Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Lyžárna

Příspěvek od řidičBOB »

...jo, šlo to....hlavně - total prázdné sjezdoffky:
2015-03-19 14.54.03 (kopie).jpg
2015-03-19 14.54.06 (kopie).jpg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

závist... :ymblushing:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak som si tento vikend po 7-mich rokoch znovu zapretekal (SFH 2015) :ymblushing:
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

marv píše:Může tu někdo porovnat Volkl Racetiger Speedwall SL UVO a Atomic Redster Doubledeck 3.0 SL ?

Aktuálně mám Lusti RCT, na kvalitní povrch, třeba teď před 14 dny Cortině, nirvána (mám rád carving, malý rádius a maximální náklony). Ale do horších podmínek, kdy je potřeba i smýknout (to mě tak docela baví) to není nic příjemného. Jako rezervní lyže do méně ideálních podmínek mám staré Salomony, ale už mě moc neuspokojují, mají léta a už jsou spíš na opravdu rekreační jízdu.

Lusti si na ideální podmínky nechávám, ale rád bych další slalomku s nízkým R, ale univerzálnější. V testech je lepší Volkl, ale i Atomic by neměl být špatný. Na Atomicu se mi líbí aktuálně lepší cena (12500 vs 16000 za Volkl, výprodeje letošních modelů) a menší poloměr (R11 při standardní délce 165 vs 12,7 u Volkl).

Má někdo zkušenost s jedním či druhým ?
Mám Volkly, Atomicy jsem nejel.
1) bez UVO Volkly seženeš pod 10.000Kč
2) bez UVO nemám žádné problémy s vibracemi. UVO verzi jsem nejel, ale celkem pochybuju, že to kurvítko má smysl
3) Racetiger jsou podle mě úžasné lyže (proto jsem je taky koupil) neskutečně univerzální. Když se jen lehce vozíš, jsou poddajnější a lépe ovladatelné než Elan Waveflex 14 (allround lyže), přijdou mi i víc stabilní ve vyšší rychlosti. Když začneš víc tlačit, lyže se začne chovat tvrději a líp pracovat. Nevím jak to popsat, prostě čím víc na ně člověk tlačí, tím je pocitově tvrdší a dává větší rebound, je ostřejší, ale když člověk jede pohodu, tak se chová jak měkká lyže. Elany WF při tvrdším zacházení kapitulovaly a Nordicy Dobermann SL-R zase potřebovaly tlačit na krev pořád, na nich se nedalo jen tak se vozit, byly strašně tvrdé.
4) mají hodně tenké hrany, takže moc broušení nevydrží (v porovnání s Lusti RCT)
5) na hranu jdou pěkně, drží jak peklo, ale smýknout dovolí. Lusti SCT do smyku vůbec nechtěly..

Ohledně smýknutí se podívej na rozměr patek u Atomiců a Voklů. Širší patka znamená, že lyže bude víc chtít zavírat carv. oblouk a míň se jí bude chtít do smyku.
Racetigery se nejlíp cítí v rychlých, krátkých, otevřených racecarvingových obloucích. PRostě to pustit dolů a jen krátké záseky doprava a doleva, jako bys jel slalomové tyče v řadě.
Back to basics.
Příčina -> následek
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše:...jo, šlo to....hlavně - total prázdné sjezdoffky:
2015-03-19 14.54.03 (kopie).jpg
2015-03-19 14.54.06 (kopie).jpg
Vždyť jsem tě hecoval, abys jel. Zase Paganella?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jj - to už je v podstatě taková nutnost :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

My se tam nakonec nedostali, měli jsme skipas Folgarida/Marilleva+Madonna di Campiglio+Pinzolo. Ale příští rok ji zkusím.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Aktuálne snehosprávy z ta3:
pavproch fčíl na OF.cz píše:Takže asitakle:

na Bielej Vodě nenisu nic, šlapatelný sních na cestě začíná až u odbočky na Matliare (tj. nezvykle vysoko, obvykle ešče aji v 1/2 dubence sních bývá níž....), potem už je to celé šlapatelné až na Brnčalu (bez odtátých míst).... já teda neplánoval jít na Brnčalu, ale... sem od Šalviáku šel rovnou nahoru směr bývalá Kežmarská chta a apotem mírně doleva do Žltej dolinky.... mno, nad lesem bylo krapet (silně) nevlídno - vichřica, zvířený sních, do teho sněžilo, omrzala mi huba a nebylo vidět na krok.... u horného žltého plieska sem to zabalil - čti ňa to sfouklo, taxem sa posrál strachy a valil na Brnčalu, tam dal poblífku a jel dolů bo basufka....

sních: začíná cca 1000mnm a je ho extrémně málo (co sem viděl/zažil, tak až do cca 2000mnm, výš neblo vidno a nebyl sem), odhadem tak chybí cca 2 metry do normálu.... z predného žeruchového hrbu dolů do doliny pod brnčálu je to normálně sjezd po bílé pláni, neska sem cca 200 výškových nesl lyže skrz dvoumetrovou kosoffku... jinak to byl ale beton betonovič betonov a na tym 1-3cm nové krupice

obecně: stálo to za pikaču, ale páč tam bylo tak nebetyčně krááásně, taxe mi to líbilo, velmi...

btw, na brnčali opět podražili, poblíffka je tam už za 4 tojra...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Nieco aktualne pre tunajsich pamatnikov ;;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:YO! YO! YO!

Neska sem sám se sebou max. spokojen.... Smokovec-Teryna-Baraní sedlo-Brnčala-Biela voda, to vše za pět hodin čistého času poctivé práce.... navíc ne celé na lyžích, bo sních začíná až na Hrebienku a končí jaxem psal vysoko nad Bielou vodou...

Ke sněhu asi takle: ve studených dlínách je ho taky zoufale málo, chybí opravdu cca 2 metry proti normálu, ráno bylo všecko na kost zmrzlé, ale než sem došmatlal do Velkého hangu, tak tomu slunko udělalo 2cm firnu, čili na haršajznách to šlo bez pocitu nebezpečí vyšmatlat. Nad terynou to bylo zmrzlé jaxfiňa i na slunku, včerejší 2cm nového tomu nepomohly. Závěr do sedla na mačkách. Sjezd Velkou Zmrzlou byl jeden z lepších, co sem tam zažil: nahoře ve žlabu ze sedla dobrých 15cm sypké krupice (kde se tam vzala nevím... a byl sem tam první, kdo to pomaloval... \:D/ ), potem přijemný tvrdý, ale firnovatý beton - v horní části Velké Zmrzlé (tj od Flašky nahoru) je to neskutečně dobře vysněžené - absolutně rovná hladká pláň.... mňam... ve Flašce bylo něco nasypané ze včerejšího snžaní, takže se nejelo po ledě... dojezd k Brnčali ovšem byl po čisté ledoffce...

Pičasí: ráno byl nad kopcem mrak, než sel dolez do Hangu, taxa rozpustil a slunko pralo jak cepeň celou dobu než sem dolezl do Baraního. Než sem dojel k Brčali, oběvilo se na obloze šedivo a než se vychlemtal na Brnčali poblíffku a pifko, tak už venku scalo a nebylo vidět nad Flašku... neska mi teda ten nahoře dopřál... :prayer:

Akoráth sem měl pocit že na tym slunku do Baraního snad nedolezu, v závěru na mačkách sem měl už fakt dost...

Suma sumarum velmi příjemný výlet s převážně jarními motivy a pocity... :supz:
Odpovědět