Venku je hezky a tak se zacinam tesit na prvni vylet na okruh a hledam spravne obuti.
Minuly rok jsem jezdil na semislickach Federal 595 RSR. Jsou za par kacek a auto v porovnanim s beznou gumou drzi uplne uzasne. Na okruhu jsem je sjel za 5x vylet do Brna. Takze se zda, ze jsem byl spokojeny.
Ale s jinym semislickem zkusenost nemam. Doporucili byste mi stejnou pneu, nebo existuje lepsi, ktera ma rozumny pomer cena/vykon? Pozadavek je, ze musi byt homologovana na normalni cestu, protoze 200km do Brna musi jet po dalnici.
Obuti na okruh
Re: Obuti na okruh
Bylo by ještě dobrý napsat v jakým rozměru a na jakým autě (váha, hmotnost, koncepce) to jezdíš. Jinak bych použil klasickou hlášku - pokud si s ní spokojený tak neměň. Je daleko lepší zvyknout si na jeden typ gumy a s ní se zdokonalovat než neustále měnit. V rámci semi-slicků najdeš určitě lepivější gumy, ale porovnání cena výkon jsou federaly hodně slušný. Právě na okruh mají slušnou bočnici, takže není třeba foukat žádný ultra tlaky, což pomáhá gripu.
btw: na čem to jezdíš, že ti vydržely jen 5 stintů v Brně? Mě vydržely 7 25minutových stintů v Mostě a dvoje ježdění na Czechringu a kdybych se na nich neučil brzdit bez abs tak by asi daly víc (je to tedy na relativně lehkým autě s váhou cca 1100kg).
btw: na čem to jezdíš, že ti vydržely jen 5 stintů v Brně? Mě vydržely 7 25minutových stintů v Mostě a dvoje ježdění na Czechringu a kdybych se na nich neučil brzdit bez abs tak by asi daly víc (je to tedy na relativně lehkým autě s váhou cca 1100kg).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Re: Obuti na okruh
Minulou sezonu jsem jezdil 330Ci e46, coz je slusne tezky RWD. Jezdil jsem 225/45R17. Tenhle rok se tesim na golfa R, takze trosku ubyde vaha a priroste vykon. Premyslim, jestli mi bude stacit 17", nebo dam 18". Sirka zustava stejna, tak si rikam, ze bude stacit 17".
Za jeden vylet na okruh pocitam 2x25min, protoze jet 400km kvuli pul hodce se mi nechce. Nizkou zivotnost pricitam i tomu, ze jsem kopyto a do spravne jizdy mam hodne daleko.
Koukal jsem i na toya, ale tam je cena vic nez 2x velka. Asi by mi to nevadilo, ale je tak kvalita o dost lepsi? Trosku se bojim, ze ameter meho typu ten rozdil nepozna.
Za jeden vylet na okruh pocitam 2x25min, protoze jet 400km kvuli pul hodce se mi nechce. Nizkou zivotnost pricitam i tomu, ze jsem kopyto a do spravne jizdy mam hodne daleko.
Koukal jsem i na toya, ale tam je cena vic nez 2x velka. Asi by mi to nevadilo, ale je tak kvalita o dost lepsi? Trosku se bojim, ze ameter meho typu ten rozdil nepozna.