Dovolená (obecné vlákno - destinace, zážitky)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Brus
Letec

Re: Dovolená (obecné vlákno - destinace, zážitky)

Příspěvek od Brus »

Jo, verim, hned bych jel :)
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Já taky... domů... do hor.... :ymhug:

Ale!

Je to na dobré cestě.... :D
Neska od rána docela dost příboj aji vítr od moře.... a jaxem seděl pod slunečníkem na přelidněné pláži a polouchal šumění větru i příboje, sem se i zasnil..... a najednou sem byl kdesyk sám u vysokohorského plesa..... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Btw, prý u nás neska padaly trakače z nebe.... tady teda modro, plech a asi dva pidimráčky.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Jo sousedi vedle i nad meli zatopenou garaz
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Taxu z balkánu doma v kocourkově ... jak vidím, léto už skončilo a nastal podzim.... :D

Fajny, křasny týden absolutního NICnedělání..... ale stačilo, ešče den či dva a bych se i s ňou dokázal pohádat pro nic..... :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

PS: aji oba kufry dorazily na správné nádraží, tentokráte žádný Kuala Lumpur... :D
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

nebyl ste uz nekdo letos v chorovatsku? jedeme pristi patek pres noc pod Makarskou.
sem zvyklej to ve slovinsku objizdet abych nemusel kupovat 2x znamku kvuli kousku silnice + ta objizdka je docela v poho.
ale letos tam sou prej uzavirky. tak nevim jestli treba ve 2-3 rano to tam bude ucpany taky
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Pojedu až do Dubrovníka na loď a autem jsem v chorvatsku nebyl už nějaký čas. Cestovní rychlost okolo 160 je v cajku? AR+AL mám. Resp. měří na dálnici vůbec laserem nebo všechno radar za jízdy?

Co jsem dohledal tak pouta za +30 až +50kmh je pouta 260 €. A někde psali, že ti co zaplatí do 3 dnů, tak mají 50% slevu.. To jakože mi policajt řekne, že jsem jel 180 a tedy 260 € pokuty, ale když zaplatím hned tak to bude jen 130 €? To by bylo v pohodě.

Jak je na tom benzín? Chorvati mají taky E10? Případně můžu trochu dotankovat v Gratzu a pak případně v Neumu Bosenský benzín..
Jsou tam stále fronty na mýtnicích jako hovado? Krabičkou ETC v balení za 90 € nic reálně neušetřím, ale pokud tam jsou pravidelně kolony na hodinu a víc, tak to asi smysl má. Obzlvášť, když se budu vracet s koncem prázdnin. To tam asi kolony budou..
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Nevim jak benzin, ale nafta byla v HR levná a nemám pocit, že by v Bosně byla levnější.
HR jsem projel 150 -180 až na jih a bez kontroly. V sobotu byly před mýtnicemi kolony na hodiny... krabicka Ti nepomuze, protoze je fronta xy km předem...
Několikrát jsem sjížděl desítky km před problematickou mýtnicí a jel xy km po okresce...
Vysral bych se na auto a letěl...
2.9T RWD
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

ENC krabičku jsem měl snad od r. 2014, ale předloni jsem změnil auto a kategorii, a nechtělo se mi znovu řešit změnu kategorie ENC, tak jsem jí přestal používat. Mám dojem, že kromě drobné úspory na mýtném už prakticky žádnou časovou úsporu nepřináší. Na braní lístků na exponovaných mýtnicích otevřou všechny vjezdy, takže i s ENC jedeš se všemi ostatními. Na placení to někdy bývá podobně. Platím kartou a odhadem bych s ENC letos ušetřil tak 2 minuty času...ale nejezdím pátky, soboty.
Ohledně rychlosti prý sami místní říkají, že tolerance je limit +DPH :) Lasery jsem na dálnici dlouho neviděl, AR mi v HR žádné radary nehlásí (ale nechávám nastavený na CZ pásma), předpokládám, že pokud měří, tak z jedoucích aut nějakým srovnáním rychlosti. Největší problém je stejně hustota provozu. Na prázdné dálnici jedu i 180 (ideálně za nějakým HR předjezdcem), ale to se málokdy dá. Většinou je to přes den takové neplynulé do 150, noc zpravidla nejezdím.
Odpovědět