Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
Umíte někdo tarify u t-mobile za nežidovský ceny? Kdyžtak poprosím o SZ, dík
Píí: Taky jsem si to myslel, ale nevěděl jsem to jistě. Pro jistotu jsem tedy napsat dotaz PČR.
"Vážený pane XXX,
na Váš dotaz uvádím následující:
umístěním zvláštního výstražného světelného zařízení vyzařující světlo oranžové barvy, se
vyjadřuje zvláštní povaha vozidel a jejich postavení vůči všem účastníkům provozu na pozemních
komunikacích. V § 42 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, jsou
upraveny situace, kdy smí být takové zařízení užito. Jedná se výhradně o situace, kdy by jízdou,
nebo pracovní činností takového vozidla mohla být ohrožena bezpečnost provozu na pozemních
komunikacích. Jelikož opravou defektu na stojícím vozidle nepřipadá žádná z těchto činností
v úvahu (vozidlo není v pohybu, ani nevykonává žádnou pracovní činnost), je použití zvláštního
výstražného světelného zařízení vyzařující světlo oranžové barvy nepřípustné. Neoprávněné užití
zvláštního výstražného světla oranžové barvy je "bodovaným" přestupkem (1 bod). Podrobnější
podmínky provedení a užití zvláštního výstražného světla oranžové barvy jsou uvedeny ve
vyhlášce č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách
provozu vozidel na pozemních komunikacích.
S pozdravem
mjr. Mgr. Lenka J****
vedoucí oddělení"
"Vážený pane XXX,
na Váš dotaz uvádím následující:
umístěním zvláštního výstražného světelného zařízení vyzařující světlo oranžové barvy, se
vyjadřuje zvláštní povaha vozidel a jejich postavení vůči všem účastníkům provozu na pozemních
komunikacích. V § 42 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, jsou
upraveny situace, kdy smí být takové zařízení užito. Jedná se výhradně o situace, kdy by jízdou,
nebo pracovní činností takového vozidla mohla být ohrožena bezpečnost provozu na pozemních
komunikacích. Jelikož opravou defektu na stojícím vozidle nepřipadá žádná z těchto činností
v úvahu (vozidlo není v pohybu, ani nevykonává žádnou pracovní činnost), je použití zvláštního
výstražného světelného zařízení vyzařující světlo oranžové barvy nepřípustné. Neoprávněné užití
zvláštního výstražného světla oranžové barvy je "bodovaným" přestupkem (1 bod). Podrobnější
podmínky provedení a užití zvláštního výstražného světla oranžové barvy jsou uvedeny ve
vyhlášce č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách
provozu vozidel na pozemních komunikacích.
S pozdravem
mjr. Mgr. Lenka J****
vedoucí oddělení"
Major Mgr. Lenka Jebavá má pravdu. Výklad je takový, že "oranžový maják" je pro konkrétní činnost. Tj. popeláři zrovna vysýpají popelnici. Odtahovka zrovna nakládá auto. Já jsem si myslel, že jednobodové přestupky byly zrušeny, takže zneužití oranžového/modrého je jen za peníze bez bodu
pritom je to blbost. zrovna nedavno jsem v odstavnem na D1 potkal zafiru, kde mel borec na otevrenych 5. dverich nahore oranzove blikajici svetlo (lovil v kufru rezervu) a prestoze prselo, vedel jsem o nem vyrazne drive, nez kdyby tam nekde jen mel trojuhelnik.
ale co uz, i bile strobo by asi fungovalo
ale co uz, i bile strobo by asi fungovalo
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- GeneHawkins
- Letec
Nevím tedy, jak zněla otázka. Ale "zvláštní výstražné světelné zařízení vyzařující světlo oranžové barvy" musí být schválené, a to včetně umístění. Do použití neschváleného světla za oknem stojícího vozidla nikomu nic není.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Raději, kdyby se zajímali o to, proč liberecká ZS již léta používá modro-červený predator za okny sanitních vozidel
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Coz mi pripomnelo tohoto prazskeho sanitaka.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
neuhejbám...těmhle a pak černým audinám a superbům bez výstražného zařízení na nejvyšším místě karoserie...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Zdravim, jak je to ted s prepisem automobilu? Rekneme, ze chci koupit auto, ktere se nachazi na druhem konci republiky, auto zaplatim, muzu hned odjet? Vim, ze se musi udelat evidencni kontrola a teprve potom se muze jit na urad kvuli prepisu.
Takze, jestli to chapu spravne, bude to takto: Koupim auto, zustane u puvodniho majitele, ktery udela evidencni kontrolu na moje jmeno, bydliste, atd., zajde na urad s moji plnou moci, zajisti prepis a teprve po teto procedure, si ja muzu pro auto prijet. Nebo to funguje nejak jinak? Uz je to nejaka doba, co jsem tuto vec resil, tak se radeji zeptam.
Dekuji za odpoved, snad jsem to popsal aspon trochu srozumitelne.
Takze, jestli to chapu spravne, bude to takto: Koupim auto, zustane u puvodniho majitele, ktery udela evidencni kontrolu na moje jmeno, bydliste, atd., zajde na urad s moji plnou moci, zajisti prepis a teprve po teto procedure, si ja muzu pro auto prijet. Nebo to funguje nejak jinak? Uz je to nejaka doba, co jsem tuto vec resil, tak se radeji zeptam.
Dekuji za odpoved, snad jsem to popsal aspon trochu srozumitelne.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Může to být i obráceně. Zaplatíš auto, sjednáš si POV a zajedeš pro auto. Původní majitel ti napíše plnou moc k registraci, uděláš EK a vozidlo přihlásíš.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time