octavia vs nákladní automobil

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
shockwave
Spolujezdec

octavia vs nákladní automobil

Příspěvek od shockwave »

Dobrý den, mám zvláštní dotaz, pořídil jsem si Octavii II. jejíž hmotnost je 1985kg, jedná se tedy o vozidlo do 3500tuny a tedy osobní automobil, byl mi však vystaven malý technický průkaz , kde je uvedeno nákladní automobil. Mohu toto vozidlo řídit s řidičským průkazem skupiny B, tohle je opravdu kocourkov, nechápu jak toto mužou vydat, to jako ted nemohu přejet přes hranice klasickým způsobem, ale musím si nechat vozidlo odbavit jako nákladní?? Mám to nejak urgovat?? Nevím, co je na Octavii považováno za nákladní automobil, navíc na nákladák nemám papíry!!! Děkuji za radu
Arkis
Letec

Re: octavia vs nákladní automobil

Příspěvek od Arkis »

To prostě nějaký debil zase chrápe na úřadech, běž tam ať ti to opraví a jestli tam bude stejná osoba co posledně, tak jej nakopni do prdele ať se probere.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

neni to nahodou auto s upravou N1, tedy zcela spravne nakladni automobil?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
shockwave
Spolujezdec

Příspěvek od shockwave »

Ted sem se dočetl, že by se mohlo jednat o lehký užitkový automobil, tedy N1, tady bych ale videl potom neštastnou formulaci nákladní automobil, jen kvuli tomu, že mám mřížku oddelující kufr od zadních sedaček, navíc mřížka je vyjímatelná a týká se jen asi 20cm výšky od střechy k vrchní části zadních sedaček, pojem nákladná automobil je značně matoucí
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

jinak i s nákladními auty do 3,5 se snad jezdí přes hranice úplně běžně bez nějakého zvláštního odbavování, ne ?
kromě toho kolem nás už prakticky žádné hranice ani nejsou
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Tiez mam v papieroch nakladny automobil a bolo kupovane v CR. Je to len auto prestavane na N1 specifikaciu, koli odpoctu dph.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak tak, Octavia s mříží, kupovaná 2006 (ta, co fčíl umřela) má (měla) v papírech taky nákladní automobil N1.... taky mám enem B a fpoho sme s ní pojezdil celou Evropu, absolvoval několik různých opicejních kuntrol v zahraničí (FR, D, AUT, SK) a bez problema...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

He, já čekal nějaké fotky z totálky s kamionem a tady úsměvný dotaz :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět