Alternativní rozměry pneu - zápis do TP

Když se chcete ponořit do nitra...
mmira
Moderátor

Alternativní rozměry pneu - zápis do TP

Příspěvek od mmira »

Byl jsem varován, že z toho zešedivím, že se do toho nemám pouštět. No nedalo mi to, začal jsem komunikovat s importéry na téma zápisu technicky přípustných rozměrů pneu do TP.

Příklad, origo má auto 235/35 R19, chci zapsat 235/40 R18, obojí na disku šíře 8". Pneu mají téměř shodnou výšku a obvod, v obou případech je lze bez problémů nasadit na disk. Disk je schálený pro daný typ auta, lze ho dopsat. Ale ne s 235/40, ale buď s 235/35 nebo 245/35. Dostat ale do TP profil 40 je jednoduše nemožné, nebo alespoň já nepřišel na cestu, kterou by to šlo.

Podobný příklad je 255/35 R19, který lze dle importu nahradit jen 265/30 R19. 265/35 R19 nebo dokonce 275/30 R19, to by člověk chtěl moc.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Re: Alternativní rozměry pneu - zápis do TP

Příspěvek od pavproch »

na bmwklubu bylo někde jméno člověka/firmy, která to dokáže....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Míra: podívej se po typových listech disků od jiných výrobců, kde jsou často také alternativní rozměry pneu. Stačí sehnat typový disk se stejným rozměrem co máš a žádanou kombinací alternativních pneu a měl by jsi mít vyhráno. Zkus se zeptat na alcar.cz, třeba ti něco najdou, mě tam pomohly.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

už sem to našel.... helpreg.cz
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
francis
Mistr volantu

Příspěvek od francis »

Mne nejde do hlavy, ze stk projdou hrozne vraky, ale zlegalizovat auto, ktere je uplne nove (jen ma ma misto 235/35 osazeno 235/40), je pro stk nemozne a neresitelny problem. Autu nic neni, disky jsou na aute, evidentne nicemu nevadi, ale ne! nic! sifon!... :(
Mirek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

PP: helpreg funguje jen pres BMW a pro importera resi vsechno mozne souvisejici s hologacemi a individualnimi pozadavky. s temi jsem samo v kontaktu taky a oni bohuzel pracuji jen s tabulkami poskytnutymi samotnou fabrikou, tedy resi jen OEM disky s patricnymi rozmery.

jarka: uplne tomu postupu nerozumim. musis mit TL na disk, co mas, ten ti musi orazit na STK a teprve s tim se da zapisovat do TL, ne.

ale alcar.cz vyzkousim, dik za tip.
Autoforum.cz
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

v rychlosti jsem alcar proletel a pro predmetne auto je 235 na R18 MI. holt budu muset na leto prejit na 245.

v podstate me fascinuje, ze dle BMW maji auta o citelne rozdilnych vykonech stejny rozmer pneu a jinak jednoduse nelze :(
Autoforum.cz
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja mam Z4 puvodem z USA, dovezl jsme to ze slovenska. Potreboval jsme tedy vystavit CZ technicak, jako zakladni podklad pro vytvoreni si vzali prirucku k autu, kdyz bych tam natiskl treba 20" kola tak to tam daji ... A nebo co sikovne "poskodit" VTP a nechat si vystavit novy. Vsadim se ze pokud ho sikovne poskodis aby tam bylo vsechno podstatne videt, tak jen prepisi stary (a tam si dopises co potrebujes :-) ) ...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

to je az ta nejposlednejsi moznost ;)
Autoforum.cz
retron
Letec

Příspěvek od retron »

já zas nerozumím tomu, co koho nutí tam cpát nezapsané rozměry, krom vyjímek jako e87 kde 225 na zadku u některých motorizací bylo fakt málo. a co se týče konkrétního příkladu od alcaru, objednal jsem typově schválené disky s TÜV rozměrem pro daný model, ET35 oproti sériovému 56, s tím, že oproti koncernu v sérii mají vždy o půl palce širší kola (např. 7,5'' vs. 8''), no a samozřejmě když to nandali na auto tak to lezlo z blatníků jak traktor, naštěstí to uznali a kola vzali zpět.
teď mám origo kola ovšem v rozměru, která k dané motorizaci nejsou zapsaná v TP (dokonce je tam k tomu poznámka) a řeším to STK na zimních
Odpovědět