Lyžárna
Re: Lyžárna
Jeď, bude hezky, stojí to za to, podmínky výborné Já se vrátil včera, jel jsem až v poledne a nebyly ani zácpy. Jedinou z Clesu na dálnici jsem objel krásnou horskou cestou přes Passo Mendolo do Bolzana, pak už to šlo jako po másleřidičBOB píše:odložil jsem to... Pojedu od středy, když u má být, podle domácích, opět hezky.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Tak lyžáky nakonec Nordica Hell & Back H1. Flexe 120. Jediné lyžáky, ve kterých nemám pocit, že mám něco okolo nohy, ale jakoby byly součástí nohy. Tak sedí. Fishery dobrý, ale za to cenu, když jsem našel padnoucí bez termo tvarování, neměly smysl.
Nějaký tip, kam jet příští týden na 3-4dny se začátečnící? Zvažoval jsem Zillertal a každý den v jiném středisku, ale sjezdovky jsou tam kratší. Klasika je Schladming/Flachau/Wagrain, ale tam to zase znám.
Buď nějakou oblast s více středisky, nebo větší středisko na více kopcích.
NASSFELD?
Určitě aby tam byly horské chaty a ne velkovýkrmny.
Nějaký tip, kam jet příští týden na 3-4dny se začátečnící? Zvažoval jsem Zillertal a každý den v jiném středisku, ale sjezdovky jsou tam kratší. Klasika je Schladming/Flachau/Wagrain, ale tam to zase znám.
Buď nějakou oblast s více středisky, nebo větší středisko na více kopcích.
NASSFELD?
Určitě aby tam byly horské chaty a ne velkovýkrmny.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
nakonec to šloMoucha píše:jj to pojedu domu akorát
Za 3 lyžo dny ujeto 160km
SSS - vdechne tě do života
pavproch fčíl na OF.cz píše:Takže asi takle:
Neska sem neměl Pindicu k dipozici, taxem zvolil za výchozí bod veřejné parkovišče na Poustevnách (abysem nemusel nechávat brambora někde v lese)... v první řadě si musím postěžovat, a to hned 2x:
- Pustevny je klasický příklad ázijského způsobu podnikání - mizerné služby, zato extra drahé.... ještě loni parkoviště stálo 60,- a dyž člověk odjel v prvních 3 hodinách, dostal ešče dvacet nebo 40 zpět, neska je za 80,- bez pardonu. A parkúje sa tam na udusaný hlíně , po kotníky v bordelu... Skialpinu Pustevny NASRAT!
- Maměnku a Libušín obestavěli a zastřešili děsnou, ale opravdu děsnou ocelovou kosntrukcí... to je hnus velebnosti... VMP NASRAT!
Tak a fčíl ke sněhu: v J dolinách začíná souvislý sních okolo 800mnm, v S už v 600mnm. Nad 1000mnm je ve stínu a od slunka skoro metr (za tři týdny, co sev Beskydoch nebyl, nahoře vlastně nic neubylo).. takže z Pusteven na Tanečnicu, sjezd na S až skoro do Ráztoky, nahoru na EvilsMill, sjezd do S až někam pod 700mn, zpět na Tanečnicu a dom... krásný našlapaný a naježděný kilometr...
Ráno to byl absolut beton, fčíl už je to firn nejen na slunku, ale i ve stínu.
Dyž sem podruhé vylez na Tanečnicu, potkal sem tam Boba D, zaplaťpanbu bez Bobiny.... za cca 10let, co sme ho neviděl žádná viditelná změna... enem prý už starý člověk nefunguje tak jak má... což sem mu potvrdil, že u ňa je to taky tak...
Tím sem to asi pro letošek zřejmě v Beskydoch zavřel, ne proto, že by nebyl sních, ale protože od příštího víkendu zahajuju tatranskou sezonu... leda žeby nasypaly parachy.... předloni pátýho dubna odspoda až nahoru po gule prachu.... kéžby...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Může tu někdo porovnat Volkl Racetiger Speedwall SL UVO a Atomic Redster Doubledeck 3.0 SL ?
Aktuálně mám Lusti RCT, na kvalitní povrch, třeba teď před 14 dny Cortině, nirvána (mám rád carving, malý rádius a maximální náklony). Ale do horších podmínek, kdy je potřeba i smýknout (to mě tak docela baví) to není nic příjemného. Jako rezervní lyže do méně ideálních podmínek mám staré Salomony, ale už mě moc neuspokojují, mají léta a už jsou spíš na opravdu rekreační jízdu.
Lusti si na ideální podmínky nechávám, ale rád bych další slalomku s nízkým R, ale univerzálnější. V testech je lepší Volkl, ale i Atomic by neměl být špatný. Na Atomicu se mi líbí aktuálně lepší cena (12500 vs 16000 za Volkl, výprodeje letošních modelů) a menší poloměr (R11 při standardní délce 165 vs 12,7 u Volkl).
Má někdo zkušenost s jedním či druhým ?
Aktuálně mám Lusti RCT, na kvalitní povrch, třeba teď před 14 dny Cortině, nirvána (mám rád carving, malý rádius a maximální náklony). Ale do horších podmínek, kdy je potřeba i smýknout (to mě tak docela baví) to není nic příjemného. Jako rezervní lyže do méně ideálních podmínek mám staré Salomony, ale už mě moc neuspokojují, mají léta a už jsou spíš na opravdu rekreační jízdu.
Lusti si na ideální podmínky nechávám, ale rád bych další slalomku s nízkým R, ale univerzálnější. V testech je lepší Volkl, ale i Atomic by neměl být špatný. Na Atomicu se mi líbí aktuálně lepší cena (12500 vs 16000 za Volkl, výprodeje letošních modelů) a menší poloměr (R11 při standardní délce 165 vs 12,7 u Volkl).
Má někdo zkušenost s jedním či druhým ?
pavproch fčíl na OF.cz píše:neska sem s Juniorkou hobloval Bílou, bo rensar cup. mladá skončila bramborově o šestnáct setin... škoda no...
jaro je tu, okolo sjezdovek není vlese už vlastně nic, čili jezdí sa po bílém umělém zmrzlém soplu uprostředka hnědozelené plochy...
ledověž na bílé ale ještě stojí...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
parkoviště na pustevách nemá nic společného s provozovatelem sjezdovek. patří obci PB a ta ho pronajímá. jinak ale souhlas s hodnocením pusteven a takový hotel na radhošti je ještě lepší. polévky od 50kč a navíc vždy hnusné apod
Pravda vyděsí