Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
.Jelen.
Řidič začátečník

Re: Telefonologie

Příspěvek od .Jelen. »

Volivovej volej píše:...já věděl, co si kupuju, už od začátku.
:ymhug: Nikdy nepochopím, jak si tolik lidí může koupit tak jednoduchou, neměnou věc jako je iP a potom nadávat jak je to jinak, než si to představovali. (teď nemám na mysli Exfuna) Z OS na mobily je to snad nejprůhlednější a nejnekomplikovanější systém, kterej normální čkověk pozná i v obchodě za pár minut hraní si s telefonem. Nechtěl bych třeba Android už kvůli tomu, že v tomhle je to podstatě pravej opak, tím nechci říc, že by byl Android horší, ale jinej. Nemám potřebu si telefonem hrát, pořád ho nastavovat, chci ho používat.
A k tomu přenosu souborů - upřímě - opravdu to někdo potřebuje? :) Myslím, že mít smartphone (ať už Android, Symbian, iP nebo WP) bez internetovýho připojení (když né trvalý připojení, tak alespoň wifi v místě, kde se vyskytuje uživatel častěji) je blbost a nevyužívání potenciálu, takže pak opravdu nevidím důvod nepřenášet data např. přes Dropbox. Jak psal Majkl - strach z krádeže online dat je trochu divná záležitost, když mi mnohem pravděpodobněji někdo ukradne celej mobil a mail taky používáme snad všichni. Teď se nesnažím přesvědčovat někoho o tom jak je iP nejlepší, to ne, [-x nic není nejlepší. Ale i když přenáším takhle soubory (dokumenty, fotky atd.) celkem často a mobily s mass storage jsem měl, přesto mi to u iP nechybí. Nevím co může být jednoduššího, než jen daný soubor přetáhnout v PC do složky, nic víc. :) A k ty volnosti/svobodě a počtu možností - to vidím tak, že to často zbytečně jen tvoří zmatek a systém zpomaluje. :!!
ExFun píše:Jsi chytrý kluk, až opadne počáteční nadšení a objevování, začneš si elektronické vězení Applu uvědomovat.
Jak už jsem psal výš - nemyslím, že u iP se koná nějaké počáteční nadšení a objevování (teda pokud uživateli není okolo deseti let :D ).
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

1) jak jsem psal - neřeš kdo co potřebuje. Lidi jsou různí a mají různé zvyky a pracovní návyky. Přenos souborů přes BT (a to nejen sobě) je standardní operace, kterou zvládaly smartphony od cca. 2004. Až do iP... Ty to nechceš - fajn. Ale hádám nechceš mluvit za všechny. Omezení uživatele to jednoznačně je, co na tom chceš odebatovat. Tobě to nevadí- OK. Ale uvědom si, že stavění lidí do řady a jejich unifikaci jsme tady měli 40 let a k čemu to vede víme všichni. Vůbec se nebojím APple v IT světě označit za komunistu.

2) Já byl na Applu od někdy 2006 nebo 2007, takže jsem měl možnost sledovat do jakých sraček Apple začal padat, jak čím dál víc omezoval uživatele. A taky mám na očích jablečnou komunitu. Standardní průběh vztahu k APplu je - 1) lehké zmatení, 2) nadšení, 3) frustrace, 4) smíření / odchod z Apple platformy. Na mujmac.cz nebo superapple o tom byl i článek, někdy v r. 2010-11. Míra jednotlivých výkyvů je individuální, ale ten průběh tam je.
Back to basics.
Příčina -> následek
.Jelen.
Řidič začátečník

Příspěvek od .Jelen. »

ExFun: 1) Pravda, nechci mluvit za všechny, jen se na to dívám tak, že to nevadí nejen mně ale i dalším milionům lidí, kteří používají iOS. :) (nebo třeba i vadí, ale ve většině případů jim to nevadí natolik, aby přešli jinam z iOS, nic není ideální, přiznejme si to ;) ) Nevím jestli je Apple komunista, ale jedno je jistý - jde cestou - méně je někdy více - a to se mi líbí, ale to už jsem taky psal... :)

2) Nevím co se změnilo od roku 2007 (?). Pokud se nepletu, tak "např." první iP se prodává od 2007.
Ad standardní průběh vztahu k Applu - tady taky nemůžu souhlasit. Neznám to a nemyslím, že by to tak bylo ani u dalších Apple uživatelů, které znám.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

většina lidí má iPhone proto, že je cool. Stejně spokojení by byli s čímkoliv jiným, kdyby to bylo cool. Nicméně opět a zase okecáváš. iP prostě přenos souborů přes BT neumí, uživatel nemá ani viditelný filesystém. TEČKA. Prostě to nemá. Jestli to někomu vadí nebo ne, je zcela jiná písnička.

Taky mám rád v jednoduchosti, ale ne na úkor omezování svobody. Za komunismu se taky žilo "jednodušeji", protože věci byli nadiktované a nebyla možnost výběru.. ;)

Od 2007 Apple začal pomalu uživatele odstrkovat od file-systemu a připravovat je na to, že data budou někde na Apple serverech a uživatel se má zajímat jen o obsah a nestarat se, kde jeho data jsou a co se s nimi děje.
Back to basics.
Příčina -> následek
.Jelen.
Řidič začátečník

Příspěvek od .Jelen. »

většina lidí má iPhone proto, že je cool
To je pravda, i takové znám, nicméně neřekl bych, že většina...
Nicméně opět a zase okecáváš. iP prostě přenos souborů přes BT neumí, uživatel nemá ani viditelný filesystém. TEČKA. Prostě to nemá. Jestli to někomu vadí nebo ne, je zcela jiná písnička.
Pozor [-x nesnažím se nic okecávat. BT neumí, stejně jako neumí standartní mass storage, to je jasná věc. Jestli to někomu vadí, je sice jiná písnička, ovšem na čem záleží víc, než na tom, kolik procent uživatelů danou funkci potřebuje? ;) Prostě - není na světě mobil ten, aby se zavděčil lidem všem. :D
Ad komunismus - čím dál tím víc lidí ,co to opravdu zažili (ne posledních pár let...), slyším, jak si stěžují, že by tu jednoduchost rádi zpět (teď když je Evropa v ...) . Ale to je zase jiná věc, která moc nesouvisí s mobilama. :D
že data budou někde na Apple serverech a uživatel se má zajímat jen o obsah a nestarat se, kde jeho data jsou a co se s nimi děje.
Pro někoho utrpení, pro jiného výhoda a pohodlí.
Ano, Apple je tak trochu diktátor, ale proto taky systém funguje jak funguje. Mně to vyhovuje a nejsem sám. To že by mohl iP mít více softwarových funkcí ala BT přenos souborů a mass storage, je pravda, ale nevěřím tomu, že by pak byl systém stejně jednoduchý, intuitivní, rychlý a stabilní - to je to, co já požaduju. ;)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Dobrý, takže to jsme zvládli a teď už jen přestat s tím, jak je rychlý, stabilní a neseká se. ;) Při prvním přechodu na vyšší OS to přestává platit a s o 2gen. vyšším os už to neplatí vůbec.

A k tomu zbytku si dovolím parafrázovat HondaManův podpis.Z mojí strany vše a celkem vhodná tečka. "He who sacrifices freedom for simplicity deserves neither."
Back to basics.
Příčina -> následek
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Me by taky zajimalo, kde se vzala ta povest stabilniho systemu ? iP 3G je stejne stabilni jako E52 (a to svoji e52 urazim. Nebo, ze by se jednalo o patecni kus u Applu ? ), ktera ma svy dny.
Takze iOS je pro me fakt system jako ostatni, ktery ma sve mouchy a ne, v zadnem pripade neni dokonaly ani stabilni.
Jako odpurce dotykacu, bych rad vyzkousel nejaky dotykac a utratit za nej tak 8 tisic, system je mi jedno - jaky byste doporucili ?
PaTaK
Pan Řidič

Příspěvek od PaTaK »

iOS a stabilni? Safari mi spadne skoro kazdej den.
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Volivovej volej píše:Opravdu si v mobilu prohlížíte PDFka a jiné soubory?
Ano, o zkouškový si čtu PDF v autobuse každou cestu do školy, často si tyhle materiály vyměňujeme se spolužákem přes BT, ani jeden nemáme datovej tarif a školní wifi nefunguje ve všech částech školy, takže výměna po internetu padá. Popravdě i dost často pícham telefon do školního PC a něco kopíruju sem a tam.

A za cenu použitelnýho zařízení s jinym OS je iP dost starej 3G/GS. GS už ujde, ale co jsem tak viděl prohlížení pdf na 3G, tak je to peklo, větší a složitější soubory třeba vůbec neumí, ale to je jenom takovej dodatek, předchozí porovnávání bylo bez ohledu na pořizovací cenu.
TSs
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

ExFun píše:
Volivovej volej píše:Mezi námi je rozdíl. Zatímco ty jsi, jak píšeš, prozřel, já věděl, co si kupuju, už od začátku.
Moc dobře jsem věděl do čeho jdu. Měl jsem kompletní Apple ekosystém. MacBook dřiv než iP. Co jsem nevěděl bylo jak moc mi to vězení časem bude vadit. To vězení je taková zlatá klec, takže na začátku to je super. Frustrace přijde časem...

Frustrace nemusí přijít vůbec. Mám předešlou zkušenost s Nokiemi. Používal jsem jak Symbianovky, tak S40 - a pravda je taková, že používání těch klasických mi vždycky bylo příjemnější, zatímco k S60 jsem se uchyloval kvůli funkcím a lepšímu hardwaru, co do toho strkali, např. foťáku.

Jenže S40 byla nerozšiřitelná. iOS není - je to operační systém s možností doinstalovat nepřeberné množství programů, které jeho funkcionalitu rozšíří až zcela mimo hranice mobilní telefonie. Ten příklad s MIDI controllerem a hudbou výše jsem tu nedával jen tak k pochlubení se. Je to jen jeden z příkladu a nevím o žádném jiném telefonu, který by tohle dovedl; vlastně jsem z tohoto hlediska neměl nikdy otevřenější mobil. Každý telefon dnes dovolí konzumovat, ale o tvorbě nemůže být řeč. Pro mě je tohle osobní revolucí.

Ve vězení se tedy rozhodně necítím. Už vůbec ne kvůli nějakému mass storage, který se tu jako jediný validní argument zatím odprezentoval. Už jsem tu popsal mnohem rychlejší a jednodušší řešení - které jsem se navíc naučil používat díky HTC s Androidem. Prohrabování se tunou složek, uživatelských a systémových smíchaných dohromady bez ladu a skladu - to už dnes nemám rozhodně zapotřebí.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Odpovědět