Ahoj, vyřizuji pro v ČR žijícího francouzkého kamaráda problém.
Má v Paříži registrované auto, které patří jemu, má ho v ČR, a ztratil od něj technický průkaz. Nemají žádný malý, ani velký, mají prostě jen jeden techičák, a právě ten on již nemá. Co on má, jsou klíče, samotné auto, platná zelená karta a jakýsi papír od policie, že technický průkaz ztratil.
Jak na získání nového? Jde to provést, aniž by musel osobně na úřad do Paříže? Ambasáda se moc k odpovědi stran tohoto nemá, a on tvrdí, že přes plnou moc zaslanou někomu do Paříže to nejde. Mně samotné brání jazyková bariéra, abych zjistila, jak přesně se to má. A fakt se mi nechce věřit, že kvůli duplikátu techničáku pro vlastníka samotného, což znamená vytisknout jeden blbý papír, je potřeba na ten úřad jet tak daleko osobně.
Kopie francouzského TP
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kopie francouzského TP
Měl by si to tvůj kamarád vytelefonovat s francouzkým úřadem a pokud řekne osobně,tak tam holt pojede.Párkrát jsem francouzký papíry řešil v minulosti a jinak to prostě nešlo,než tam dojet.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Je-li to ztracený francouzský techničák, vydaný francouzským úřadem k autu registrovanému ve Francii, tak je postup vydání nového techničáku logicky v gesci francouzských úřadů podle francouzských předpisů. Informace bys tedy měla shánět ve Francii, u francouzských úřadů, poraden a podobně (a trváš-li na diskuzním fóru, pak opět francouzském). Tady v ČR zřejmě neseženeš nikoho, kdo by měl korektní informace o tom, jak probíhá vystavení duplikátu techničáku ve Francii a zda lze nebo nelze vyřídit korespondenčně...
Mezitím se mi ho konečně podařilo dokopat k tomu, aby tam fakt zavolal (věc je ta, že se o svoje auto absolutně nezajímá a jezdím s ním skoro jen já, tedy mu naprosto nevadí, že auto stojí bez technické někde na dvorku), a potvrdily se mi věci, co se mi nezdály, včetně toho že náhradní techničák tam stojí 70 euro . 970ka, díky.
Má to pokračování. Majitel si pro TP osobně na onen úřad zašel, a tam mu řekli, že bez platné francouzské technické kontroly kopii techničáku prostě nedostane. Myslím že i kdyby auto nebylo v čr a odvoz nebyl dražší než cena samotného auta, tak by stejně nastala Hlava 22, tedy bez techničáku by tam nesmělo na technickou. Jak říkám, s autem jezdím já, proto by mě zajímalo, co tak můžu dělat. Tedy jedna možnost mě napadá, ale nevím jestli tato v případě francouzských papírů není ve výsledku dražší, než auto samotné, protože jde o Saxo z r.99, který jsem chtěla jen dojezdit.