Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
rhinos
Mistr volantu

Re: Politický koutek

Příspěvek od rhinos »

až na to že tento drobný přešlap není akceptovatelný v jakékoliv soukromé firmě ani korporátu pokud to teda není CEO :D
Někdo to musí schválit a někdo uzavřít.
Pokud je toto v rámci této "firmy" OK tak už chápu že tady nefunguje nic.
Ale chápu že na Ministerstvu to chodí jinak :-D
Citroen C4 GP
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Keňa si vezme zpět 14 tisíc lumpů a pošle čtvrt milionu inřenýrů, doktorů, učitelů a ajťáků =)) Tak blbej ten Scholz bejt nemůže, to musí dělat naschvál.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

rhinos: přešlap, jaký konkrétně?

Že pořádal 22.12. vánoční večírek? Ty se dělají běžně i v soukromých firmách.
Že byl před koncem pracovní doby? I v soukromých firmách se dělají na přelomu pracovní doby.
Jaký má vánoční večírek spojitost s tím, jak si/se to ministerstvo vede normálně? Fakt sorry, porovnávat 2 poslední pracovní hodiny v roce se zbytkem roku, je absurdní.

Ano, ministerstva a celkově státní správa fungují hodně špatně a neekonomicky, ale hodnotit to podle večírku je fakt mimo mísu. A kdyby se 22.12. nestřílelo, nikdo o tom večírku nevěděl a tenhle hon na čarodějnice by vůbec nebyl.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan píše: čtv 12 zář 18:44 No ze frajeri zacali kalit jeste v pracovni dobe a tu kalbu jako praci vykazali?
Ze se frajeri nepredrou, to vime. Ale nemlaskat.
Naprosto běžná věc.
Kdyby se nestřílelo, tak je to v pořádku. Jako každý rok a jako všude ve státních organizacích a institucích. Asi bych jim ty 2h v roce odpustil a ne z toho dělal drama, pomalu na odstoupení ministra, premiéra a abdikaci prezidenta.
Zase takové to CZ vysírání.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

S paní se nacházím na severu Itálie.
Paní je čistá duše. Dela se socialama, kdyz odmitam nektere ji vybrane nemovitosti s tim, ze “v tomhle ghettu nikdy”, nechape. Prej jsou to taky lidi.

Mistni centralni nadrazi, prvni co vidis po transferu z letiště, už nedala.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Odpovídají platy v článku realitě? Pokud jo, tak to jsou lidi naštvaní ještě málo. Ta bída u technologů a konstruktérů jak VŠ, tak SŠ mimo Prahu je teda síla. To je těsně nad německou minimální mzdou. https://www.idnes.cz/finance/prace-a-po ... ov#space-a
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

řekl bych že rámcově to sedí
Citroen C4 GP
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Dík za info. Já když byl naposled zaměstnán v 92 jako VŠ strojař, tak jsem odcházel s 5k/měsíc brutto. Při představě, že bych při dnešních cenách měl 50k/měsíc mi jde mráz po zádech.

Vůbec to vláda dělá "dobře". Člověk bude mít odpracováno 35 let a půjde do řádného důchodu v 65. Bude v pohodě bez krácení. Vedle něj jiný, odpracováno 42 let a požádá v 62 o předčasný důchod. Ten mu bude krácen i přes to, že pro stát ekonomicky pracoval o 7 let déle. Neměl by důchod vycházet z počtu odpracovaných let a basta? Podobnou situaci budeme řešit v rodině, tak jsem na to narazil a jen zíral.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Buď v klidu, za čtyři dny je těch let potřeba čtyřicet...
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

jerry píše: pát 27 zář 16:09 Dík za info. Já když byl naposled zaměstnán v 92 jako VŠ strojař, tak jsem odcházel s 5k/měsíc brutto. Při představě, že bych při dnešních cenách měl 50k/měsíc mi jde mráz po zádech.

Vůbec to vláda dělá "dobře". Člověk bude mít odpracováno 35 let a půjde do řádného důchodu v 65. Bude v pohodě bez krácení. Vedle něj jiný, odpracováno 42 let a požádá v 62 o předčasný důchod. Ten mu bude krácen i přes to, že pro stát ekonomicky pracoval o 7 let déle. Neměl by důchod vycházet z počtu odpracovaných let a basta? Podobnou situaci budeme řešit v rodině, tak jsem na to narazil a jen zíral.
Tuto sortu lidi zamestnavame a vicemene to sedi.
Zalezi co ten chlap umi a jestli se ho nebojis i nechat komunikovat se zakaznikem nebo ho musis mit zavrenyho v kanclu a veskerou komunikaci filtrovat… coz se deje casteji nez bys v pripade vysokoskolsky vzdelanych techniku (=zadnej humanitni dement) cekal.
Tricek je rozdavat sluzebni auta jak o zivot, pro firmu drobne na operaku, pro cloveka co najednou “nemusi resit” auto obrovska vyhra.
Obecne mi prijde ze, asi kvuli zdaneni prace ci zavisti (?) se nak rozmaha trend nedavat prachy, ale furt naky benefity, kafaterii a podobny divnoveci.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět