na tohle stačí jediný vzorec (dusili mě s tím u obhajoby DP)Pickuper píše:vliv neodpružené hmotnosti na jízdní vlastnosti automobilu .... aneb hliníková či hořčíková kola nejsou jen pozéřinou
Bakalářská práce na automobilové téma
Re: Bakalářská práce na automobilové téma
Pravda vyděsí
však právě, pro bakalářku jak dělaný..........úplně už vidím tu strukturu, nějaká ta historie, nějaká ta materiálová teorie, nějaký ty prakticky příklady řešení neodpruženejch hmotností + jeden vzorec s nějakým výpočtem a jako třešnička na dortu "empirický průzkum" o tom, jak vypadá realita neodpružených hmotností. 50 stránek s prstem v zadku
Niko nadžanel ko kerdža
v oblasti kol by mohl použít údaje z http://wheelweights.net/, přidat tam několik pneumatik (na e-pneu mají udané i váhy)...
A rozhodně by to měl více k oboru. Výhled z auta je cool, ale se strojařinou to zas až tak moc nesouvisí.
A rozhodně by to měl více k oboru. Výhled z auta je cool, ale se strojařinou to zas až tak moc nesouvisí.
2.9T RWD
Když na o 3kg lehčí magnéziový disk dáš na obvod 10kg pneumatiku tak nějakýho zásadního zlepšení stejně nedosáhneš. Zlepší se to, ale né nijak extrémě. Když řešit tuhle problematiku tak jedině v souvislosti s váhou pneumatik a tam mi nepřijde, že by se něco zásadně měnilo k lepšímu.
Na kola bych se vyprdnul i když je to zajímavý, mě by zajímal ten vývoj hmotnosti aut .
Na kola bych se vyprdnul i když je to zajímavý, mě by zajímal ten vývoj hmotnosti aut .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Děkuji moc, jsou tady hodně zajímavé nápady, některý si poznamenám do svého výběru . A co nějaké jízdní deformace nebo odlehčování komponent? Řešení v programu ANSYS jakožto napěťové a deformační charakteristiky, když se odlehčí tak či onak, jaký to bude mít reálný vliv. To je jedna z věcí, která se dá dobře obhajovat a dobře se na ni pracuje a může být využita i v praxi. Jínak díky moc za veškeré nápady, cením si toho, že nad tím trávíte svůj čas
... tu praktickou využitelnost bych bejt tebou moc nepřeceňoval......pokud nejseš nějakej génius a nebudeš psát bakalářku rovnou v english, tak výsledkem stejně bude jen lepší či horší kompilát na 50 stránek. Na něco světobornýho těžko přijdeš . Já bejt tebou bych se nepouštěl do žádnejch velkejch akcí. Prostě v klidu a v pohodě dát do kupy něco za co se nebudeš muset sám před sebou stydět, v klidu to obhájit, a jestli máš nějaký akademický či jiný ambice, tak si je nech na diplomku či ještě lépe na doktorát
Niko nadžanel ko kerdža
Napadá mě odlehčování setrvačníku, aby se motor snáze vytáčel...Markus25 píše:A co nějaké jízdní deformace nebo odlehčování komponent? Řešení v programu ANSYS jakožto napěťové a deformační charakteristiky, když se odlehčí tak či onak, jaký to bude mít reálný vliv. To je jedna z věcí, která se dá dobře obhajovat a dobře se na ni pracuje a může být využita i v praxi.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
taky můžeš odlehčovat všechny pohyblivé části motoru...písty, ojnice, kliku atd. ......... výsledkem bude menší setrvačnost a s tím související výhody i nevýhody, ale to je na bakalářku asi moc silný kafe
Niko nadžanel ko kerdža
Proč myslíš moc silný kafe?
.... protože čím víc toho budeš chtít obsáhnout, tím více plytké to bude Věř nebo ne, ale co se šířky záběru týče, tak v těhle případech méně znamená více. Musíš se vejít do nějakýho rozsahu, když ho výrazně přesáhneš..špatně. Když tam budeš řešit 10 věcí a každou jen povrchně...špatně. Prostě si vypíchni ideálně jednu, max dvě samostatné věci a na ty se zaměř. Jsem si jistej, že když budeš řešit komplexně třeba jen píst, tak toho ve finále budeš mít minimálně na dvě bakalářky. A taky bych se zároveň mrknul, co se o tom kterém tématu píše jinde a jakej materiál se k tomu dá sehnat. V tomto případě platí čím více, tím lépe. Už jsem viděl hodně lidí, kteří namysleli supr téma a dojeli na nedostatek informací o dané problematice......
Niko nadžanel ko kerdža