To je dneska běžné, vrátí ti ji až předložíš český TP (a nějaké papíry o vývozu, které ti dají).Brus píše:A opravdu ti to prodaji s dph? Ja totiz mam objednane auto v DE a taky po mne chteji zaplatit cenu vc. Dph, ale na fakture bude cena bez dph a to dph je fakticky jen zaloha ve vysi dph, kterou mi vrati pote, co auto prihlasimhonziss píše:Bacha! Prober to s ucetni dukladne, za normalnich ekolnosti se zahranicni dph nevraci, je potreba na to mit nejakou spesl registraci. Rozhodne bude lepsi to koupit s 0% dph s prenesenou danovou povinnosti.mánička píše:Díky za rychlou odpověď. DIČ mám. S tím, že bych platil v Německu cenu včetně daně zas takový problém nemám, chápu, že se tím prodejce jistí. Jde mi čistě o to, že mi to FU, byť s prodlevou pak vrátí.
Nevíš nic. To se jedná jen o spotřebitele, tedy neplátce DPH. Pro plátce DPH rozdíl není.Stepan píše:Opravdu je tam rozdíl mezi ojetým a zánovním autem, v tom měli pravdu. Viz:
https://evropskyspotrebitel.cz/auto-mot ... ovozu-aut/
v pondělí jsem z toho měl zkoušku, vim ne
To se ale plátce DPH netýká. Ten, pokud si chce DPH odečíst, musí vždy koupit bez DPH (byť třeba s dočasnou jistinou, jak jsem psal výše).retron píše:DPH se u vozů vrací do 6 měs. stáří a 6000 km a následně se odvádí v zemi určení
v opačném případě se DPH odvádí v zemi nákupu.