Volivovej volej píše:A zajímavý je taky si všimnout, že v případě obou značek je to na úkor chybění některých "nadbytečných" fíčur a ceny. Však i všelidově milované a nenáviděné Nokie 5110, 3310, později třeba 6610 a ještě dále 6300 a 6500c měly relativně dost nevýhodný poměr ceny ku výkonu. Na začátku milénia se Nokii nadávalo hlavně za předraženost; pamatuju si to, jako by to bylo včera. A co tu máme dnes? Historie se opakuje.
Tyhle Nokie jsem taky měl rád (i když 6300 už moc ne). (A rozhodně to nebylo kvůli tomu, že bych se cítil s takovým mobilem kchůl. )
To mě vždy pobaví, když si někdo v roce 2012 (pár měsíců do iOS6 a nového iP) stěžuje na rychlost 3G/3GS. Asi by se měl podívat, jak jsou na tom telefony starý 4-3 roky s Androidem nebo Symbianem, ať už rychlostně nebo kompatibilně.Volivovej volej píše:Teď se tu dělají neférová srovnání, která nikomu nevadí, protože se hodí do krámu. iPhone 3GS je 3 roky starý model. iPhone 3G je ještě o rok starší. To jako chcete tvrdit, že 4 roky starý modely ostatních výrobců jsou na tom z hlediska výpočetního výkonu na úrovni dnešních vlajkových lodí? Nebo že kdybyste do nich naprali současnou verzi OS, budou pořád běhat jak po másle?Pajjoun píše: A za cenu použitelnýho zařízení s jinym OS je iP dost starej 3G/GS. GS už ujde, ale co jsem tak viděl prohlížení pdf na 3G, tak je to peklo, větší a složitější soubory třeba vůbec neumí, ale to je jenom takovej dodatek, předchozí porovnávání bylo bez ohledu na pořizovací cenu.
+1 Smartphone beru především jako komunikační přístroj = internet nutný.Volivovej volej píše:To jo, koupit si multimediální mašinu a pak tomu nedat ani pár megabajtů dat... mně by bez něj byla polovina aplikací rázem k ničemu.