Zapojenie zosilovača

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ZdeNk0
Spolujezdec

Zapojenie zosilovača

Příspěvek od ZdeNk0 »

Zdravím, mám tento zosilovač http://www.prva.sk/detail/sencor-sca-am ... 97728.aspx, a chcel by som sa opýtať či je možné ho zapojiť bez autorádia, len na batériu (samostatnú) nejako takto:
Obrázek :) Vopred ďakujem za odpoveďe, a sorry za moje umelecké schopnosti.. ale ide o pointu nie o kreslenie :D
Brus
Letec

Re: Zapojenie zosilovača

Příspěvek od Brus »

http://pics.fast.eu/manual/35/35037630/ ... -im-cz.pdf

v návodu je schéma zapojení. je to obdobné. dráty ale jsou 3. je tam navíc + které to ovládá
Pravda vyděsí
ZdeNk0
Spolujezdec

Příspěvek od ZdeNk0 »

Takže tak ako to chcem mi to nepôjde? Ja mám v tom hokej -_-
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pokud to zapojíš tak jak jsi nakreslil a použíješ svorky GND a +12V, tak to sice bude zapojené správně, ale nebude to hrát - vypínač v tom místě jak jsi nakreslil je zbytečný, nemá vliv. potřebuješ ještě jedno plus na svorku REM a tohle by právě mělo jít přes vypínač a to slouží k ON/OFF toho zesilovače.
Pravda vyděsí
ZdeNk0
Spolujezdec

Příspěvek od ZdeNk0 »

Spravíš mi prosím ťa schému? Lebo to ani za boha nechápem :D
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

podívej se do toho manuálu, který jsem poslal strana 5 obrázek nazvaný kabely napájení. je to tam dost detailně popsáno i slovně. Je tam akumulátor, zesilovač, rádio.odmysli si drát od "-" do radia a místo rádia si představ ten tvůj vypínač.
každopádně jestli toto nechápeš přenech zapojení někomu kdo bude schopný tu stranu 5. v manuálu pochopit. Mohlo by se stát že bys něco zničil.
Pravda vyděsí
ZdeNk0
Spolujezdec

Příspěvek od ZdeNk0 »

Takže ak som to správne pochopil tak [+12V] pôjde na + na baterke, [GND] pôjde na - na baterke a [REM] zapojím len na vypínač?
//Edit: Je jedno akými káblami to pripojím ? :)
Odpovědět