nelegalni LED ve svetlometech, co na to policie a pojistovna
Re: nelegalni LED ve svetlometech, co na to policie a pojist
Policie - podle toho, jak je policista technicky zdatný, věřím, že u barvy 4000K a níže to nijak řešit nebude, protože to nepostřehne. Pojišťovna, vždy je třeba nexus causalis a důkazní břemeno je na pojišťovně.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
...taky mi vadi, kdyz mne nekdo oslnuje, ale nechci hazet vsechny do jednoho kose. Hodne aut s halogenovymi svetly oslnuje, protoze svetlomety nemaji serizene, hodne ridicu ani nevi ze tam v aute ma nejake kolecko na nastaveni svetlometu. Nebo si lidi s origo xenon svetlama nachavaji zamerne zvednot vysku, aby to svitilo dal... nebo si nekdo da do svetlometu bez cocky xenon nebo led s 10000lm. nebo nekdo jezdi v noci 200, ale tohleto nechci resit v tomto vlakne, at se kazdy zepta sveho svedomi. Mne jde o jednu vec, ziskat neco malo svetla navic, ale tak abych neoslnoval. Proto se ptam na kombinaci svetlometu (mimochodem uplne noveho) s cockou a LED s 1750lm (tedy jen o cca 15-20% vic nez ma Osram Night Breaker), kterou vyrabi Philips a da se tam teda aslespon trochu spolednout na kvalitu, proto abych videl v noci trochu lepe a neohrozil napriklad nejakeho chodce. Pripominam, ze podle legislativy svetlomet s mensim svetelnym tokem nez 2000 nepotrebuje ani osrikovani, ani autonivelaci. Dnes se vyrabi dost takovych aut, prikladem muze byt Skoda Rapid.
Ale nechci se nijak hadat, prosim se prosim vratme k puvodni otazce tohoto tematu a to jestli ma nekdo osobni zkustenost s policii nebo s pojistovnou?
Ale nechci se nijak hadat, prosim se prosim vratme k puvodni otazce tohoto tematu a to jestli ma nekdo osobni zkustenost s policii nebo s pojistovnou?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Na to už snad odpovězeno bylo.
Je to nelegální a pokud vyvstane problém, doplatíš na to.
Je to nelegální a pokud vyvstane problém, doplatíš na to.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Zabije ho ten proti tobě, který ho kvůli oslnění neuvidí. Já bych si to neriskl. A můžeme to omílat opakovaně. Pokud na to někdo při případné nehodě upozorní, jsi v loji. Pojišťovna využije každou příležitost neplnit.amater píše:proto abych videl v noci trochu lepe a neohrozil napriklad nejakeho chodce.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Taky ted řeším zarovky, konkretně H15, kde výběr moc není a led je hodně. Tím, že auto mam na německých papírech bych něco v LED použít i mohl, ale problém obecně oproti vlaknu je to oslnění. zaleží jak přesně je parabola a pokud ta LED žarovka bude svitit do tý paraboly blbě, tak je to zlý a budeš oslnovat všechny proti tobě. Pochop, že u vlákna jde světlo "všude" ..je rozptýlený do všech stran žárovky, ale u LED máš prostě jeden bod a směr ze kterýho to světlo jde. Zatím jsem teda nic nezkoušel, ale hádám, že asi stejně budu muset jít do Osramu nebo něčeho podobnýho když najdu Navíc...sice mam auto na DE papírech, ale bydlím v CZ a denně tu jezdím, takže nechci řešit problém s policajtama.