Telefonologie

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonologie

Příspěvek od ultima ratio »

PaTaK píše:On teda ICS už taky neumí Mass Storage, ale přístup do celé paměti přes MTP funguje :)
Kámoš má HTC ONE V s ICS a USB Mass Starage tam funguje. Další má HTC Sensation updatovaný na ICS a USB Mass Storage to také podporuje.
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Třeba tu zatím v první řadě nikdo nevysvětlil, proč taková data mít v mobilu. Opravdu si v mobilu prohlížíte PDFka a jiné soubory? Zvlášť ty, ExFun, který údajně na mobilu ani nepíšeš maily? Opravdu si ukládáte citlivé informace do zařízení, které je zcela běžně primárním cílem krádeží? Když se vám nelíbí cloud, nelíbí se vám ani email, který plní stejnou funkci? Předpokládám, že většinu lidí napadne právě email jako přenosník dat mnohem častěji než dělání si flash disku z mobilu.

Když vypustím hudbu a video, což jsou data podléhající copyrightu, co mi tedy potom k tomu přenosu zbyde? Aha, fotky a videa, co jsem si pořídil sám. Oh, wait a moment... Pánové, chcete psa bít a za každou cenu hledáte hůl, i kdyby to byla sebevětší blbina. Ale ExFun se k tomu už v jedné z předešlých diskuzí doznal a pro Osobněho je internetový trolling už léty potvrzenou diagnózou, takže jsem vlastně v klidu. :-) Děkuju za pozornost, pokračujte si sami.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Volivovej volej
Mistr volantu

sune2009 píše:
Volivovej volej píše:Když už jsme u té zaostalosti iOS, se kterým dalším operačním systémem je možné např. toto? B-)

Majkle k čemu je prosím Tě dobrej iOS u tohohle videa? Neber to nějak špatně,sám používám iPad ve spojení s hudebníma aplikacema dost často,ale u tohohle videa jsem si nevšiml,že by jsi iPhone nějak používal a používal si pouze hardwarové klavesy.Nebo iPhone byl použit jako reprák? :)
Vysvětlím. :D Ty klávesy jsou pouhý MIDI controller, propojený s iPhonem přes MIDI rozhraní a ovládající hudební aplikace nainstalované v iPhonu - např. FL Studio, Animoog, Alchemy nebo GarageBand. iPhone samotný tu tedy funguje jako syntetizér a je zodpovědný za zdroj zvuku. Jako reprák tu není použitý nikdy - při jeho zadokování do kláves je jeho vlastní zvukový výstup přepojen do cinchů nebo jacku controlleru, kam připojíš bedny, sluchátka, nebo jiný odposlech dle volby.

Ten controller je tedy Akai SynthStation 25 a kromě výše jmenovaných aplikací pracuje s vlastní, nazvanou shodně "SynthStation", kterou vyvinul sám výrobce. Aplikace SynthStation je regulérní syntetizér s možností výroby vlastních zvuků - manipuluješ se všemi možnými parametry od tvaru zvukových vln přes obálky až po doplňující zvukové efekty. Animoog a Alchemy pak nabízí pokročilé složitější synťáky, zatímco GarageBand je sampler. S FL Studiem se teprve seznamujeme.

Jo - a jde to připojit jako normální controller i k počítači - už bez iPhonu. :-) Třeba s Propellerhead Reasonem mi to komunikuje.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:Třeba tu zatím v první řadě nikdo nevysvětlil, proč taková data mít v mobilu. Opravdu si v mobilu prohlížíte PDFka a jiné soubory? Zvlášť ty, ExFun, který údajně na mobilu ani nepíšeš maily? Opravdu si ukládáte citlivé informace do zařízení, které je zcela běžně primárním cílem krádeží? Když se vám nelíbí cloud, nelíbí se vám ani email, který plní stejnou funkci? Předpokládám, že většinu lidí napadne právě email jako přenosník dat mnohem častěji než dělání si flash disku z mobilu.

Když vypustím hudbu a video, což jsou data podléhající copyrightu, co mi tedy potom k tomu přenosu zbyde? Aha, fotky a videa, co jsem si pořídil sám. Oh, wait a moment... Pánové, chcete psa bít a za každou cenu hledáte hůl, i kdyby to byla sebevětší blbina. Ale ExFun se k tomu už v jedné z předešlých diskuzí doznal a pro Osobněho je internetový trolling už léty potvrzenou diagnózou, takže jsem vlastně v klidu. :-) Děkuju za pozornost, pokračujte si sami.
Ale tohle není vůbec předmětem debaty.

Je to zcela prosté - osobně očekávám, že novější je výkonnější, schopnější, lepší. Jinými slovy - vývoj pro mě znamená rozšiřování možností (svobody) uživatele.

Můžeš se čílit jak chceš, ale je objektivní skutečností, že iOS neumí ani zdaleka tolik jako umí Symbiany nebo uměly WM. To je prostě fakt.

Taky si pamatuju na dobu, kdy jsem iP měl a používal stejnou argumentaci jako Ty. Neschopnost Applu jsem vymlouval, tím že to jde udělat jinak (tak jak to Apple povolil). Naštěstí jsem prozřel a uvědomil si, že svoboda je skutečná hodnota jak v reálném, tak elektronickém životě. Vymlouvat neschopnost tvůrců a omezování uživatelů je cesta do pekel. Není vůbec podstatné, jestli a proč někdo přesouvá lokálně soubory. Podstatné je, že iOS, WM nám takovou svobodnou volbu vzali...

Jsi chytrý kluk, až opadne počáteční nadšení a objevování, začneš si elektronické vězení Applu uvědomovat.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volivovej volej
Mistr volantu

Mezi námi je rozdíl. Zatímco ty jsi, jak píšeš, prozřel, já věděl, co si kupuju, už od začátku.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Volivovej volej píše:Opravdu si v mobilu prohlížíte PDFka a jiné soubory?
Ano, v mobilu mám uložená skripta a X dalších dokumentů, které potřebuji v práci.
2.9T RWD
Volivovej volej
Mistr volantu

Tak to si kup iPhone. V žádném jiném telefonu jsem zatím neviděl tak rychlou práci s PDF soubory. Vlastně i na počítači to trvá dýl... :-)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Volivovej volej píše:Mezi námi je rozdíl. Zatímco ty jsi, jak píšeš, prozřel, já věděl, co si kupuju, už od začátku.
Moc dobře jsem věděl do čeho jdu. Měl jsem kompletní Apple ekosystém. MacBook dřiv než iP. Co jsem nevěděl bylo jak moc mi to vězení časem bude vadit. To vězení je taková zlatá klec, takže na začátku to je super. Frustrace přijde časem...
Back to basics.
Příčina -> následek
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Volivovej volej píše:Tak to si kup iPhone. V žádném jiném telefonu jsem zatím neviděl tak rychlou práci s PDF soubory. Vlastně i na počítači to trvá dýl... :-)
K čemu mi to bude, když to pak ani nepřipojím v práci do PC? :-\
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

A pokud se týká PDF, tak když jednou a x let jedu MHD, tak si vyjedu přestupy a odjezdy. To si pak posílám do mobilu pro 1 den. Nenechávám to v PC, natož abych to měl díky cloudu rozlezlé po x PC... ;)

Nicméně znovu opakuju, že je úplně jedno proč uživatel posílá PDF do mobilu. Podstatné je, aby výrobci uživatele v možnostech neomezovali. Námitka ochrany autorských a jiných práv je zcela irelevantní. Od hlídání autorských a jiných práv je tady policie, ve svobodné společnosti není výrobce povolán k tomu, aby pod principem kolektivní viny a potenciálního zneužití apriori omezoval všechny uživatele. U Applu je zcela zřejmé o co jde...
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět