ondrášík, tak jde veškerá diskuze do hoven. Takže já se vracím tam, kde Ty nejseš ;-)

moc ti to nevydrzelo, ses horsi jak wolf
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

řidičBOB píše:boss: 15 kousků dám u Tygra taky a nikde se s tím nechlubím ;-)
Na degustaci doporučuji zajít třeba do nějaké hospody ve ValMezu, dát 3-4 kousky a ráno uvidíš, jak se Ti bude chtít rozskočit makovice. U Tygra jich dáš 15 a ráno nic! Ta Plzeň je prostě jiná ;-)
BTW: Pan J. Bejček byl hostinský od Magitra Kellyho, takže nejedná se o člověka se vzděláním z kvasné chemie, ale o hospodského :ymparty: I když dobrého!

K té chemii: smaozřejmě, že vodu lze definovat podle mnoha parametrů - i těch, které si vyjmenoval. Mimo ně voda obsahuje ještě mnoho kationtů nebo aniontů. Některé jsou žádoucí a jiné nikoliv. Senzoricky se voda netestuje - zkoumají se pouze důležité parametry a to jak ty potřebné, tak ty, které voda nesmí obsahovat. Ale i když ta voda má stejné parametry, tak upravovaná ze studny nebude nikdy tatáž, jako upravovaná z vodovodní sítě.
řidičBOB píše:BTW: tím podpisem chci jenom otevřít oko pJandovi, aby se zamyslel nad faktem, že kam vleze Ondrášík, tak jde veškerá diskuze do hoven. Takže já se vracím tam, kde Ty nejseš ;-)
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Dobrý večer :ympeace:
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

kolik sis jich dal?
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Dnes 0. Až zítra Obrázek
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

neni to promarneny vecer?
Odpovědět