Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Koronavirus

Příspěvek od mmira »

tvl, to nemuze byt pravda
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Děsivé.

Ale přesně o tomto to je. Celou dobu nejde o koronavirus, ale o to, že je schopen shodit zdravotnictví. Někde se může stát, že nebude mít kdo rodit, nebo operovat autonehody.
Pokud se řB ptá, co po skončení lockdownu. Jestli virus zmizí. Nezmizí. Ani se o jeho zmizení nehraje. Hraje se jen o to, aby křivka nakažených a s tím spojená křivka hospitalizovaných nerostla tak prudce a nedošlo ke kolapsu zdravotního systému. Takže lockdown by znamenal, že křivka se zploští jak na straně pacientů, tak se rechargují počty zdravotníků. O nic jiného nejde a nešlo.
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Co tím chtěl básník říci??
Nic, co dělá agent STB a přizdisráč Hamáček, pro mne nemá váhu ani miliprdu. Zrovna tihle dva jsou ta největší bezpáteřní hovada, kterým jsou lidi úplně u prdele. Estébák se stará jenom o to, aby to v médiích vypadalo dobře. A pan Mikina drží hubu a krok, aby si náhodou někdo nevzpomněl, že dluží 330 mio.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: no a na to se právě ptám. Protože tento level už máme za sebou: zvládli sme to. Sme najlepší v Evropě a já som radil italskému premiérovi, ktorý je můj kamarát, ako to zvládnuť.
Pamatujeme?? Křivka se sice zploští, ale po uvolnění se vrátí tam, kde je teď. Na to nemusím být virolog, abych tohle věděl. Navíc - příklad Israele ukazuje, že takto drastické opatření nemá žádaný účinek. Nakažených je sice méně, ale nijak podstatně. Efekt prakticky nulový.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

všimli jste si, že je 21 hod. a ještě nevyhlásili ani odpolední průběžná čísla? Normálně byly v tuto dobu už čísla k 18.hod. - reálně tipuju, že to bývalo za dopoledne.

Tak oprava: na Szu jsou, to jen novináři spí. číslo k 18.hod. je 1896, takže to vypadá na něco přes 3000 za celý den,
Naposledy upravil(a) ExFun dne pon 12 říj 20:41, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Já si teda smrtelně nebezpečný virus představuju jinak, než tuhle šaškárnu. V okolí neznám nikoho, kdo by měl nějaké problémy s Covidem. Spousta jich byla v karanténě, ale nikdo žádné problémy. Tohle má být to celosvětové ohrožení?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:Ex: no a na to se právě ptám. Protože tento level už máme za sebou: zvládli sme to. Sme najlepší v Evropě a já som radil italskému premiérovi, ktorý je můj kamarát, ako to zvládnuť.
Pamatujeme?? Křivka se sice zploští, ale po uvolnění se vrátí tam, kde je teď. Na to nemusím být virolog, abych tohle věděl. Navíc - příklad Israele ukazuje, že takto drastické opatření nemá žádaný účinek. Nakažených je sice méně, ale nijak podstatně. Efekt prakticky nulový.
hele ty chodíš do fitka, že?
když tam přijde nováček a lehne pod 100kg na benchi, tak to na něj akorát spadne
Když se bude nějakou dobu připravovat, tak těch100kg i zvedne, pokud k tomu má aspoň základní potenciál

O tom, že přijde 2. vlna a bude silnější než 1. se psalo od počátku. A netahej do toho pořád Bureše a mikinu. O ty 2 tady vůbec nejde. To jsou typičtí marketingoví mamrdi, co reagují reakčně, ne aktivně. Doslova promrdali celé léto, kdy měli na 2. vlnu připravovat.
Ale po bitvě je každý generál. Faktem je, že 2. vlna je silnější všude a začíná zatápět všem.
Ono se taky může stát (černý scénář), že postupně začnou kolabovat zdravotnictví všech států a ČR napřed bude posílat pacienty do D,AUT, PL, HU, a po přežití nejhoršího naopak přijímat jejich pacienty k nám. Podle toho, jak bude vrcholit epidemie v jednotlivých zemích. Díky za EU :ymhug: PRůser by byl, kdyby vrchol přišel ve všech zemích stejně.
Back to basics.
Příčina -> následek
martinecko
Pan Řidič

Příspěvek od martinecko »

Cisla druhej vlny akurat ukazuju, ze spolocnost sa premoruje. Ak by bola pravda co pises tak tu prekracujeme mrtvoly na uliciach, co sa zatial chvalabohu nedeje. Nemocnice stihaju, vaznych pripadov je tiez pomenej. O obetiach je polemizovat este skoro kedze tam neni konzenzus medzi krajinami kto je a kto neni primarne obet infekcie. Jedny zarataju aj motorkara co mu odtrhlo hlavu a druhi bez pitvy nic.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jak to chodí v Horních Uhrách netuším, ale já dnes do nemocnice musel jít. COVID výrazně zasahuje do běžného chodu a vyčerpává kapacitu. Zatím jsme kapacity nevyčerpali. A téma je o tom, co dělat, abychom je nevyčerpali. Takže argumentovat tím, že momentálně nemocnice stíhají, je úplně mimo mísu.
Back to basics.
Příčina -> následek
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

M.Z. píše:Já si teda smrtelně nebezpečný virus představuju jinak, než tuhle šaškárnu. V okolí neznám nikoho, kdo by měl nějaké problémy s Covidem. Spousta jich byla v karanténě, ale nikdo žádné problémy. Tohle má být to celosvětové ohrožení?
to že někde na dědine neznáte koronavirus je sice hezký, ale v praze znám dost lidí a vím o několika mrtvých.
to je jako moje nevlastní ségra, bydlí na dědine o 50 lidech ale je největší bojovník proti rouškám atp.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Odpovědět