IT poradna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: IT poradna

Příspěvek od pavproch »

pro nás staromilce to prostě NEMŮŽE být dobré, dyž to bylo od začátku vytvořeno pro dotykové ovládání a cloud, které mi OBOJE NIKDY NESMÍ přes firewall...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

ani v jednom nemáš pravdu, ale mysli si co chceš
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

PC lama počebuje zase poradit....

V rámci optimalizace hosp. výsledku 2015 sem si udělal radost.... na cestě mám nový "soustruh".... Dell XPS13 ... a pěkně konzervativně, samozřejmě s NEdotykovým displejem.... jinak i5 dual core, 8BG, 256 SSD, bohužel ale s Woknama 8.1....

A fčíl ta lamí otázka: umožňují každá Wokna 8.1 automaticky downgrade na W7? Proč sa ptám? ...protože pavproch.... W8 nechcu ani omylem, natož to sfinstvo W10, ale pěkně W7/profi/64....

Čili podootázky:
- má cenu vůbec provést "první spuštění" a pak se pokoušet o downgrade?
- nebo rovnou koupit plnou licenci W7/profi a dát to někomu, kdo tomu rozumí?
výhoda - vyhnu se zbytečným nervům s odinstalací McAfee a jiných zbytečných pičičand...
nevýhoda - ten, kdo to bude dělat mi tam nadělá strašnou paseku, protože tu instalaci bude dělat po novému, ale já to chcu pěkně po staru, žádné zbytečnosti )např, takový ovladač k webkameře mi nesmí přes firewall, ditto různé OEM dellí utility, žádné automatické aktualizace, staroá verze pdfcreatoru, ještě starrší verze hřmícího ftáka.... atak... prostě pavproch....

Díky za každou - dobře míněnou - radu.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

byt tebou, koupim si psaci stroj a zacnu chovat holby ;)

ted vazne - W8 zadny downgrade neumoznuji, pokud neco, musis spachat cistou instalaci Win7. ovladaci k webkamere se temer jiste nevyhnes, jen ji pak bud musis zablokovat nebo jeste lepe prelepit ducttape jak to mam ja.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

rači majzlík a kladivo, klínové písmo je jistotka....

dík, ono to vypadá, že to budou Win8.1Pro, které by downgrade na W7Pro měly mít v genech (alespoň podle stránek supportu Dellu), uvidíme, až ten soustruh bude doma...

btw, na stávajícím železe mám místo duct tape malou firemní nálepku, vypadá to líp...
TondaPolak
Autoškolák

Příspěvek od TondaPolak »

Tohle jsem tehdy řešil u přítelkyně novýho notebooku, kterej se už taky dal koupit jenom s tim dlaždicovym bastlem. Ona u toho sice nakonec zůstala (ptže to bylo hezký...), ale když jsem hledal tak ve výsledku vyšlo nejlíp koupit/stáhnout W7 licenci. osmičky samy o sobě snad už ani downgradovat nejdou. Popřípadě možná jdou, ale je to tak složitý, že je ve výsledku nejjednodušší odinstalovat s naformátováním disku a udělat instalaci hezky na čisto. Člověk si tam pak ovladače natahá poměrně rychle a jenom ty který potřebuje. Je to sice možná najednou více práce, ale výsledek je mnohem lepší.

Samozřejmě nejideálnější je koupit počítač bez OS :)
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Tak tak, nejlépe koupit bez OS a pak tam hezky narvat čisťoučký W7 :ymhug: bohužel výběr ntb bez OS se tenčí každým dnem
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

šak "format c" funguje aj u nového PC s winčímkoliff :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

pavproch píše: A fčíl ta lamí otázka: umožňují každá Wokna 8.1 automaticky downgrade na W7? Proč sa ptám? ...protože pavproch.... W8 nechcu ani omylem, natož to sfinstvo W10, ale pěkně W7/profi/64....

Čili podootázky:
- má cenu vůbec provést "první spuštění" a pak se pokoušet o downgrade?
- nebo rovnou koupit plnou licenci W7/profi a dát to někomu, kdo tomu rozumí?
výhoda - vyhnu se zbytečným nervům s odinstalací McAfee a jiných zbytečných pičičand...
nevýhoda - ten, kdo to bude dělat mi tam nadělá strašnou paseku, protože tu instalaci bude dělat po novému, ale já to chcu pěkně po staru, žádné zbytečnosti )např, takový ovladač k webkameře mi nesmí přes firewall, ditto různé OEM dellí utility, žádné automatické aktualizace, staroá verze pdfcreatoru, ještě starrší verze hřmícího ftáka.... atak... prostě pavproch....

Díky za každou - dobře míněnou - radu.
V rovine licencni byl mozny downgrade z OEM verzi Win 8/8.1 Pro na Win 7 Pro, pripadne Vista.
System predinstalovany na ntb OEM samozrejme je, ted jestli mas Pro, nebo non-pro.
Je to popsano zde, nebo zde.

Co se tyce zpusobu, nelze jinak nez cistou instalaci, tzn. spoustet Win 8 neni nutne, nejde se z toho prostredi nijak proklikat na nizsi verzi. A stejne by bylo skoda se pripravit o moznost ciste instalace, cimz se krasne zbavis vyrobcem predinstalovaneho bloatware.

OS bude mit bezpochyby nejaky zakladni ovladac webky primo v sobe, nicmene vypinani nepotrebneho hardware resim bud vypnutim primo v BIOSu/UEFI, pripadne zakazanim ve spravci zarizeni.

XPS13 dobra volba, kdybych kupoval prenosku s windows bral bych totez.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jen na okraj, tou moznosti downgrade bych si u Dellu nebyl jist. minimalne na nasich firemnich notesech s 8.1 Pro to nejde.

cista instalace je ale cista instalace
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět