Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Koronavirus

Příspěvek od Stepan »

honziss píše:
Stepan píše:Dyť to číslo nakažených je úplně o hovně. Nestaly způsob výběru vzorků, každý den jiný počet testovaných... Je to akorát zkratka pro občany. Jednoduché číslo, kterým se dá dobře děsit.

Ekonomiku si položíme sami. Strasime, lidi neutraci. Dotujeme neefektivní pracovní místa namísto toho aby se nechal volný průběh presunu zaměstnanců tam, kde práce je. kazdej majitel stavební firmy, kterýho se zeptám, brečí že nestíhá, protože Ukrajinci odjeli a Češi nechtějí / nemusí tahat... Průmysl vesměs jede, nářky relativně nedulezitych firem typu Kara na tom nic nemění.
Špatně to skončí, ne kvůli koroně, ale kvůli priposranosti politiku. Volby už jsou za rok.
Souhlas! Slysel jsem nedavno nejakyho predaka gastro prumyslu, mel rozhovor na radiozurnalu. Adoroval tam za svuj obor, desil 150t nezamestnanejch lidi, atd...dotace sem, dotace tam, moudra kolik by meli brat cisnici na kurzarbaitu apod...ale kdyz zavolam zednikovi ted, tak mi rekne nejdriv brezen, nemam lidi. A ne na odbornou praci, chybi mu vypomoc (odnest sut, nalozit, vylozit, vymalovat, uklidit)...

V CR je milion restauraci, 90% z nich vari sragory, minimalne tomuhle oboru by zestihleni prospelo.
Mám puštěnou konferenci AMPS. Nejaktivnější je nějakej pán z gastra, co hrozně skučí, jak to má ten obor těžký a jak v něm nepracují kvalitní lidi a šecko.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak co, plk. to vypne už dneska nebo až v pondělí??
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Čím dříve, tím lépe.
2.9T RWD
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ví někdo, co vlastně ukazuje ten PCR test? Někde jsem zahlídl, že to detekuje RNA viru i po prodělání nemoci. Na druhou stranu, po negativním testu pouštění z karantény....
Díval jsem se na SZU a zatímco na jaře a v létě bylo % pozitivních z testovaných (což je mojí neználkovskou logikou nejdůležitější číslo) kolem 5%, tak aktuálně jsme na 30% a křivka letí to the moon
Back to basics.
Příčina -> následek
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Bez bodů
Vokys
Autoškolák

Příspěvek od Vokys »

Pokud proděláš Covid a už ho nemáš, tak PCR nic "nenajde"
Pokud si měl Covid se dá zjistit, zda máš protilátky IgG z krve.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

ExFun píše:Ví někdo, co vlastně ukazuje ten PCR test? Někde jsem zahlídl, že to detekuje RNA viru i po prodělání nemoci. Na druhou stranu, po negativním testu pouštění z karantény....
Díval jsem se na SZU a zatímco na jaře a v létě bylo % pozitivních z testovaných (což je mojí neználkovskou logikou nejdůležitější číslo) kolem 5%, tak aktuálně jsme na 30% a křivka letí to the moon
Ano, toto číslo znamená, že průser je obrovský. Testování nestíhá, trasování není, teď budou se zpožděním přibývat hospitalizovaní a poté i zemřelí. Pokud se testuje a trasuje a situace je aspoň trochu pod kontrolu, tak je to číslo řádově menší. V Německu v současnosti něco kolem 2%. Jinde situaci neznám.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Myslím, že v tuhle chvíli nám nezbývá než si popřát hodně štěstí a čekat až se to přirozeně zklidní :( . Chudáci zdravotníci...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ad PCR - takže detekuje virus. Pozitivní člověk nemusí být infekční, ale má v sobě virus.
Pro mě by zajímavé číslo % pozitivních z testovaných po očištění opakovaných testů (pro ukončení karantény) = incidence mezi dosud nediagnostikovanými = šíření mezi zdravou populací.

2. vlna zasahuje celou Evropu, ale u nás dojíždime na prázdninový populismus našeho vůdce.
Back to basics.
Příčina -> následek
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Tak snad zásadní je, jaké je věkové a zdravotní složení těch testovaných. Protože pokud budu pozitivně testovat převážně ty, pro které není koronavirus nebezpečný, tak se to následně v nárustu hospitalizovaných prakticky neprojeví.
Ví někdo, proč se vlastně nechávají lidé testovat? Mne by to ani ve snu nenapadlo. Když mi bude blbě, lehnu si doma a basta.
Odpovědět