Manuální řazení u automatu
Manuální řazení u automatu
Chci se zeptat, jestli když u automatické převodovky řadíte manuálně, jestli vámi zvolená rychlost zůstane zařazena bez vlivu vyšších nebo nižších otáček?
U MB E220 se mi rychlostní stupeň při vyšších otáčkách změní a následně už je znovu nastaven automatický režim bez zásahu řidiče a u Jeep G.CH. tam zvolený stupeň zůstane dokuď to řidič nezmění
Je toto chování u obou aut normální? Či je na nějakém závada?
Děkuji
U MB E220 se mi rychlostní stupeň při vyšších otáčkách změní a následně už je znovu nastaven automatický režim bez zásahu řidiče a u Jeep G.CH. tam zvolený stupeň zůstane dokuď to řidič nezmění
Je toto chování u obou aut normální? Či je na nějakém závada?
Děkuji
Jeep Grand Cherokee 3L CRD 2007
Mercedes Benz E220 2.2L CDi 2002
Re: Manuální řazení u automatu
Upřímně řečeno nevím. Manuálně neřadím a neznám nikoho, kdo to u podobných aut dělá.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já to používám....občas.
Ano - normální to je. Dělají to novější automaty jako "ochranu" před nežádoucími otáčkami, ať už v horním nebo dolním poli otáčkoměru.
Ano - normální to je. Dělají to novější automaty jako "ochranu" před nežádoucími otáčkami, ať už v horním nebo dolním poli otáčkoměru.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Myslím, že v tomto případě je to o nainstalování blbuvzdorné pojistky v autě MB. Prostě aby tě nenapadlo tam ve 150 dát dvojku nebo s dvojkou zrychlovat až na takovou rychlost, tak zasáhne počítač, aby předešel poškození auta. Ono taky nepíšeš, co to je za auta. Oba modely se dělaly snad 3 dekády a určitě se u obou všechno nějak vyvíjí.
Navíc Cherokee je offroad, takže tam je i chtěné, aby tě auto "poslouchalo" a nechalo tam stupeň, který chceš, protože auto "nevidí" terén (tedy asi něaké ultramoderní kusy už jo, ale o tom nic nevím). I tak věřím, že taky mají nějakou blbuvzdornou pojistku viz. extrém výše.
Navíc Cherokee je offroad, takže tam je i chtěné, aby tě auto "poslouchalo" a nechalo tam stupeň, který chceš, protože auto "nevidí" terén (tedy asi něaké ultramoderní kusy už jo, ale o tom nic nevím). I tak věřím, že taky mají nějakou blbuvzdornou pojistku viz. extrém výše.
Jeep Grand CH. 2007 3l nafta a MB E220 2.2l nafta 2002, myslel jsem si to ale radši jsem se zeptal. Děkuji za rady
Jeep Grand Cherokee 3L CRD 2007
- GeneHawkins
- Letec
DSG ti chvíli věří, ale pak si taky udělá co chce...
Už obstarožní automat ZF 5hp24 v manuálním režimu dovolí točit až do omezovače, a pak přeřadí sám, to samý pokud už ho podtáčíš. Kdyby tě náhodou napadlo tam ve 160 zařadit dvojku, tak tě to samozřejmě nepustí. Člověk většinou u AT nemá tušení, co má zařazeno, a kdyby to hodil do manuálu a dvakrát podřadil a auto by tak opravdu učinilo, tak to potěš koště.
Co tím chtěl básník říci? Že když si nepřepneš na manuál a zasáhneš pádly, tak se to za chvíli vrátí na automatiku? Ale to je mi překvapeníGeneHawkins píše:DSG ti chvíli věří, ale pak si taky udělá co chce...
- GeneHawkins
- Letec
Aspoň ses něco přiučil.
Ne. Myslel jsem tím to, že když to dáš na manuál, šlápneš plyn a neřadíš, tak to chvíli visí na stropu otáček, ale pak to stejně přeřadí samo.
Ne. Myslel jsem tím to, že když to dáš na manuál, šlápneš plyn a neřadíš, tak to chvíli visí na stropu otáček, ale pak to stejně přeřadí samo.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ti, co někdy jeli s DSG, to pochopili na první dobrou
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time