Otočení motoru o 180°, resp. vzhůru nohama
Otočení motoru o 180°, resp. vzhůru nohama
Zdravím, jak moc vadí když otočím motor vzhůru nohama (vypuštěný olej). Kolikrát jsem viděl u lidí držák motoru a klidně ho otočí. Nenateče někam zbytek oleje kam nemá, nebo zbytek vody..? Možná zvláštní otázka, ale zajímá mě. Díky
Re: Otočení motoru o 180°, resp. vzhůru nohama
Nemělo by to vadit. Otočením motoru s náplněmi nateče olej nabo voda do spalovacích prostorů a to po nahození může být problém. Vypuštěnému motoru by to nic udělat nemělo. Pro jistotu bych ale předtím několikrát ručně otočil klikou.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Jde mi o to, že i po vypuštení oleje a vody, vždy něco zustane v bloku a v různých kanálkách hlavy.. Tak jestli to po tom nudělá nějakou neplechu.. Ale jediný co to může udělat, natéct do spalovacích komor no.. A to by neměl byt tak závažný problém, to by se snad vypálilo a vlítalo ventilama..
- GeneHawkins
- Letec
Kudy by to do toho spalováku mělo natéct?
Poslechni Jenyka. Nestlačitelná kapalina nad pístem: "jediný co může udělat" je přinejmenším odfouknout těsnění pod hlavou a přinejhorším ohnout ojnice. Zeptej se na nejbližším aeroklubu, proč před každým startem Trenéra protáčejí ručně motor. U Anduly ani nemluvě.Motor píše:Jde mi o to, že i po vypuštení oleje a vody, vždy něco zustane v bloku a v různých kanálkách hlavy.. Tak jestli to po tom nudělá nějakou neplechu.. Ale jediný co to může udělat, natéct do spalovacích komor no.. A to by neměl byt tak závažný problém, to by se snad vypálilo a vlítalo ventilama..
- GeneHawkins
- Letec
No jo, tak představoval jsem si ho se sundanou vanou, tak mi nebylo jasný, odkud by tam ten olej měl natéct.
Ale ono se zdá, že ho chce otáčet jen vypuštěnej, s vanou, tak teď mi zas není jasný proč...
Ale ono se zdá, že ho chce otáčet jen vypuštěnej, s vanou, tak teď mi zas není jasný proč...
-
- Spolujezdec
Klid, vůbec nic se nestane. Voda (její zbytky) nemají kam natéci. Olej je vypuštěný.