Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

Tady v rajchu je to těsně nad hranicí minimální mzdy. A potraviny, oblečení, elektronika, nábytek a další jsou tu levnější :-? A chystá se stávka strojvůdců, kteří mají fakt o dost víc než 50 litrů čistýho v Kč. Můžeme nadávat, jak chceme, ale když lidi v Česku nebudou mít srovnatelný platy, tak ti kvalitní odejdou na Západ a bude ještě hůř. V pondělí bude stávka doktorů ve Vídni, jsou přetíženi a je jich málo. Kam asi půjdou mladí čeští doktoři, když se s Urválkem nedohodnou? Jenom vyžíráme špatnou práci všech vlád za posledních 30 let :( To nezavinil jenom Fiala a Babiš, ale už i ti před nimi.

EDIT: Co s tím? Nevím. A ani nemusím vědět, už jsem starej a zajištěnej. Ale upozorňoval jsem na to už od začátku devadesátek své okolí, že je to tak špatně. Žilo se dál na sekyru jako za komančů, rozpočet se futroval prachama z privatizace státního, Západ si z Česka udělal kolonii :( Když jsem to vyslovil, tak mi bylo řečeno, nejsi spokojen, odstěhuj se na Kubu :)) No odstěhoval jsem se, ale trochu blíž. I když zrovna v těchto dnes bych kubánské klima bral :D
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Co s tím?
Vyměnit obyvatelstvo s většinou lhostejných, závistivých, ustrašených a poživačných hovádek. Nebo převychovat. Metodou "tough love".
Jinak na Kubě byste si dnes jako valutový cizinec žil jako knížepán v luxusní haciendě se služebnictvem a proháněl se Mustangem po krajině.
A s dlouhodobým řízeným rozkladem evropských kulturních hodnot a energetického sektoru tam pravděpodobně bude v blízké budoucnosti i bezpečněji.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

petr_riha píše: stř 29 lis 08:53 Stepane, a těch 50 v čistým jim závidíš? Já bych za to na směny dělat nešel. Ty jo?
Nesel, ale bejt manual s 50tkou a stavkovat je vylozene drzost. Beres vysoce nadprumernou mzdu za absolutne nekvalifilovanou praci, no sorry, co brecis. Privazanej řetězem k ty masine nejses
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
northwind
Pan Řidič

Příspěvek od northwind »

Stepan píše: stř 29 lis 11:28
petr_riha píše: stř 29 lis 08:53 Stepane, a těch 50 v čistým jim závidíš? Já bych za to na směny dělat nešel. Ty jo?
Nesel, ale bejt manual s 50tkou a stavkovat je vylozene drzost. Beres vysoce nadprumernou mzdu za absolutne nekvalifilovanou praci, no sorry, co brecis. Privazanej řetězem k ty masine nejses
Ale tak možná v ŠA protestovali s předstihem až to tady začne VAG ořezávat a transformovat a najednou už jich tolik potřeba nebude B-)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Jerry: A kdyz teda budou platy jak v Reichu, jakkoliv dementni prirovnani to je, tak se teda stavkovat prestane? Dyt sam pises ze i tam stavkujou furt. Takovyhle schizy jel naposledy driver :(
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jerry: neřekl bych to tak jednoznačně. Některé potraviny levnější jsou, jiné ne. Můj spotřební koš je třeba cca o 5% levnější v Německu, než v CZ. Nekoukám, co je nebo není ve slevě, ale kupuji, co potřebuji a chci.
Třeba restaurace - italská pizzerie v Mnichově - 4x pizza, bez předkrmu, nějaké nealko pití - 195€.
To v CZ jsem po 1/2 této částky a také u Italů.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Stepan píše: stř 29 lis 11:28 Nesel, ale bejt manual s 50tkou a stavkovat je vylozene drzost. Beres vysoce nadprumernou mzdu za absolutne nekvalifilovanou praci, no sorry, co brecis. Privazanej řetězem k ty masine nejses
Pokud bys to sám dělat nešel, tak ten výkřik nechápu.

Ano, máš nadprůměrnou mzdu (vzhledem k práci, kterou děláš), ale máš za sebou silné odbory a máš možnost mít více. Určitě bys neřekl, že ti těch 50k stačí, ale svezl se se silným davem.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Stepan: Stávkovat se bude stejně i pak, protože je to zcela normální v demokratické společnosti. A nechápu proč zrovna v Česku budí stávka takové emoce? Jinde je to bráno daleko více s nadhledem.

BOB: Pro tu chudší část populace je jistě důležitější ten nákup než ta hospoda. Nakoupit musíš, do hospody můžeš. Možná proto se ta chudší polovina populace ozývá. Tady asi fakt platí, že sytý hladovému nevěří.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já jím věřím.
Akorát z osobní zkušenosti mi ten nákup v Říši nepřijde zas tak levný.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Dokud plati zakonik prace v teto podobe, je stavkovani mozna dobra strategie, ale absolutne chucpe. Az je budu moc vyhazovat vsechny na hodinu, at si stavkujou jak chteji… :)
Odpovědět