Politický koutek
Re: Politický koutek
tady ExFunovi +1 taktéž si myslím, že je to "fígl" jak vytáhnout lidem peníze, dat je bankám a říct euro je nefunkční projekt.
Slow and serious
To je deprese. A ta bezmoc,že to člověk nemůže ovlivnit. Jedině zahájit ozbrojený boj. I na to dojde
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Plně souhlasím, asi tak by to mohlo dopadnout. Nejvíc na to doplatí střádalové, bohužel se opět potvrdí, že ti co žili na dluh na tom vydělali Na druhou stranu my se v tom bohužel taky svezeme, ať máme euro či ne. Na tom jsme moc propojená a exportní ekonomika. Ale mohla by nám pomoci výhodná geografická poloha u D, které se z toho všeho může vyhrabat nejlíp a nejdřív. A tuhle světovou hru vůbec neovlivníme. Mám dojem, že ji teď v Evropě řídí D s F. A myslím, že se vyplatí dát najevo určitou sounáležitost, třeba by se to mohlo v budoucnu vyplatit. Tak malý hráč jako my těžko prorazí hlavou zeď, jenom si může natlouctExFun píše:KLid. Představuješ si to moc černě. Státní bankrot neznamená, že lidi nebudou mít co jíst Zbankrotovala před pár lety Argentina. V roce 1998 vyhlásilo bankrot Rusko...
Státní bankrot znamená, že umažou 0 na dluhu státu. To udělá neplechu v aktivech bank, co poskytly půjčky tomu státu. Stát pak bude mít dražší půjčky, ale jen po nějakou dobu. Objektivně jeho zadlužení klesne.
S, It a GR se snaží udržovat při životě právě proto, aby hlavně D a Fr banky nepřišly o jejich úvěry (viz výše). A kvůli image EU. O ničem jiném to není.
Naposledy upravil(a) jerry dne stř 14 pro 17:20, celkem upraveno 1 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
silní udělali co mohli, slabí vytrpěli, co museli...
Já to vidím na první možnost. € zůstane, spíš se to hodí k tomu, že se utáhnou kohoutky a aby vše směřovalo k centralizaci do Bruselu.ExFun píše:IMHO ani ne. V tomto jsem optimista. V první řadě jde o prachy. Jde o kapitál. Globální kapitál. A právě ta globálnost chrání před nějakými výraznějšími excesy. Všechny země EU jsou pod vlivem globálního kapitálu.
O žádné dluhy GR tady nejde. GR falšovalo výkazy léta a nikomu to nevadilo. Jde o €. Buď je GR jen zástěrka pro federalizaci EU nebo se globální kapitál rozhodl skončit s €. Tipoval bych spíš to druhé. IMHO pokud by to GR ustálo bez rozložení €, tak finančníci budou sestřelovat postupně It, S, B, časem Fr, dokud němci neřeknou tak dost a neodpískají €. GR i € mohlo skončit už dávno, ale stálo by to ty umazané dluhy v bankách, a to je přesně to co nechtějí. Cíl je zřejmě položit €, ale bez ztrát a pokud možno se ziskem. To je celý smysl té hry.
Ten záchranný fond o kterém se teď jedná je přesně ono. Vytvoří se nebankovní dotační fond, banky z něj načerpají prostředky zadarmo, € padne a banky vykáží ztrátu ovšem v hodnotě nižší než byla částka načerpaná z onoho fondu. Výsledek - € není, ztráty zaplatil daňový poplatník, banky se smějí (navenek ale předstírají pláč).
Vidím nějak takhle: Kdyby Brusel měl dohled na každým rozpočtem € země, tak by se to nestalo... Takže jim ještě spousta lidí zatleská a budou spokojeni, pokud jim bude vládnout někdo z Bruselu
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
taky to vidím tak 70:30, že to pujde spíše k téhle variantě
Já tak 97:3 Ale moc rád bych se pletl...
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III