zbavte se SUV

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: zbavte se SUV

Příspěvek od jerry »

sulcik: +1
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Dokážu si představit, že pro určité skupiny lidí může být suv užitečné, třeba pro invalidy, pěstitele obezity nebo honiče ega.
Jistě se najdou i lidé patřící současně do všech 3 zmíněných kategorií, a ti jistě tyto autodeformity ocení. :ymhug:
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Kdyby stály SUV za takový prd, jak někteří tvrdí, proč si je teda kupuje tolik lidí? Všichni jejich uživatelé, přece nemůžou být egoisti, padlí na hlavu.

Není to třeba proto, že se jim v tom dobře jezdí?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
_sulcik_
Pan Řidič

Příspěvek od _sulcik_ »

Proč se v Emérice prodávají G AMG jak housky v krámě, když se za stejný peníze dá koupit pohodlnější auto, který nemá techniku náprav z doby kamenný a dalších milion ústupků, aby se z 40 starýho auta na žebřiňáku pokusili udělat něco komfortního?

edit: je jen 40 letý
Nejhezčí pohled na silnici je skrz prorezivělou podlahu na dvojitou plnou čáru.
veetecm
Spolujezdec

Příspěvek od veetecm »

M.Z. píše:Kdyby stály SUV za takový prd, jak někteří tvrdí, proč si je teda kupuje tolik lidí? Všichni jejich uživatelé, přece nemůžou být egoisti, padlí na hlavu.

Není to třeba proto, že se jim v tom dobře jezdí?
Tak ono se do SUV počítá třeba i tříválcovej Duster :ymblushing: Já se za starý Volvo fakt nestydim, jezdí se mi v tom dobře, dobře se do a z toho leze, sporťák to neni a na pohodovou jízdu to má vlastnosti dobrý, kufr to má ohromnej, prostě jsem spokojenej.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja mam rad ruzny druhy aut, radost mi udela kde co, naposledy puma s litrovym motorem, fiat 500, zrovna tak me bavi supra. Jinymi slovy, nepotrebuju, aby bylo auto velky nebo drahy.

A zrovna tak me bavi proplouvat si mestem ve velkym benzinovym SUV, v tichu, klidu, s mirnym pohupovanim, coz je neskutecne uklidnujici.

Takze ne, zadnyho SUV se zbavovat nebudu :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

HondaMan píše:Stepan: doporučuji se podívat na jeho CV. Nedovolil bych si ho nazvat samozvaným expertem.
Agent Bureš má taky fajný CV...akorát v něm není snad ani zrnko pravdy ;-) Aneb, jak říká s oblibou můj advokát: papír snese všecko.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já se svého SUV také nehodlám zbavovat. Mne na něm baví, že je pohodlné a prostorné, minimálně vepředu. Je z něj dobrý přehled a montují tam normální motor.
Nikomu nebudu vymlouvat jeho názor, ale mít pouze ten, že si to pořizují lidé kvůli egu nebo mají malého pinďoura, považuji za projev kreténa.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

_sulcik_ píše:Auto je zbytečně velké (tím narážím na malou užitečnost vzhledem k velikosti, ne že by měl každý jezdit Fábií), nepraktické, oproti srovnatelnému kombi má horší jízdní vlastnosti a je méně bezpečné, méně komfortní. Na polní cestě funguje stejně dobře standartní kombi se zvýšeným podvozkem (paket pro špatné cesty u škodovky, XC70 u Volva, Allroad, atd. atd.), do opravdového terénu jsou nejrozšířenější stejně SUV nepoužitelná a i v dobách kdy byly starší SUV použitelné tam s nimi stejně nikdo nejezdil.
No takhle bych to nezjednodušil, protože pak se s tím nedá souhlasit.
Třeba taková nová Octavia je o 10cm delší jak RAV4, a přitom má stejně velký kufr a stejné místo pro pasažéry vzadu. A o tom, že do RAV4 posadím dozadu 3 dospělé, zatímco do Octavie nikoliv, se ani bavit nebudu. A porovnání Octavie a CRV dopadne pro Octavii ještě hůř.
Takže neplatí rovnice, že SUV zabírá více místa na silnici a přitom je uvnitř menší.

Co se týče horších jízdní vlastností, souhlas. SUV se více naklání a pokud se to automobilka snaží potlačit (např.Kodiaq), tak pak je podvozek nekomfortní.

Co se komfortu týče, tak tady podle mě je to plichta. SUV (ne všechna) vedou díky svým pneumatikám (mají hodně gumy). Viz CRV nebo RAV4. Ale pozor, hluk při vyšších rychlostech je u SUV vyšší, tedy nižší akustický komfort.

Chápu SUV a možná si ho koupím - lépe se do něho nasedá, snadněji posadíš na zadní lavici 3 lidi, pro někoho lepší výhled z vozu, vyšší světlá výška (pokud máš např.příjezd na chalupu po zničené lesní cestě - to lesáci umí zařídit velice rychle, šmejdi),....

Já bych šmahem SUV neodsuzoval, snaží se nahradit MPV, která z trhu téměř zmizela.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Add komfort - touareg na vzduchu a 255/60/18 je pohodlnej az az :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Odpovědět