Gastronomické okénko

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
HondaMan
Letec

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od HondaMan »

Tuhle jsem si dělal panenku s medovo-chilli omáčkou a k tomu šťouchané brambory s červenou cibulí.

Jednoduché, dobré, rychlé a ani ne moc drahé :-)
2.9T RWD
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

pavproch píše:na tom druhým pokecu, kde se vyskytuju, je přímo sborník inspirativních obrázků..... doporučuju projet všech pětadvacet stránek nebo kolik jich tam je.... mňam....
Dík. :-)
Slawall píše:Co rizoto? To je lehké uvařit a taky levné.
Dík, ale tohle je až moc jednoduchý. :-)
HondaMan píše:Tuhle jsem si dělal panenku s medovo-chilli omáčkou a k tomu šťouchané brambory s červenou cibulí.

Jednoduché, dobré, rychlé a ani ne moc drahé :-)
Odkaz na recept by si neměl? Zní to dost dobře. :-)
TSs
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
TSs
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

čeče pokud mluvíme o stejné věci, tedy o Risottu, tak bych si dovolil částečně nesouhlasit. Relativně jednoduché to možná je, ale rozhodně nikoliv levné už jen proto, že je nutně potřeba spešl rejže, minimálně Arborio či Carnaroli, kvalitní bílý víno, Parmigiano Reggiano čiliže Parmezán a taktéž zbývající ingredience nejsou úplně za pakatel např. hříbky, krevety atd. ;) Pokud ovšem myslíš Rizoto, tedy suchou nahnědlou hmotu tvořenou směsí rýže, nějakého masa, hrášku, mrkve a případně dalších ingrediencí s hrstí strouhaného ajdamu navrch tak to potom jo. :D
Niko nadžanel ko kerdža
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Pajjoun píše:HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
..... klidně, a když nebudeš mít citrón, tak tam dáš cibuli a když nebudeš mít cibuli tak tam nedáš nic . Jirka Babica hadr =))
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Pajjoun píše:O víkend mě čeká vaření, hoďte mi nějakej tip na něco dobrýho. Žádnou extra exotiku, nic kde by bylo moc zeleniny a nemusí to bejt nijak extra složitý, tak středně. :-) A cena taky tak rozumně. :-) Potřebuju nějakou inspiraci.
Nedávno jsem se naučil uvařit těstoviny v solené vodě a zalít vomáčkou od Panzaniho. Oběd za 8 minut cca. Jsem na sebe tak hrdý... :ymhug:
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Pickuper píše:
čeče pokud mluvíme o stejné věci, tedy o Risottu, tak bych si dovolil částečně nesouhlasit. Relativně jednoduché to možná je, ale rozhodně nikoliv levné už jen proto, že je nutně potřeba spešl rejže, minimálně Arborio či Carnaroli, kvalitní bílý víno, Parmigiano Reggiano čiliže Parmezán a taktéž zbývající ingredience nejsou úplně za pakatel např. hříbky, krevety atd. ;) Pokud ovšem myslíš Rizoto, tedy suchou nahnědlou hmotu tvořenou směsí rýže, nějakého masa, hrášku, mrkve a případně dalších ingrediencí s hrstí strouhaného ajdamu navrch tak to potom jo. :D
Hustýý, Pick se nezdá, on by jim snad ještě v Březince vyvařoval... :D
Jinak má samozřejmě pravdu, české rizoto spočívá v uvaření sáčkové rýže a smíchání s kuřecíma nudličkama a zavařenou zeleninou a to žádné velké kulinářské umění není.
Ale pravé rizoto není v podstatě ani moc jednoduché udělat, resp. tipuju, že sváteční kuchař by to napoprvé nedal, ona se ta rýže nevaří v hrnci vody, ale jde se na to trošku jinak, takže tímto směrem bych se nevydal.

To co píše HM vypadá dobře, ale udělat panenku není taky zrovna lehký úkol, pokud se to člověk teda nerozhodne nařezat a naklepat a udělat jako medailonky.
Slawall
Mistr volantu

Příspěvek od Slawall »

Pickuper píše:
Ta druhá část je správně. :D
2.016V 99kW
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Obrázek
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pajjoun píše:HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
Takhle rozhodně ne.
Já si to dával jednou U Fausta na Karláku a pak jsem se to pokusil napodobit doma.
Panenku jsem si rozkrájel na porce, naložil do oleje, medu, chilli, myslím že jsem tam dal i trochu balzamikového octa a nechal chvíli v lednici. Pak ji trochu osušíš a hodíš na rozpálenou grilovací pánev/gril, tak nějak rozumně opečeš ze všech stran a do výpeku přidáš to v čem jsi to měl naložené. Zamícháš a panenku tím pak můžeš přelít.
Brambory rozkrájíš na kousky, uvaříš, červenou cibuli rozkrájíš na osminky (šestnáctinky - prostě abys měl po rozplátkování stále dost velké kousky), hodíš to na pánev, chvíli opékáš a pak přidáš k uvařeným bramborám. Přidáš trochu másla a celé to rozšťoucháš. Na talíři vytvoříš nějakou úhlednou hroudu ze šťouchaných brambor, o to opřeš panenku (moc pěkně vypadá špička), přeliješ omáčkou s výpeku a marinády a panenku osolíš hrubozrnou solí a opepříš.
2.9T RWD
Odpovědět