Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
KoPP
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od KoPP »

tady ExFunovi +1 taktéž si myslím, že je to "fígl" jak vytáhnout lidem peníze, dat je bankám a říct euro je nefunkční projekt.
Slow and serious
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

To je deprese. #:-s A ta bezmoc,že to člověk nemůže ovlivnit. :ymdevil: Jedině zahájit ozbrojený boj. I na to dojde :))
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

ExFun píše:KLid. Představuješ si to moc černě. Státní bankrot neznamená, že lidi nebudou mít co jíst :D Zbankrotovala před pár lety Argentina. V roce 1998 vyhlásilo bankrot Rusko...
Státní bankrot znamená, že umažou 0 na dluhu státu. To udělá neplechu v aktivech bank, co poskytly půjčky tomu státu. Stát pak bude mít dražší půjčky, ale jen po nějakou dobu. Objektivně jeho zadlužení klesne.

S, It a GR se snaží udržovat při životě právě proto, aby hlavně D a Fr banky nepřišly o jejich úvěry (viz výše). A kvůli image EU. O ničem jiném to není.
Plně souhlasím, asi tak by to mohlo dopadnout. Nejvíc na to doplatí střádalové, bohužel se opět potvrdí, že ti co žili na dluh na tom vydělali :( Na druhou stranu my se v tom bohužel taky svezeme, ať máme euro či ne. Na tom jsme moc propojená a exportní ekonomika. Ale mohla by nám pomoci výhodná geografická poloha u D, které se z toho všeho může vyhrabat nejlíp a nejdřív. A tuhle světovou hru vůbec neovlivníme. Mám dojem, že ji teď v Evropě řídí D s F. A myslím, že se vyplatí dát najevo určitou sounáležitost, třeba by se to mohlo v budoucnu vyplatit. Tak malý hráč jako my těžko prorazí hlavou zeď, jenom si může natlouct :(
Naposledy upravil(a) jerry dne stř 14 pro 17:20, celkem upraveno 1 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Vždy vládli silní. Nic nového
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

spíš mrtvý kojot
-pb-
Autoškolák

Příspěvek od -pb- »

silní udělali co mohli, slabí vytrpěli, co museli...
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

ExFun píše:IMHO ani ne. V tomto jsem optimista. V první řadě jde o prachy. Jde o kapitál. Globální kapitál. A právě ta globálnost chrání před nějakými výraznějšími excesy. Všechny země EU jsou pod vlivem globálního kapitálu.

O žádné dluhy GR tady nejde. GR falšovalo výkazy léta a nikomu to nevadilo. Jde o €. Buď je GR jen zástěrka pro federalizaci EU nebo se globální kapitál rozhodl skončit s €. Tipoval bych spíš to druhé. IMHO pokud by to GR ustálo bez rozložení €, tak finančníci budou sestřelovat postupně It, S, B, časem Fr, dokud němci neřeknou tak dost a neodpískají €. GR i € mohlo skončit už dávno, ale stálo by to ty umazané dluhy v bankách, a to je přesně to co nechtějí. Cíl je zřejmě položit €, ale bez ztrát a pokud možno se ziskem. To je celý smysl té hry.

Ten záchranný fond o kterém se teď jedná je přesně ono. Vytvoří se nebankovní dotační fond, banky z něj načerpají prostředky zadarmo, € padne a banky vykáží ztrátu ovšem v hodnotě nižší než byla částka načerpaná z onoho fondu. Výsledek - € není, ztráty zaplatil daňový poplatník, banky se smějí (navenek ale předstírají pláč).
Já to vidím na první možnost. € zůstane, spíš se to hodí k tomu, že se utáhnou kohoutky a aby vše směřovalo k centralizaci do Bruselu.
Vidím nějak takhle: Kdyby Brusel měl dohled na každým rozpočtem € země, tak by se to nestalo... 8-x Takže jim ještě spousta lidí zatleská a budou spokojeni, pokud jim bude vládnout někdo z Bruselu :-h
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
-pb-
Autoškolák

Příspěvek od -pb- »

taky to vidím tak 70:30, že to pujde spíše k téhle variantě
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Já tak 97:3 :) Ale moc rád bych se pletl... :-s
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Odpovědět