Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Koronavirus

Příspěvek od mmira »

Jenže ona je bojovník proti rouškam zcela oprávněně. Na té dědině je ten hadr pod nosem zcela zbytečný.

Mě sere zcela jiná věc
Prymula během svého vystoupení zdůraznil, že se musí rozšířit kapacita zdravotnického systému v zemi. „Rozhodli jsme, že posílíme kapacitu a že ji zdvojnásobíme,“ řekl.
absolutně nechápu, že si tohle dovolí říct nahlas. Za tohle bych čekal selské bouře. Jenže lidé v konečném důsledku zatleskají.

No a k zavření škol už jsem se vyjadřoval. Teď mi nezbude než opět zprovoznit domácí výukové centrum a začít se ženou řešit rozdělení vyučovacích a opatrovacich směn.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Shromažďování nad 6 osob zakázané, s výjimkou šaškárny na Hradě. Taky dobrý vzkaz! Vy sráči budete poslouchat a my šlechta, si stejně budeme dělat co chceme.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: nerozumím příměru s fitkem...
Plošné zavírání a LO není řešení. Podívej se na čísla z IL, kde to funguje už cca 14 dní. Pokles je minimální a na zdravotní systém by prakticky nic neznamenal.
A ano, motám se ty dva zmrdy, protože oni mohou za to, kde jsme teď. Bez plánu a evidentně stát nepřipravený.
Já se vrátil včera ze Španělska, kde je normální život. Všechno otevřené, vč. barů a restaurací do rána. Nosí se roušky. Takže Bureš na tiskovce opět lhal. Jak má pak tahle banda a její opatření, mít mou důvěru? Nemá a mít nebude. V ničem, co říkají.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše:Shromažďování nad 6 osob zakázané, s výjimkou šaškárny na Hradě. Taky dobrý vzkaz! Vy sráči budete poslouchat a my šlechta, si stejně budeme dělat co chceme.
Tohle me toci do bela, vyjimka pro party na hrade je proste vysmech lidem... :ymsick:
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Zakázaná fitka, sportovci se nesmějí shromažďovat, tenis v hale se nesmí hrát (4 lidi v hale, tam se koronavirus šíří přímo drtivou rychlostí). Takže se omezují a zakazují aktivity lidem, kterým je Covid ukradený a nikterak je neohrožuje. V podstatě 95% obyvatelstva bude buzerováno a hospodářství rozvráceno kvůli 5% ?? obyvatel?
Částka ne jeden zachráněný život bude někde kolem 50 milionů korun.
Proboha, proč to neudělat obráceně. Těm ohroženým pomoci zajistit na přechodnou dobu bezpečný azyl (pokud toho nejsou schopni sami) a nechat nákazu normálně proběhnout? Třeba jim zaplatit některé z těch prázdných hotelů. To by asi 50 Mega na osobu nepřišlo.
Stát dluží informace o tom, kdo jsou ti lidé ležící na JIP. Chci slyšet průměrný věk, diagnozy, hmotnost.... Je to tajné?

V pátek prý průměrný věk zemřelých 79 let. Diagnozy a průměrná váha by mne zajímaly.
Průměrná doba dožití je v ČR u mužů 76 let a u žen 82 let. Covid zabíjí více muže a v pátek zabíjel ty, kteří měli být "v průměru" už 3 roky mrtví. Takže o čem se to vlastně celou dobu bavíme.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Tohle je tak debilní kec. Takže když sou ty lidi starý tak je v pohodě že je to dorazí? Když by ještě pár let bez korony žili. Wtf
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Honza prezentuje makro-pohled. Takovej, kterej by vláda reálně měla mít. Jenom se to nehodí na čórky a volební preference.
V USA na to měli i studii, která ukazovala, že snižování HDP reálně zabíjí lidi.

Pro všechny "malý podnikatele" má současná situace reálný dopady, víc stresu, strach o existenci, nemožnost koupit si pořádný jídlo, šetření na sobě (...). Pro zaměstnance, kteří zrovna nejsou v představenstvu miliardový firmy, platí úplně to samý
To se taky někde projeví. Za 5, 10 let. Pár let života jim to ubere.

Do toho dopady na vzdělávání, míň praxe pro doktory, horší vzdělání pro inženýry, z dnešních prvňáčků, druháčků, vyrostou dost možná poloretardi s lehce opožeděným vývojem, kterej bude potřeba někde dohánět (...).

Nižší výběr daní -> míň peněz na investice, nebo i prosté platy ve zdravotnictví. Sekat dluhy nejde do nekonečna.

A tohle všechno podstupujeme pro to, abychom zachraňovali lidi, kteří by to měli do 2-3 let stejně za sebou. Zní to hrozivě, ale Honza má recht.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Nezní to vůbec hrozivě. Hrozivé je to, co tady s náma dělají.
Pravda vyděsí
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Honza42: Už jsem to sem jednou dával - jsem si vytahal data z MZ. Průměrný věk zemřelých je 79 let (dle dat do 4.10.) (graf věkové rozdělení, 60% mužů - to vše se shoduje s průměrným věkem v ČR. Nový data z pozdější doby nejsou dostupný. Nechci aby to znělo blbě (bo o smrti se prostě nežertuje), ale z pohledu dat mě prostě zajímá vývoj jak se vyvíjí tohle rozdělení v posledním týdnu, protože kapacity se určitě naplňují.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

mmira píše:jen se zeptam, jestli jen teoretizujes nebo uz ti mala chodi do skoly. myslim ale, ze A je spravne a zatim ti prcek sedi doma, popr sotva nastoupil do prvni tridy.

mame za sebou tu snad nejjednodussi situaci, tedy jaro s prvnakem na distancni vyuce v ramci vyberove tridy zastitenou spolecnosti, ktera se k tomu posatvila celem a zaridila fakt kvalitni technicke zazemi. stejne to bylo v podstate k nicemu a co jsme s nim neprosli my, to se dalkove neudelalo. navic nas to vsechny frustrovalo, protoze rodic je nejhorsi ucitel/trener/vedouci krouzku atd. az na vyjimky deti skolu potrebuji, ne kvuli uceni, ale kvuli socializaci a schopnosti pracovat v kolektivu. to plati minimalne do 10 let.

u starsich je zase problem s neschopnosti samostatne prace a samostudia. to se dle mych zkusenosti z vedeni sportovniho klubu da ocekavat nejdrive na stredni.
Teoretizuju. Malá jde do školy až za 2 roky. V žádném případě ani nepopírám potřebu školy, socializace, f2f komunikace, teamové práce... Dnes je tu ale situace, kdy je třeba dočasně omezit kontakty, většina zemí začínala od škol, protože fungují jako petriho misky. V podstatě nikde není těsnější kontakt mezi lidmi. Hodně lidmi. Ve většině případů bezpříznakovými, kteří nákazu šíří dál.

Se spoustou lidí jsem se bavil o distančním vzdělání. Za mě jedním slovem tragedie. Shrnul bych to:
  • "Naučte se látku od strany 100 po 140"
  • Učitel se natáčí a káže tak jako v běžné hodině. Ani ve škole tohle nikoho nebaví
Tragické školství se ukazuje v plné nahotě. Frontální výuka v 21. století je mrtvá.
Soukromá sféra si musela poradit. Školství pláče že to jinak nejde. Zredukovat množství učiva, především pro malé děti vnést více interaktivity, zábavy, škola hrou.

Pokud to nejde, je třeba vymyslet jak to udělat aby to šlo.
Ti nejlepší, nejpřitažlivější ať učí celé ročníky, "prezentace pro 20 a pro 100 000" se moc neliší, vytvořené materiály můžeme používat ještě několik let pro děti v izolaci, v zahraničí, dlouhodobě nemocné...

Dnešní technologie umožňují velké množství interaktivních prvků, okamžitý automatizovaný feedback, kontrolní otázky s okamžitým vyhodnocením...

btw. brácha strávil část první a celou druhou třídu v nemocnici. Učil se jen trochu a během roku vše dohnal bez jakýchkoliv trvalých následků. Takže řeči o obětech či hloupé generaci mi přijdou zcela mimo.
2.9T RWD
Odpovědět