Land rover freelander 99

Když se chcete ponořit do nitra...
n070rko
Spolujezdec

Land rover freelander 99

Příspěvek od n070rko »

Ahoj..som tu nový,dúfam,že som to zaradil do dobrej témy..
Chcem sa spýtať...mám lr freelandra 99 a už od veľa som počul,že sa dá odmontovať tá spodná hnacia hriadeľ.ktorá poháňa všetky 4 kolesá a tým pádom bude ťahať len predok. Z praktického hľadiska..stretol sa s tým niekto? Ako to auto funguje v zátačkách..žerie menej? ako to je? Resp. keď to skúsim odmontovať nič tým nepokazím?
ďakujem za prípadné odpovede.
Marek
mmira
Moderátor

Re: Land rover freelander 99

Příspěvek od mmira »

vitej mezi nami.

ta uprava mi prijde prinejmensim podivna, proc bys to delal, kvuli nizsi spotrebe? neni pak lepsi LR prodat a koupit neco jineho?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
n070rko
Spolujezdec

Příspěvek od n070rko »

ďakujem..
Nie ono ja kupujem náhradne diely dovezené z anglicka od takého chalan ,kt. má tiež toho isté LR ako ja a ten má spravenú túto úpravu..to odmontovanie a namontovanie tvrá asi hodinku,čiže nič náročné..v zime je mi treba 4x4 pretože sme si postavili domček na kopci a to sa vždy zíde :) len začiatko augusta ideme na dovolenku do turecka autíčkom..ja viem dlhá dlhá cesta ale mám najazdené už dosť km. A odporučili mi túto úpravu kvôli spotrebe a váhe auta..vlastne by som to mal len na dovolenku a v dákom septembri oktobri by som to namontoval späť..nestretol sa s tým niekto ,že ako sa to auto správa na prednom pohone? skúšal som to hľadať na forach ale nikde nič..
Marek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

tak pokud to nekdo doporucil... sam jsem velky skeptik. bez dukladne znalosti usporadani pohonu 4X4 to ani posoudit nejde. uz jsem ale videl wranglera, kteremu se rozpadl zadni dif, tak mu majitel odpojil kardan a spokojene jezdil dokud nesehnal novy.
Autoforum.cz
n070rko
Spolujezdec

Příspěvek od n070rko »

Takže myslíš,že ked ho vyberiem dalo by sa na tom v pohode jazdiť iba na predný náhon?
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

nemyslim, takovym upravam nefandim. obecne ale nemam dost informaci na to, abych rekl ano nebo ne.
Autoforum.cz
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

n070: Ale však píšeš, že priamo poznáš človeka, čo takúto úpravu má, tak máš potom skúsenosti z prvej ruky... Ako dlho tak už on jazdí? Kolko km s tým nabehal? Inak zvláštna požiadavka, to je fakt...
Reese
Pan Řidič

Příspěvek od Reese »

Nebylo by lepší vzít na dovolenou jiný auto, vhodnější na delší trati? Tohle mi přijde jak kdybych si z motoru odpojoval turba abych ušetřil benzín :-s
n070rko
Spolujezdec

Příspěvek od n070rko »

No..nabehal na tom už cca 20 000 km..ale tak som sa chcel spýtať aj odborníkov :D
Ved kebyže mám iné auto na dovolenku tak ho vezmem :))
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

n070rko: Pokud vím, tak Freelander měl od začátku pohon zadku automaticky připojitelný v případě potřeby (á la Haldex, byť jiným typem spojky), čili na suché silnici půjde dozadu buď 0 nebo jen mizivé % výkonu a tudíž i spotřeba bude ovlivněna jen málo.

Kromě toho, zrovna v Turecku by se Ti ten náhon 4x4 mohl dost hodit, ne?

Závěr: Já bych do toho rozhodně nesahal.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Odpovědět