Povinné ručení na matku
Re: Povinné ručení na matku
fantous -> vyzvednout značky z depositu už musíš s novým ručením
mattonecz -> taky to moc nechápu. Podle mě bude úspora tak 2-3 litry maximálně. Přemyšlel jsem, že bych dával značky do depozitu na zimu u MX-5, ale ušetřím 2 tisíce, k tomu to sraní kolem a nakonec se občas v zímě na čerstvým sněhu stejně rád projedu
mattonecz -> taky to moc nechápu. Podle mě bude úspora tak 2-3 litry maximálně. Přemyšlel jsem, že bych dával značky do depozitu na zimu u MX-5, ale ušetřím 2 tisíce, k tomu to sraní kolem a nakonec se občas v zímě na čerstvým sněhu stejně rád projedu
V prvním případě si zjisti podmínky odstoupení od aktuální smlouvy. Sice jsem byl asi jen u 2 pojišťoven, ale oboje nabízely ukončení k následujícímu měsíci s vrácením peněz a bez jakýchkoliv sankcí.
mattonecz: Ne všichni hospodaří s velkými penězi. Taky si pamatuji, jak jsem ještě s mokrým řidičákem byl rád, že jsem to mohl napsat na mamku. Na mamku bylo to pojištění tehdy kolem 1500 Kč a na mně by to bylo kolem 7000 Kč. S tehdejším platem 15t Kč to byla úspora jako hrom.
mattonecz: Ne všichni hospodaří s velkými penězi. Taky si pamatuji, jak jsem ještě s mokrým řidičákem byl rád, že jsem to mohl napsat na mamku. Na mamku bylo to pojištění tehdy kolem 1500 Kč a na mně by to bylo kolem 7000 Kč. S tehdejším platem 15t Kč to byla úspora jako hrom.
To nerikam, ale jen zmena cloveka kdyz sou oba bez bonusu asi neudela zazraky. Pokud to teda neni auto za 2m s havarijkem a gapem
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Nevím, zda je to stále aktuální, ale zeptám se.. známý právě prochází podobnou situací, kdy mu pojištění vychází min. 3x dráž, když si ho sjednává, a to ani ne přes pojišťovnu napřímo, ale přes srovnávač - a je jedno, jestli srovnator nebo epojisteni.. .. Dokud se nic nestane, tak to ničemu nevadí, ale pokud se něco přihodí, jak se pak situace řeší? Máte zkušenost?Arkis píše: ↑úte 10 kvě 17:17 V prvním případě si zjisti podmínky odstoupení od aktuální smlouvy. Sice jsem byl asi jen u 2 pojišťoven, ale oboje nabízely ukončení k následujícímu měsíci s vrácením peněz a bez jakýchkoliv sankcí.
Jak by se situace měla řešit? Pojišťovna zaplati škodu a sebere bonus pojistnikovi, ať nehodu spáchal kdokoliv. Na všech pojistkach, pokud jich má dotyčný více.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Petr: Je to pravidlo, že seberou bonus všem zúčastněným nehody? Mě z vedlejší nabral kamion v době, kdy jsem měl pojištění ještě na mamku a výše pojistného se nezměnila ani jednomu z nás. Jinak samozřejmě vyplacení škody proběhlo, ale na účet mamky, ikdyž auto bylo psané na mně.
Ludvak: Když jsem dělal pojištění už na sebe, tak jsem šel přes srovnávače. Našel si nejvýhodnější nabídku, která kryje 100mil. Nabídku si uložil a napsal přímo dané pojišťovně, že jsem dostal od klik.cz takové a makové nabídky s takovými a makovými podmínkami. Jelikož srovnávač potom má nějakou provizi, tak oni ti ještě dají nějakou slevu, aby jsi to vzal přímo od pojišťovny a nemuseli vyplácet provizi srovnávači. Je to win-win na obě strany. Ty to máš levnější než přes srovnávač a oni ještě ušetřili.
Ludvak: Když jsem dělal pojištění už na sebe, tak jsem šel přes srovnávače. Našel si nejvýhodnější nabídku, která kryje 100mil. Nabídku si uložil a napsal přímo dané pojišťovně, že jsem dostal od klik.cz takové a makové nabídky s takovými a makovými podmínkami. Jelikož srovnávač potom má nějakou provizi, tak oni ti ještě dají nějakou slevu, aby jsi to vzal přímo od pojišťovny a nemuseli vyplácet provizi srovnávači. Je to win-win na obě strany. Ty to máš levnější než přes srovnávač a oni ještě ušetřili.
Proč proboha? Nic takového jsem nikdy neslyšel a nedává to smysl pokud je určen jednoznačný viník.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Právě taky mi to nejde do hlavy, proto se ptám Petra, jestli to náhodou nemyslel jinak.
Přečti si to ještě jednou. Bonus seberou pojistnikovi vozu, který nehodu způsobil (ale projeví se mu samozřejmě na všech jeho pojistkach). O poskozenem v nehodě jsem nepsal nic.Arkis píše: ↑stř 17 kvě 07:59 Petr: Je to pravidlo, že seberou bonus všem zúčastněným nehody? Mě z vedlejší nabral kamion v době, kdy jsem měl pojištění ještě na mamku a výše pojistného se nezměnila ani jednomu z nás. Jinak samozřejmě vyplacení škody proběhlo, ale na účet mamky, ikdyž auto bylo psané na mně.
To, ze skoda putuje pojistnikovi poškozeného vozu, je také logické. Kdo platí, ten inkasuje. O tobě nic nevědí, nemají žádné nacionale ani BÚ, takže mi na tom nepřijde nic nepochopitelneho.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
Jojo, špatně jsem pochopil tuto větu.Pojišťovna zaplati škodu a sebere bonus pojistnikovi, ať nehodu spáchal kdokoliv.