Koronavirus
Re: Koronavirus
Rozumí někdo tomu, co se teď děje?
9,5 tis. za den. Stavění polních nemocnic, výzvy k osobnímu LO, ale LO jako takový ne? Když společnost se ve stavu LO už nachází? Pokud se nepletu, tak i při LO to bylo - choďte jen do práce, nakoupit a domů. Ta situace je IMHO úplně srovnatelná s dneškem, chybí jen omezení pohybu a zavření obchodů. Kde ale vyzývají, aby tam lidé nechodili.... Podle mě už ekonomiku zhasli, jen to nechtějí říct naplno. To se bojí odškodňování? To jsem přesvědčen, že ve finále NS přiznávat nebude, ÚS taky ne.
9,5 tis. za den. Stavění polních nemocnic, výzvy k osobnímu LO, ale LO jako takový ne? Když společnost se ve stavu LO už nachází? Pokud se nepletu, tak i při LO to bylo - choďte jen do práce, nakoupit a domů. Ta situace je IMHO úplně srovnatelná s dneškem, chybí jen omezení pohybu a zavření obchodů. Kde ale vyzývají, aby tam lidé nechodili.... Podle mě už ekonomiku zhasli, jen to nechtějí říct naplno. To se bojí odškodňování? To jsem přesvědčen, že ve finále NS přiznávat nebude, ÚS taky ne.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ale kdepak. Tady nejde o lidi nebo o peníze (ty stejně nemaj). Tady jde o PR. O to, aby z toho ANO vyšlo vítězně. Porazili sme to!
Ty jsi vážně tak naivní nebo tomu fakt věříš, že to dělaj pro lidi...
Ty jsi vážně tak naivní nebo tomu fakt věříš, že to dělaj pro lidi...
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
NEvím, co by měli dělat pro lidi. Nerozumím ti. V Evropě CZ je za odstrašující scénář, tak úplně nevidím, jak by z toho mohli vyjít vítězně.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
třeba tak, že podle průzkumu si pořád 26% dotázaných myslí, že vláda boj s Covidem zvládá skvěle.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Hele, vůbec se mi nechce se ho zastávat, ale už sem to tu spal: I kdyby tam byl kdokoli jiný, tak by to (boj s pandemií) bylo max stejné nebo horší.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Bohužel asi tak. Odskáčem si to ať už zdravotně nebo ekonomicky všichni...Mě tak mrzí, že jsme ty týdny strávené v karanténě a stovky miliardy korun přes léto vyhodili oknem. Není možné všechno shazovat jen na vládu. To by nebylo fér. Nezodpovědně se přes léto chovala většina Čechů. Ve světě si ťukali na čelo, jak bezstarostně a nezodpovědně se chováme. Symbolem je covidová párty na Karlově mostě, bohužel s podporou řady opozičních politiků, takže tady si s vládou nemohou nic vyčítat. Politici se předháněli v tom, kdo si přisvojí „vítězství“ hrdinného českého národa nad koronavirem a Češi rádi podlehli sebeklamu úspěchu. Karlův most ale není jediným symbolem. Veřejnost se chovala nezodpovědně, všichni se snažili si užít léto. Teď jsou z toho tisíce zemřelých a nakažených.
Zdroj: Šéf lékařské komory: Jen lůžka nestačí, hrozí 40 tisíc nakažených zdravotníků
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
Tohle je celý ten problém.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/85 ... .seznam.cz
Takže kdyby se starší a nemocní důsledněji chránili (mají k tomu všechny předpoklady, neživí děti, nemají hypotéky, nemusí být nutně ekonomicky aktivní.....), tak celý Covid se stane jen taškařicí a nemocnice budou víceméně prázdné.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/85 ... .seznam.cz
Takže kdyby se starší a nemocní důsledněji chránili (mají k tomu všechny předpoklady, neživí děti, nemají hypotéky, nemusí být nutně ekonomicky aktivní.....), tak celý Covid se stane jen taškařicí a nemocnice budou víceméně prázdné.
To je nesmysl. To že ve finále umírají starší může být pravda (s odporem jsem klikl na tvůj odkaz na novinky), ale na ARU a JIP jsou i mladší. A po 150. dokola opakuju a opakují to už i média, největší problém je zahlcení zdravotního systému. Jestli se jim na ventilaci dostane 5000 40cátníků, kteří se sice uzdaví, ale po dobu jejich pobytu zkolabuje zdravotní systém celkově a někteří začnou umírat protože na ně lůžko s ventilátorem už nezbude, důchodci na tom nic nezmění....
Ale mám pocit, že ani po 151. to nezabere a zase si tady brzy přečtu, že důchodci v lázních by to vyřešili.
Takže po 152. trochu jinak - NEHRAJE se až tak o přímá úmrtí na COVID, hraje se hlavně o NEPŘÍMÁ úmrtí ze zahlcení zdravotního systému (zbytečná úmrtí, ke kterým by nedošlo, kdyby zdravotní systém nápor zvládl)
Ale mám pocit, že ani po 151. to nezabere a zase si tady brzy přečtu, že důchodci v lázních by to vyřešili.
Takže po 152. trochu jinak - NEHRAJE se až tak o přímá úmrtí na COVID, hraje se hlavně o NEPŘÍMÁ úmrtí ze zahlcení zdravotního systému (zbytečná úmrtí, ke kterým by nedošlo, kdyby zdravotní systém nápor zvládl)
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Možná někdo jiný ze zahraničí. Ale kdokoliv od nás? To jsou stejní diletanti: Bartoš, Fiala, Okamura, Gazdík a nevím jak se jmenuje ta pipina z TOP. Stačí si přečíst jejich názory zpětně a teď.pavproch píše:Hele, vůbec se mi nechce se ho zastávat, ale už sem to tu spal: I kdyby tam byl kdokoli jiný, tak by to (boj s pandemií) bylo max stejné nebo horší.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Tvůj postoj by se dal nazvat odporem k pravdě, než k odkazu na novinkách. A po 150. dokola plácáš nesmysly o zahlcení zdravotního systému čtyřicátníky.
https://www.uzis.cz/res/file/covid/20200917-cerny.pdf
a nebo jinde ze zdroje MZ ČR: "Údaje ze srpna ukazují, že riziko přijetí do nemocnice u nově pozitivních osob stoupá s věkem a pohybuje se od 1,6 % u tzv. mladých osob (do 45 let) po téměř 40 % pravděpodobnost přijetí do nemocnice je-li vám 75 let a více. Riziko těžkého průběhu je rovněž závislé na věku a pohybuje se od 0,1 % u osob pod 45 let až k cca 10 % ve věku nad 75 let."
https://www.uzis.cz/res/file/covid/20200917-cerny.pdf
a nebo jinde ze zdroje MZ ČR: "Údaje ze srpna ukazují, že riziko přijetí do nemocnice u nově pozitivních osob stoupá s věkem a pohybuje se od 1,6 % u tzv. mladých osob (do 45 let) po téměř 40 % pravděpodobnost přijetí do nemocnice je-li vám 75 let a více. Riziko těžkého průběhu je rovněž závislé na věku a pohybuje se od 0,1 % u osob pod 45 let až k cca 10 % ve věku nad 75 let."