IT poradna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Pickuper
Letec

Re: IT poradna

Příspěvek od Pickuper »

Bych to tak neprožíval.......s novým kompem jsem bohužel utrpěl i W8 (LINUX z jistých důvodů nepřipadal v úvahu) a po prvotním šoku, kdy jsem vůbec netušil co s tím mám dělat, jsem to velmi rychle za pomoci pár utilit "vykurvil" na funkční i vizuální úroveň XPček. Takže teď, když to pustím, naběhne mi to rovnou do klasickýho stylu a houby zle :)
Niko nadžanel ko kerdža
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Prave mi doma pristal taktiez jeden book s 8ckami a take peklo som teda nezazil...v tomto som proste strasna konzerva a uzivatel toho booku taktiez ;)

To Pick: Mozem prosim vediet ako na to? Existuje niekde nejaky polopatisticky navod na to? :)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

No asi žádnej komplexní přehlednej návod neexistuje, ale na technetu, živě a spoustě dalších webů vyšly různý tipy a triky jak poštelovat W8. Tam jsem se inspiroval. Základ dle mě je, nainstalovat klasickou nabídku Start, což jednoduše zpřístupní spoustu dalších věcí. Já používám StartW8. Pak jsem v těch návodech objevil způsob jak při puštění přejít přímo na klasickou plochu místo toho psoranýho ModernUI a tam už všechno funguje v zásadě klasicky. Takže se toho nebát a prznit a prznit. Zkazit se nedá nic, neb jediný co maj W8 vychytaný jsou možnosti obnovení systému v různejch úrovních :D
Niko nadžanel ko kerdža
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

OK diky za povzbudenie...asi sa do toho fakt pustim :D
Len jeden dotaz...pomoze toto vsetko aj tomu aby win nezral 1,5gb ram nonstop? :-\
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

format c dvojtečka enter a dej tam W7
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pavproch píše:format c dvojtečka enter a dej tam W7
pokud se ti podaří vyhnout se těm dlaždicím, třeba jak píše pickuper, tak už prakticky není rozdíl mezi w7 a w8 co se týká běžného uživatele.

zpočátku jsem z toho byl taky na nervy, ale už jsem to dal nějak do vhodného stavu. mám v práci W8.1 a doma w7 a neuvědomuju si žádné rozdíly, kromě toho že W8 mi výrazně rychleji startuje, přesto, že třeba SSD disk mám jen doma.
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

mně W7 32Profi na noťasu s SSD startujou do 20, max 30sekund.... spokojenost
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Já přešel na W8 z jednoho prostého důvodu - rychlost.
Jenže u mě to pořád vypadá jak W7. Mám tu klasický start, metro je potlačené, že se nezobrazuje. Jediné co mi zůstalo zachované z W8 je, že po najetí doprava nahoru se zobrazí takový panel s nějakýma ptákovinama. Ale na tom už se taky pracuje :).
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Format zatial nie je mozny...je to firemny book...takze W8 musi ostat, ale vsetko ostatne v nom pojde do pr... ;)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

S przněním Win bych byl opatrný. Ony si to občas nenechají líbit. Já byl 3 roky happy. Pak jsem začal experimentovat s Chrome a FF, které při odinstalu rozhází uživatelská oprávnění, ty jsem musel fixnout a do toho tweaknul explorer a skončil kompletním reinstallem.

Už bych si i koupil nový NTB, ale nechápu, proč na trhu není nic jako 10-13" NTB/tablet s min. i5 haswell, W8Pro, fullHD a zejména se stylusem, 256GB SSD a čtečkou otisku prstů... :(

Tak musím staroušovi naložit SSD a doufat, že než umře úplně něco takového udělají... Hlavně nechápu tu čtečku prstů. U přenosných zařízení je to s TPM chipem snad jediná bezpečná možnost. Ťukání PINu/hesla na displeji je snadno odkoukatelné
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět