Ahoj v podobný termín také jedeme na dovolenou. Pokud bys rád alespoň polopenzi mrkni na cestovku diana http://www.makarska-chorvatsko.eu/ Ceny tam jsou dobré a pokud chytneš volné místo na last minute, tak bývají ceny ještě lepší. Nevýhoda je, že se cestuje autobusem, ale předpokládám že za tu cenu jsi asi letadlo nečekal. Jedná se o ubytování s polopenzí. Snídaně jsou formou otevřeného bufetu. Dokud tam budeš sedět, tak můžeš jíst kolik chceš, jen si nesmíš nic odnést s sebou. Chorvatsko je relativně bezpečné a není plné uprchlíků. Nevýhodou může být, že tam narazíš sem tam narazíš na čechy.Píí píše:Zdravím ve spolek. Vím, že je to DOST offtopic tomuto fóru, ale lidi mi tady prostě sedli a tak mně napadlo se zeptat zde.
Na rychlo řešíme s přítelkyní dovolenou, protože jsme se dnes dozvěděli, že nám oboum vyšla dovolená nastejno a to 2.-10. července. Už delší dobu se chci podívat k moři. Nikdy jsem tam nebyl a poslední roky mně to dost táhne, ale jelikož je na domě stále práce jako na kostele, tak nám peněz moc nezbývá.
Díval jsem se, že je možné skrz různé slevové portály vychytat zájezdy k moři od 5000 Kč na osobu (stany, mobilní domky) a 7000 Kč na osobu za různé vily a menší hotely. Máte s tímto zkušenosti s nějakou cestovkou nebo to má natvrdo vzít přes ty slevové portály? V ceně by mělo být: cesta, ubytování, polopenze. Hovadiny dělat nehodlám a pokud se u mně odpálí nějaký aktivista, tak mně pojištění bude k prdu, takže klidně bez pojištění.
Rovnou říkám, že za ty peníze nečekám žádný luxus. Popravdě potřebuji jen kde přespat a umýt se. Chci si totiž válet šunky u moře a ne být zavřený v hotelu.
Za jakékoliv postřehy a zkušenosti s podobnými akcemi budu velice vděčný.
Na stránkách nalezneš program, toho co tam lze dělat a kolik co stojí. My například plánujeme tu plavbu lodí a phishing bar a cestu na biokovo (nějaká přírodní rezervace, kde se ve volné přírodě prohání divoké koně).
Ještě si můžeš pronajmout aparmán, pokud by jsi opravdu nebyl náročný na nějakou polopenz. Zkušenost mám s http://www.apartman-hvar.cz/ Jedná se o soukromý aparmán na ostrově Hvar. Cena aparmánu je závislá na tom kolik lidí obsadí pokoj pro 4 nebo 6 lidí. Pokud se například domluví dva páry tak to v sezóně vychází na osobu na nějakých 540 korun za noc. To jsou ceny jak u nás. Když se sejde 6 lidi co by obsadili ten apartmán pro 6 lidí, tak to vychází nějak ještě lépe. Lze se tam dopravit vlastním autem (ale to bych si bez pojištění neriskl) nebo splašit nějaký autobus. Cena autobusu je myslím kolem 2 tisíc tam i zpět (Už nevím přesně je to dva roky zpět co jsem tam byl). Výhodou je, že tam nemusít být celých deset dnů, ale třeba jen pět a ušetřit za pobyt, je tam větší soukromí, cena je nižší a také to že jsou majitelé apartmánu češi, takže se domluvíte (pokud máte problémy s jazykovou bariérou), lze tam půjčit gril zdarma, nebo vodní skutr (ten se ale platí a levný zrovna není).
Mrkni na google na fotky vody. My do této oblasti jezdíme hlavně kvůli totálně průzračné vodě (Makarská i Hvar jsou hned vedle sebe). Zvaž také možnost, zda se nevyplatí letos dovolenou oželet a našetřit více peněz na příští rok, abyste si mohli dovolenou více užít (jezdit na výlety, ochutnávat exotická jídla a podobně.)
Kdyby tě něco zajímalo, tak se klidně ptej.